Soru AOSP'tan HyperOS'a geçilir mi?

ReQo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ReQo
Cihazım
Poco F6 (8/256)
Konular
5

Forumda bu EU rom denen şeyi çok duydum. Normal HyperOS'tan farkı nedir?
Şuan aktif olarak Lunaris AOSP v3.7 kullanıyorum.
AOSP tabanlı bir rom olduğu için doğal olarak batarya performansı çok iyi, UI ise çok sade, tam benlik yani (:

Bootloader kilidini açmadan önce standart HyperOS 3 kullanıyordum. Hem bloatware'den hemde pil performansından hiç memnun değildim fakat bu eu rom'u merak ettim o yüzden sizlere soruyorum dostlar.
Yerimde olsanız ne yapardınız?..

QCerberusQ

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
21

Forumda bu EU rom denen şeyi çok duydum. Normal HyperOS'tan farkı nedir?
Şuan aktif olarak Lunaris AOSP v3.7 kullanıyorum.
AOSP tabanlı bir rom olduğu için doğal olarak batarya performansı çok iyi, UI ise çok sade, tam benlik yani (:

Bootloader kilidini açmadan önce standart HyperOS 3 kullanıyordum. Hem bloatware'den hemde pil performansından hiç memnun değildim fakat bu eu rom'u merak ettim o yüzden sizlere soruyorum dostlar.
Yerimde olsanız ne yapardınız?..
gerek yok aosp romlar her türlü üstün ve daha iyi

Oyla:

ReQo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ReQo
Cihazım
Poco F6 (8/256)
Konular
5
gerek yok aosp romlar her türlü üstün ve daha iyi
Anladım. Peki forumda neden bu kadar övülüyor? Yani HyperOS genel olarak ağır bir işletim sistemi ama bu kadar insan eu rom önerdiğine göre bir artısı vardır diye düşünmüştüm.

Oyla:

QCerberusQ

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
21
Anladım. Peki forumda neden bu kadar övülüyor? Yani HyperOS genel olarak ağır bir işletim sistemi ama bu kadar insan eu rom önerdiğine göre bir artısı vardır diye düşünmüştüm.
Stock hyperos kadar gereksiz uygulama yok ama sonuçta hyperos tabanlı. Genelde aosp romlar hoşuna gitmeyen ama xiaomi yazılımında da gereksiz uygulamalar ve pil tükenme sorunlarından bir nebze olsun kurtulmak isteyenler tercih ediyor. Aosp varken gerisine gerek yok telefonu tam performans kullanmanı sağlıyor.

Oyla:

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
24
Forumda övenler AOSP romun arayüzüne alışamayanlardır :) HyperOS arayüzü güzel ama reklamlar, bloatware, kasmalar derken soğutuyor insanı. EU gibi custom romlar olabildiğince bu saydıklarımı engellemeye çalışıyor ama bir yere kadar.

Oyla:

ReQo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ReQo
Cihazım
Poco F6 (8/256)
Konular
5
Yedeğim vardı zaten o yüzden denemek için kurdum ve hayran kaldım :D AOSP kullanan birisi olarak çok şaşırdım. Gerçekten hoşuma gitti. Bir süre kullanacağım (:

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-02-22-11-24-50-863_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2026-02-22-11-24-50-863_com.android.settings.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 44
Oyla:

QCerberusQ

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
21
Yedeğim vardı zaten o yüzden denemek için kurdum ve hayran kaldım :D AOSP kullanan birisi olarak çok şaşırdım. Gerçekten hoşuma gitti. Bir süre kullanacağım (:
Uzun sürmez gibi 😁

Oyla:

Soner77

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soner
Cihazım
POCO F6
Meslek
ROM Builder/Öğrenc
Konular
6
İnsan aosp seviyor,bir aosp hayranı olarak söylüyorum evet aosp çok daha üstün,ama insan bi nebze sonra sürekli aosp görünce sıkılıyor,hyper deneyesim geliyo özellikle hos 3 eu romu,aktif olarak en fazla kullandığım aosp crdroid oldu,sonra pixelos,evox ve ardından infinityx&lunaris vs,çok sıkıldım aosp'dan.Canım hos3 çekti baya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaç saat ekran süresi alıyorsun? Ve hâla eu kullanıyor musun? Bana deneyimlerini paylaşabilir misin hocam

Oyla:

ReQo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ReQo
Cihazım
Poco F6 (8/256)
Konular
5
İnsan aosp seviyor,bir aosp hayranı olarak söylüyorum evet aosp çok daha üstün,ama insan bi nebze sonra sürekli aosp görünce sıkılıyor,hyper deneyesim geliyo özellikle hos 3 eu romu,aktif olarak en fazla kullandığım aosp crdroid oldu,sonra pixelos,evox ve ardından infinityx&lunaris vs,çok sıkıldım aosp'dan.Canım hos3 çekti baya
AOSP'un berbat kamera deneyiminden ve stock rom kadar stabil olmayışından bıkarak HyperOS'a dönmeye karar verdim. AOSP batarya, hafiflik konusunda üstün evet ama bir süre sonra inanın o farkları hissetmiyorsunuz bile. Ha belki LineageOS olsa kullanırım, çünkü en stabil rom o. Bildiğiniz stock rom gibi oluyor fakat bu cihaz için geliştirici yok 🫠

Kaç saat ekran süresi alıyorsun? Ve hâla eu kullanıyor musun? Bana deneyimlerini paylaşabilir misin hocam
Evet, hala eu rom kullanıyorum. Ekran süremi tam saat olarak belirtemem ama şöyle diyeyim, sabah 9'da iş yerine gidiyorum hocam ve akşam 5'te çıkıyorum. Bulunduğum konumdan dolayı rahatım (stajyerim) neredeyse telefon sürekli elimde oluyor. Oyun oynamadığım sürece ~%25 şarjım kalıyor. AOSP'ta ne kadar olur bilmiyorum ama HyperOS öyle aman aman pişman edecek kadar değil. Parlaklığı da neredeyse full'e yakın tutuyorum bu arada belirteyim.

Oyla:

Soner77

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Soner
Cihazım
POCO F6
Meslek
ROM Builder/Öğrenc
Konular
6
AOSP'un berbat kamera deneyiminden ve stock rom kadar stabil olmayışından bıkarak HyperOS'a dönmeye karar verdim. AOSP batarya, hafiflik konusunda üstün evet ama bir süre sonra inanın o farkları hissetmiyorsunuz bile. Ha belki LineageOS olsa kullanırım, çünkü en stabil rom o. Bildiğiniz stock rom gibi oluyor fakat bu cihaz için geliştirici yok 🫠

Evet, hala eu rom kullanıyorum. Ekran süremi tam saat olarak belirtemem ama şöyle diyeyim, sabah 9'da iş yerine gidiyorum hocam ve akşam 5'te çıkıyorum. Bulunduğum konumdan dolayı rahatım (stajyerim) neredeyse telefon sürekli elimde oluyor. Oyun oynamadığım sürece ~%25 şarjım kalıyor. AOSP'ta ne kadar olur bilmiyorum ama HyperOS öyle aman aman pişman edecek kadar değil. Parlaklığı da neredeyse full'e yakın tutuyorum bu arada belirteyim.
deneyiminizi sevdim,bende 1 saat önce eu flaşladım,veri aktarımı yapıyorum 90 küsür gb,bu arada lineageos var bu cihaza ve işinde çok iyi olan birisi yapıyor,onun adı grewal,o ynı zamanda pixelos da official maintainer,pixelos'u da güzel aynı lineage gibi,size tavsiye ederim.

Oyla:
Üst Alt