Soru Aosp Custom rom önerileriniz

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhabalar arkadaşlar, miui tabanlı olmayan rom kullanan arkadaşlarımız varsa eksi artı yorumlarını yazabilirler mi?

ozguremek12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
4
Şu an lineage os 15.1 kullaniyorum, genel olarak saf Android arayüzü daha hoşuma gittigi için bu roma geçtim. Genel olarak akici bir rom, gcam kurduktan sonra kamera olarak da bir eksiği kalmadı. Pil performansı da deneyimlediğim kadarıyla son kullandığım miui global beta ile benzer. Saf android seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkürler hocam yorumunuz için var mı bi bug dediğiniz rom da
crDroid, AtomicOS, Pixel Experience, Resurrection Remix, Aıcp gibi bir sürü rom buldum ama bug larından bahseden bulamadım
miui aslında gayet stabil ancak bazı küçük ayrıntıları beni rahatsız ediyor bu yüzden saf android kullanmak istiyorum

Oyla:

ozguremek12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
4
teşekkürler hocam yorumunuz için var mı bi bug dediğiniz rom da
crDroid, AtomicOS, Pixel Experience, Resurrection Remix, Aıcp gibi bir sürü rom buldum ama bug larından bahseden bulamadım
miui aslında gayet stabil ancak bazı küçük ayrıntıları beni rahatsız ediyor bu yüzden saf android kullanmak istiyorum
Şimdilik bir bug gözüme çarpmadı son sürümü gayet stabil gözüküyor. Söylediğiniz romların bir kısmı lineage tabanlı zaten ve şu an en sık güncellenen rom bu. Hatta bir geliştirici yakında official sürümünü çıkaracak. Saf android seviyorsanız günlük kullanıma uygun bir rom denemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim sürüm bu

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Romun konusundaki firmware i rom u flashlamadan önce aynı şekilde mi yüklemeliyiz acaba ?

Oyla:

umittahakaratas

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ümit
Cihazım
mi6
Konular
59
Bu romdan sonra mui tabanli romlara dönerken firmware degismemkz lazımmı
[doublepost=1520527938,1520527807][/doublepost]
Şimdilik bir bug gözüme çarpmadı son sürümü gayet stabil gözüküyor. Söylediğiniz romların bir kısmı lineage tabanlı zaten ve şu an en sık güncellenen rom bu. Hatta bir geliştirici yakında official sürümünü çıkaracak. Saf android seviyorsanız günlük kullanıma uygun bir rom denemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim sürüm bu
Ekran süresi ne kdr alıyorsun

Oyla:

ozguremek12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
4
Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Romun konusundaki firmware i rom u flashlamadan önce aynı şekilde mi yüklemeliyiz acaba ?
Sırayla firmware, rom ve gapps yükleyerek romu kuruyoruz evet. Resmi romlardan geçiyorsanız format data yapmayı unutmayın boot ekranında kalır. Tabi yedek de alın silinir her şey :)

Bu romdan sonra mui tabanli romlara dönerken firmware degismemkz lazımmı
[doublepost=1520527938,1520527807][/doublepost]
Ekran süresi ne kdr alıyorsun
1-2 gündür deneme fırsatım oldu, net bir şey söyleyemem fakat muhtemelen 4-5 saat civarı alıyorum. Global betada da sürem bu kadardı zaten.

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Arkadaşlar bu Lineage os romunu yükledim yorumlarımı yazayım.
+ Saf android olarak güzel tertemiz geliyor. Senkronizasyon yapamayan Mi Cloud, bir türlü activate olamayan sim kart gibi can sıkıcı durumlar yok
+ Saf android in bir sürü artısı beraberinde geliyor bildirimler olsun acdisplay olsun
- Daha önce başka cihazlarda kullandığım CyanogenModlardan alışık olduğum ayarların çoğu yok
Örneğin ben solağım geri tuşunu sola almak istiyorum bunu yapamıyorsunuz zip flashlamak uğraşmak lazım veya bildirim çubuğunu ayrıntılı düzenlemek olsun
- Kamera uygulaması kötü MIUI nin yanından geçemez, sonradan MIUI kamera yüklenebilir belki ancak araştırmadım
Açıkçası günlük kullanım için kullanılabilir gibi duruyor ama CM veya RR ye göre (MI 6 da değil başka cihazlarda bu romları kullandım) kişileştirme çok az MIUI yerine tercih etmek için pek bir sebep bulundurmuyor açıkçası

Başka romlar denemeye tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim.

Oyla:

ozguremek12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
4
Arkadaşlar bu Lineage os romunu yükledim yorumlarımı yazayım.
+ Saf android olarak güzel tertemiz geliyor. Senkronizasyon yapamayan Mi Cloud, bir türlü activate olamayan sim kart gibi can sıkıcı durumlar yok
+ Saf android in bir sürü artısı beraberinde geliyor bildirimler olsun acdisplay olsun
- Daha önce başka cihazlarda kullandığım CyanogenModlardan alışık olduğum ayarların çoğu yok
Örneğin ben solağım geri tuşunu sola almak istiyorum bunu yapamıyorsunuz zip flashlamak uğraşmak lazım veya bildirim çubuğunu ayrıntılı düzenlemek olsun
- Kamera uygulaması kötü MIUI nin yanından geçemez, sonradan MIUI kamera yüklenebilir belki ancak araştırmadım
Açıkçası günlük kullanım için kullanılabilir gibi duruyor ama CM veya RR ye göre (MI 6 da değil başka cihazlarda bu romları kullandım) kişileştirme çok az MIUI yerine tercih etmek için pek bir sebep bulundurmuyor açıkçası

Başka romlar denemeye tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim.
Hocam crDroid'in de 6 martta yeni bir sürümü çıkmış. Az önce yükledim deneme amaçlı özelleştirme arıyorsanız lineage'e göre bayağı fazla fakat RR kadar var mıdır bilmiyorum. Denemek isterseniz linki bırakıyorum fakat cihaz çok az deep sleep'e giriyor pil sıkıntısı olabilir.

Oyla:

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Arkadaşlar kendi sitesinden Pixel Experience romunu yükledim (xda daki eski ve unoffical)
Şimdilik Lineage e göre çok daha güzel ve saf android değil pixel (nexus) cihazı gibi yazılım, açıkçası çok hoşuma gitti. Varsayılan takvim galeri vb uygulamalar direk Google ın uygulamaları ki tam istediğim gibi.
Bu romda da ayrıntılı özelleştirmeler yok ancak daha stabil görünüyor ve yakında büyük bir güncelleme gelecekmiş, bence günlük kullanım için uygun şuan. MIUI ye göre parmak izi okuyucusu yavaş ama çalışıyor.

Oyla:
Üst Alt