Yardım Asla gitmeyen Android Sistemi şarj yeme sorunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
İyi forumlar.

Bu sorunumu yazma niyetinde değildim esasen. Sonuçta internette tonla konu var çözümle ilgili ama sorun da burada: hiçbir çözüm işe yaramadı.

En basit çözümden en farklısına her şeyi denedim. Verileri temizlemek, format atmak, GMS için doze modülü yüklemek, Google hesabı içinden bazı ayarları kapatmak, otomatik güncelleme ayarını devredışı bırakmak, olabildiğince az Google servisi kullanmak vs.

Artık sinirim bozuluyor. Ekran süresi az gelmiyor ama bunun üstesinden gelirsem daha fazla süre alabilirim diye düşünüyorum.

Hangi özelliğin/uygulamanın buna yol açtığını da öğrenmek için GSam gibi uygulamalar yükledim ama hiçbiri sonuca götürmedi.

Son çare buraya yazıyorum. Kesin çözüm olabilecek bir şey var mı bu konuda?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

MemurBey

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
12
Sorunun kaynağı cihaz boş durumdayken harcadığı güç. Cihazınızın kerneli işlemcilerin minimum çalışma saati hızlarını yüksek tutuyorlar.

Örneğin elimden Redmi Note 8 için bende bu durumdan müzdariptim. Custom kernel kurarak işlemcilerin En düşük çalışma saat hızlarını 1000mhz dan 300mhz ye düşürdüm. Ve android sistemi şarj sorununu çözdüm. Hemde bir kaç kez romu silip baştan kurdum ki çözüm kesin sonuç veriyormu diye.

Not : Sadece kernel kurmak durumu çözmüyor. Hem eu, hemde mi room da denendi Kernel sahipleri genelde çalışma saatlerine dokunmaz, bu hakkı bizlere bırakır. Bazı kerneller de ise cihaz boş durumdayken tüm işleri tek çekirdeğe yönlendir seçeneği var. Buda bir çözüm. Ama elimde ki note 8 kernelleri çok verimli değil. Bende direk minumum çalışma saatlerini kıstım.

Hocam bunu nasıl yaptığınızı anlatır mısınız

Oyla:

mixmix

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mixmix
Cihazım
Redmi note 4
Konular
1
Sorunun kaynağı cihaz boş durumdayken harcadığı güç. Cihazınızın kerneli işlemcilerin minimum çalışma saati hızlarını yüksek tutuyorlar.

Örneğin elimden Redmi Note 8 için bende bu durumdan müzdariptim. Custom kernel kurarak işlemcilerin En düşük çalışma saat hızlarını 1000mhz dan 300mhz ye düşürdüm. Ve android sistemi şarj sorununu çözdüm. Hemde bir kaç kez romu silip baştan kurdum ki çözüm kesin sonuç veriyormu diye.

Not : Sadece kernel kurmak durumu çözmüyor. Hem eu, hemde mi room da denendi Kernel sahipleri genelde çalışma saatlerine dokunmaz, bu hakkı bizlere bırakır. Bazı kerneller de ise cihaz boş durumdayken tüm işleri tek çekirdeğe yönlendir seçeneği var. Buda bir çözüm. Ama elimde ki note 8 kernelleri çok verimli değil. Bende direk minumum çalışma saatlerini kıstım.

bu şekilde yaparak aldığınız ekran süresi nasıl birde hangi kernel hangi programla duzenleriz bunu bilgi verirmisiniz

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6

Bende de kernel ayarı böyle

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320

Bende de kernel ayarı böyle

İşte hocam sizdeki minumum değerler bende de böyleydi. Bende bu saçmalık dedim ve minumum değerleri 300 mhz ye çektim. Buda şarjda dengeyi artırdı.

bu şekilde yaparak aldığınız ekran süresi nasıl birde hangi kernel hangi programla duzenleriz bunu bilgi verirmisiniz

Hocam bunu nasıl yaptığınızı anlatır mısınız

Hocam, cihazınız ait kernel bulmalısınız, twrp den kurmalı daha sonra kernel auditor programı ile işlemci hızlarını minumum olan bölümlerini kısmalısınız.

Oyla:

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
İşte hocam sizdeki minumum değerler bende de böyleydi. Bende bu saçmalık dedim ve minumum değerleri 300 mhz ye çektim. Buda şarjda dengeyi artırdı.

Hocam, cihazınız ait kernel bulmalısınız, twrp den kurmalı daha sonra kernel auditor programı ile işlemci hızlarını minumum olan bölümlerini kısmalısınız.
Artemis kernel azizligi ben bunların küçük olanını 300 e çekmiştim şuan olmuyor ss almasam bakmayacaktim bile ayrıca ben gpu yu da düşünüyorum

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hocam bluetooth wifi paylaşımı bunların hepsinin kapalı olduğundan emin olun özellikle konum hizmetleri çok iyi inceleyin tüm google konumlarınızı durdurun cihazı bul konumu bile hepsini didik didik inceleyin illa bi yer de açık kalan bi şeyler vardır
Tüm ayarları ilk gün kapattım hocam. Açık bir ayar yok. shake~~ Gece Miroom Beta'yı kuracağım,belki onda sorun çözülür.

Oyla:

mixmix

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mixmix
Cihazım
Redmi note 4
Konular
1

eu stabil kullanıyorum sizinkide herhalde eu stabil

Oyla:

mesro09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
26
Android system Web view i güncelleyin ve dalvik /Art Cache ve cache yapın, düzelir

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Android system web view in kendisi çok şarj yemiyor mu? güncelleyince düzeliyor mu? Hiç olmasa komple silsek ne olur? (Tamamen bilmediğim için ve öğrenmek için soruyorum) çok şikayet var Google play de falan kendisi hakkında. Telefonu yavaşlatıyor pili çok harcıyor gibi...

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Redmi Note 9s telefonumda miui 11.0.8... global rom kullanıyorum BL kapalı. İki gün önce daha öncede yazdığım gibi android system durduk yere saatlerce çalışmaya ekrandan fazla batarya harcamaya başladı. İncelediğimde aslında CPU kullanımının düşük olduğunu (12 dakika) ama açık kalma süresinin 7 küsür saat olduğunu gördüm.
Forumda araştırıp bu başlığı buldum.Sorunun öncesinde vowifi ve volte açma işlemi yapmıştım. Acaba bunlarmı sebep oldu derken sistem uygulama güncellemesi yapıldığınıda gördüm. Bu başlıkta bir arkadaşın yazdığı üzere web wiev güncellemesini kaldırıp telefonu kapattım açtım. Mevzuda böylece sona erdi. android system pil kullanım istatistiklerinde aşağılara iniverdi.
Android Sistemi'nin tek kaynağı WebView değil maalesef. Ben 5-6 defa güncellemelerini kaldırıp yeniden başlatmışımdır. Hatta her seferinde farklı bir şey denedim yanında. Ama olmadı.

Herkes için ayrı bir sorun kaynağı olunca, kesin çözüm bulmak çok zor oluyor.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt