- Adım
- Ulaş
- Cihazım
- Mi 6
- Konular
- 3
Merhabalar arkadaşlar, miui tabanlı olmayan rom kullanan arkadaşlarımız varsa eksi artı yorumlarını yazabilirler mi?
Ben de uzun zamandır aosp romlar ile uğraşıyorum. Malesef çok ikilemde bırakıyor bizi. Miui arayüzü, bugları ve bildirim sistemiyle biraz sıkıntılı. Düzelmesi gereken çok şey var. AOSP romlar tertemiz. Yeni bir sürü özellik dt2s, dt2w olsun, ambient display olsun çok hoş özellikler ve günlük telefon kullanımını kolaylaştırıyor. Bloatwaresiz sistem de cabası. Ancak aosp romlarda da sanki driversız bilgisayar kullanılıyormuş hissi var. Örneğin çoğunda quick charge sıkıntılı. Özellikle yeni romlar bir türlü deep sleepe giremiyor. NFC ve BT kısmen çalışıyor. Benim şahsen bugüne kadar kullandığım en iyi rom ressurection remix. Ancak onun bile birsürü problemi var. Kamerası miui portu olmasına rağmen çok problemli. Kilit ekranında Dt2sleep 1-2 gün çalışıyor sonra bozuluyor. Firmware package kurunca düzeliyor sonra tekrar bozuluyor. Onun dışında RRın en güncel romlarında tepki süresinde gecikme var ve çok can sıkıcı. Bu geçikme sadece RR 5.8.5 22.12.17 sürümünde yok çok ilginç bir şekilde. LineageOS desen özelleştirme konusunda çok yetersiz. Dt2s desteği yok. Atomic ve crdroid çok yeni romlar.
Miui tabanlı epic ve miui pro romları da malesef bildirim sistemini düzeltemediği için geri de kalıyor benim gözümde. Onun dışında gayet kullanışlı.
Yetkin developer olmaması, developerların maymun iştahlı olması ve cihazın yeni olması malesef bu yaşadığımız sıkıntıların temeli. Adam bir roma başlamış, kaba işi bitiriyor, ufak tefek buglar kalmışken çat sürüm değişiyor. Haydaa şimdi her şey baştan. Projeyi yarım bırakıp yeni roma başlıyor. Garip garip işler. Jailbreak communitysi gibi root da yavaş yavaş terkediliyor malesef.
Özet olarak günlük kullanımda RR 5.8.5 22.12.17 sürümü kurulabilir. AOSP 7.1.1 romları içerisinde en iyisi budur fikrimce. Atomic, crdroid vs. daha çok yolu var.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kamera olarak Pixel de MIUI deki kamera mevcut direk aynı kalite hız olarakBen de saf android hastasıyım fakat xda dan takip ediyorum henüz bu romlar tam oturmadı. Bu nedenle yüklemedim. Adam akıllı bir AOSP veya Lineage çıkarsa hemen geçerim. Sanırım bunun için mi7 çıkmasını bekleyeceğiz. anca o zaman mi6 için gerekli kodlar salınır diye düşünüyorum. Camera api2 gibi.
Şu pixel experians olan mı? Tavsiye eder misiniz? Veya lineageos mu yüklemeliyim?Kamera olarak Pixel de MIUI deki kamera mevcut direk aynı kalite hız olarak
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Bendede aynısı oldu bende bir haftadır mokee rom kullanıyorumpixel experians romu iki defa indirip kudum. Her ikisinde de arama ekranı açılmadı. Arama yapıyor ama ekran gelmiyor.
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi