Soru Aosp Custom rom önerileriniz

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhabalar arkadaşlar, miui tabanlı olmayan rom kullanan arkadaşlarımız varsa eksi artı yorumlarını yazabilirler mi?

dertli01

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 6
Konular
0
Ben de uzun zamandır aosp romlar ile uğraşıyorum. Malesef çok ikilemde bırakıyor bizi. Miui arayüzü, bugları ve bildirim sistemiyle biraz sıkıntılı. Düzelmesi gereken çok şey var. AOSP romlar tertemiz. Yeni bir sürü özellik dt2s, dt2w olsun, ambient display olsun çok hoş özellikler ve günlük telefon kullanımını kolaylaştırıyor. Bloatwaresiz sistem de cabası. Ancak aosp romlarda da sanki driversız bilgisayar kullanılıyormuş hissi var. Örneğin çoğunda quick charge sıkıntılı. Özellikle yeni romlar bir türlü deep sleepe giremiyor. NFC ve BT kısmen çalışıyor. Benim şahsen bugüne kadar kullandığım en iyi rom ressurection remix. Ancak onun bile birsürü problemi var. Kamerası miui portu olmasına rağmen çok problemli. Kilit ekranında Dt2sleep 1-2 gün çalışıyor sonra bozuluyor. Firmware package kurunca düzeliyor sonra tekrar bozuluyor. Onun dışında RRın en güncel romlarında tepki süresinde gecikme var ve çok can sıkıcı. Bu geçikme sadece RR 5.8.5 22.12.17 sürümünde yok çok ilginç bir şekilde. LineageOS desen özelleştirme konusunda çok yetersiz. Dt2s desteği yok. Atomic ve crdroid çok yeni romlar.
Miui tabanlı epic ve miui pro romları da malesef bildirim sistemini düzeltemediği için geri de kalıyor benim gözümde. Onun dışında gayet kullanışlı.

Yetkin developer olmaması, developerların maymun iştahlı olması ve cihazın yeni olması malesef bu yaşadığımız sıkıntıların temeli. Adam bir roma başlamış, kaba işi bitiriyor, ufak tefek buglar kalmışken çat sürüm değişiyor. Haydaa şimdi her şey baştan. Projeyi yarım bırakıp yeni roma başlıyor. Garip garip işler. Jailbreak communitysi gibi root da yavaş yavaş terkediliyor malesef.

Özet olarak günlük kullanımda RR 5.8.5 22.12.17 sürümü kurulabilir. AOSP 7.1.1 romları içerisinde en iyisi budur fikrimce. Atomic, crdroid vs. daha çok yolu var.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Ben de uzun zamandır aosp romlar ile uğraşıyorum. Malesef çok ikilemde bırakıyor bizi. Miui arayüzü, bugları ve bildirim sistemiyle biraz sıkıntılı. Düzelmesi gereken çok şey var. AOSP romlar tertemiz. Yeni bir sürü özellik dt2s, dt2w olsun, ambient display olsun çok hoş özellikler ve günlük telefon kullanımını kolaylaştırıyor. Bloatwaresiz sistem de cabası. Ancak aosp romlarda da sanki driversız bilgisayar kullanılıyormuş hissi var. Örneğin çoğunda quick charge sıkıntılı. Özellikle yeni romlar bir türlü deep sleepe giremiyor. NFC ve BT kısmen çalışıyor. Benim şahsen bugüne kadar kullandığım en iyi rom ressurection remix. Ancak onun bile birsürü problemi var. Kamerası miui portu olmasına rağmen çok problemli. Kilit ekranında Dt2sleep 1-2 gün çalışıyor sonra bozuluyor. Firmware package kurunca düzeliyor sonra tekrar bozuluyor. Onun dışında RRın en güncel romlarında tepki süresinde gecikme var ve çok can sıkıcı. Bu geçikme sadece RR 5.8.5 22.12.17 sürümünde yok çok ilginç bir şekilde. LineageOS desen özelleştirme konusunda çok yetersiz. Dt2s desteği yok. Atomic ve crdroid çok yeni romlar.
Miui tabanlı epic ve miui pro romları da malesef bildirim sistemini düzeltemediği için geri de kalıyor benim gözümde. Onun dışında gayet kullanışlı.

Yetkin developer olmaması, developerların maymun iştahlı olması ve cihazın yeni olması malesef bu yaşadığımız sıkıntıların temeli. Adam bir roma başlamış, kaba işi bitiriyor, ufak tefek buglar kalmışken çat sürüm değişiyor. Haydaa şimdi her şey baştan. Projeyi yarım bırakıp yeni roma başlıyor. Garip garip işler. Jailbreak communitysi gibi root da yavaş yavaş terkediliyor malesef.

Özet olarak günlük kullanımda RR 5.8.5 22.12.17 sürümü kurulabilir. AOSP 7.1.1 romları içerisinde en iyisi budur fikrimce. Atomic, crdroid vs. daha çok yolu var.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle haklısınız, MIUI deyken cihaz gerçekten "lighting fast", AOSP romların genelinde bi yavaşlık hissediliyor, sensör aynı parmak aynı ama okumakta zorlanıyor ve şarj çok hızlı gidiyor.
MIUI öne çıktığı yanlar örneğin dual apps. İki farklı Ziraat ve Whatsapp hesabım vardı MIUI de dual apps sayesinde hiç memory ya da batarya sıkıntısı yaşamadan sisteme entegre olarak sanki farklı bir uygulamaymış gibi hepsi aynı anda kullanılabiliyordu, AOSP romlarda üçüncü parti uygulamalara başvurmak gerekiyor onlar da kırk yılda bir girdiğim ikinci banka hesabı için sürekli bellek ve batarya tüketiyor.
Bluetooth da bir sıkıntı yaşamadım hatta QC aptx codec desteği var PixelExperience'da.
NFC kesinlikle stabil değil kapalı tutmak gerekiyor.
Gönül isterdi ki Xiaomi, A1 deki gibi temiz bir yazılım sunsa bize, sırf şu MIUI sync ve avea kartımda aktif edememesi beni rom aramaya itiyor. Bloatware dolu ve root la bile kaldırma şansınız yok MIUI syncı.

Şuan dual boot olayını araştırıyorum ve güzelce kurulabilirse çok mantıklı duruyor. Stabil anroid 7 MIUI ve yanına da oreo AOSP bir rom mümkünse eğer çok güzel olabilir.

Ayrıca bence PixelExperince gerçekten denenmeli FaceUnlock olsun özelleştirmeler olsun gerçekten farklı bir cihaz havası veriyor bir süre, MIUI deki katı batarya optimizasyonları olmasa da ben sırf özelleştirmelerden dolayı bu romu kullanmaya devam ediyorum.

Oyla:

umittahakaratas

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ümit
Cihazım
mi6
Konular
59
Birsuru aosp rom var ama hicbiri oturmamis tam miui romlarin degerni onlari deneyince anladm.

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Birçok aosp tabanlı rom kullandım ve rahatlıkla söyleyebilirim ki en iyi verimi aldığım rom Omnirom oreo ve priima+kernel ikilisi. Mi5 kullanıyorum ve ekran süresi olarak gayet memnunum miui tabanlı romlardan çok çok daha iyi. Herhangi bir hata ile de karşılaşmadım. Denemenizi öneririm umarım memnun kalırsınız.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mi 6 kısmına yazmışım ama kusura bakmayın nacizane bir öneri sadece

Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Ben de saf android hastasıyım fakat xda dan takip ediyorum henüz bu romlar tam oturmadı. Bu nedenle yüklemedim. Adam akıllı bir AOSP veya Lineage çıkarsa hemen geçerim. Sanırım bunun için mi7 çıkmasını bekleyeceğiz. anca o zaman mi6 için gerekli kodlar salınır diye düşünüyorum. Camera api2 gibi.

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Ben de saf android hastasıyım fakat xda dan takip ediyorum henüz bu romlar tam oturmadı. Bu nedenle yüklemedim. Adam akıllı bir AOSP veya Lineage çıkarsa hemen geçerim. Sanırım bunun için mi7 çıkmasını bekleyeceğiz. anca o zaman mi6 için gerekli kodlar salınır diye düşünüyorum. Camera api2 gibi.
Kamera olarak Pixel de MIUI deki kamera mevcut direk aynı kalite hız olarak

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
lineage günlük kullanıma uygun değil en azından oreo olanı, ben şuan pixel experience kullanıyorum şarjı eskisi kadar gitmese de günlük kullanıyorum

Oyla:

Atlas06

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
As
Cihazım
Redmi not4
Konular
5
pixel experians romu iki defa indirip kudum. Her ikisinde de arama ekranı açılmadı. Arama yapıyor ama ekran gelmiyor.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

byl82

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
samsung s 3
Konular
24
pixel experians romu iki defa indirip kudum. Her ikisinde de arama ekranı açılmadı. Arama yapıyor ama ekran gelmiyor.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bendede aynısı oldu bende bir haftadır mokee rom kullanıyorum

Oyla:
Üst Alt