- Adım
- Ulaş
- Cihazım
- Mi 6
- Konular
- 3
Merhabalar arkadaşlar, miui tabanlı olmayan rom kullanan arkadaşlarımız varsa eksi artı yorumlarını yazabilirler mi?
Ben lineage oreo kullanıyorum 1 haftadır. Çok bi sorun göremedim günlük kullanımda. Pili de 1 günü çıkartıyor benim için. Sonraki postunuzda los oreo günlük kullanıma uygun değil demişsiniz. Siz ne sıkıntı yaşadınız?Kesinlikle haklısınız, MIUI deyken cihaz gerçekten "lighting fast", AOSP romların genelinde bi yavaşlık hissediliyor, sensör aynı parmak aynı ama okumakta zorlanıyor ve şarj çok hızlı gidiyor.
MIUI öne çıktığı yanlar örneğin dual apps. İki farklı Ziraat ve Whatsapp hesabım vardı MIUI de dual apps sayesinde hiç memory ya da batarya sıkıntısı yaşamadan sisteme entegre olarak sanki farklı bir uygulamaymış gibi hepsi aynı anda kullanılabiliyordu, AOSP romlarda üçüncü parti uygulamalara başvurmak gerekiyor onlar da kırk yılda bir girdiğim ikinci banka hesabı için sürekli bellek ve batarya tüketiyor.
Bluetooth da bir sıkıntı yaşamadım hatta QC aptx codec desteği var PixelExperience'da.
NFC kesinlikle stabil değil kapalı tutmak gerekiyor.
Gönül isterdi ki Xiaomi, A1 deki gibi temiz bir yazılım sunsa bize, sırf şu MIUI sync ve avea kartımda aktif edememesi beni rom aramaya itiyor. Bloatware dolu ve root la bile kaldırma şansınız yok MIUI syncı.
Şuan dual boot olayını araştırıyorum ve güzelce kurulabilirse çok mantıklı duruyor. Stabil anroid 7 MIUI ve yanına da oreo AOSP bir rom mümkünse eğer çok güzel olabilir.
Ayrıca bence PixelExperince gerçekten denenmeli FaceUnlock olsun özelleştirmeler olsun gerçekten farklı bir cihaz havası veriyor bir süre, MIUI deki katı batarya optimizasyonları olmasa da ben sırf özelleştirmelerden dolayı bu romu kullanmaya devam ediyorum.
Magisk ile rootlayıp magisk hide kısmından banka uygulamarını seçtim uyarı vermiyorlar, banka uygulamaları telefon rootlu olmasa bile sırf custom rom yüklü olduğunda bile uyarı veriyolar, magisk yükleyip bi safetynet check yapıp sorunu bulabilirsinizPixel kullandım sadece parmak izi yavaş tı kamera uygulaması zaten miui başkada bir sıkıntı görmedim banka uygulaması root lu cihaz uyarısı yapıyor rootsuz olduğu halde
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam rom u yükledim sıkıntı olunca hemen değiştirmiştim açıkçası şuan hatırlayamıyorum ama Pixel i de değiştirmeyi düşünüyorum, bugün arkadaşımın stock MIUI yüklü MI6 sını kullandım gerçekten cihazın aşırı hızlı olduğunu unutmuşum uygulama açılış ve parmak izi hızı konusunda veya dual apps olsun MIUI aşırı iyi zaten değiştirme sebebim vodafone kartımla olup da bimcell le sıkıntı çıkaran aktivasyon ve miui sync di onu da görmezden gelmeye devam edip MIUI kullanmayı düşünüyorum.Ben lineage oreo kullanıyorum 1 haftadır. Çok bi sorun göremedim günlük kullanımda. Pili de 1 günü çıkartıyor benim için. Sonraki postunuzda los oreo günlük kullanıma uygun değil demişsiniz. Siz ne sıkıntı yaşadınız?
Ha bir de değinmediğim kamera problemi var aospde. Vaverkanın miui camerası flashlanıyor gayet de güzel ancak diğer uygulamaların dahili kameraları düzgün çalışmıyor. Örneğin whatsappda kamera zoomlu açılıyor ve çekimleri çok kötü. Aynı şekilde duoda ve diğer uygulamalarda kamera değişimi problemi var. Değişiyor gibi görünüyor ama yine aynı kamera var. 3-5 denemede anca çeviriliyor.
Haklısınız. Benim de o sorunu yaşayıp hiç bulaşmadığım romlar oldu ama los 15.1 bi şekilde çalıştı. Dün akşam 14.1 e döndüm pil kullanımı iyi olmadığı için. Eğer kullanabiliyorsanız miui en mantıklısı. Dediğim gibi ben bildirim sistemine alışamadığım için aosp bazlı romlar kullanıyorum.Magisk ile rootlayıp magisk hide kısmından banka uygulamarını seçtim uyarı vermiyorlar, banka uygulamaları telefon rootlu olmasa bile sırf custom rom yüklü olduğunda bile uyarı veriyolar, magisk yükleyip bi safetynet check yapıp sorunu bulabilirsiniz
[doublepost=1521465223,1521464930][/doublepost]
Hocam rom u yükledim sıkıntı olunca hemen değiştirmiştim açıkçası şuan hatırlayamıyorum ama Pixel i de değiştirmeyi düşünüyorum, bugün arkadaşımın stock MIUI yüklü MI6 sını kullandım gerçekten cihazın aşırı hızlı olduğunu unutmuşum uygulama açılış ve parmak izi hızı konusunda veya dual apps olsun MIUI aşırı iyi zaten değiştirme sebebim vodafone kartımla olup da bimcell le sıkıntı çıkaran aktivasyon ve miui sync di onu da görmezden gelmeye devam edip MIUI kullanmayı düşünüyorum.
15.1 mi 14.1 mi?Lineage os 20180314 pil performansi cok iyi
15.115.1 mi 14.1 mi?