- Adım
- Ulaş
- Cihazım
- Mi 6
- Konular
- 3
Merhabalar arkadaşlar, miui tabanlı olmayan rom kullanan arkadaşlarımız varsa eksi artı yorumlarını yazabilirler mi?
Şimdilik bir bug gözüme çarpmadı son sürümü gayet stabil gözüküyor. Söylediğiniz romların bir kısmı lineage tabanlı zaten ve şu an en sık güncellenen rom bu. Hatta bir geliştirici yakında official sürümünü çıkaracak. Saf android seviyorsanız günlük kullanıma uygun bir rom denemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim sürüm buteşekkürler hocam yorumunuz için var mı bi bug dediğiniz rom da
crDroid, AtomicOS, Pixel Experience, Resurrection Remix, Aıcp gibi bir sürü rom buldum ama bug larından bahseden bulamadım
miui aslında gayet stabil ancak bazı küçük ayrıntıları beni rahatsız ediyor bu yüzden saf android kullanmak istiyorum
Ekran süresi ne kdr alıyorsunŞimdilik bir bug gözüme çarpmadı son sürümü gayet stabil gözüküyor. Söylediğiniz romların bir kısmı lineage tabanlı zaten ve şu an en sık güncellenen rom bu. Hatta bir geliştirici yakında official sürümünü çıkaracak. Saf android seviyorsanız günlük kullanıma uygun bir rom denemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim sürüm buLinkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Sırayla firmware, rom ve gapps yükleyerek romu kuruyoruz evet. Resmi romlardan geçiyorsanız format data yapmayı unutmayın boot ekranında kalır. Tabi yedek de alın silinir her şeyTavsiyeniz için çok teşekkürler. Romun konusundaki firmware i rom u flashlamadan önce aynı şekilde mi yüklemeliyiz acaba ?
1-2 gündür deneme fırsatım oldu, net bir şey söyleyemem fakat muhtemelen 4-5 saat civarı alıyorum. Global betada da sürem bu kadardı zaten.Bu romdan sonra mui tabanli romlara dönerken firmware degismemkz lazımmı
[doublepost=1520527938,1520527807][/doublepost]
Ekran süresi ne kdr alıyorsun
Hocam crDroid'in de 6 martta yeni bir sürümü çıkmış. Az önce yükledim deneme amaçlı özelleştirme arıyorsanız lineage'e göre bayağı fazla fakat RR kadar var mıdır bilmiyorum. Denemek isterseniz linki bırakıyorum fakat cihaz çok az deep sleep'e giriyor pil sıkıntısı olabilir.Arkadaşlar bu Lineage os romunu yükledim yorumlarımı yazayım.
+ Saf android olarak güzel tertemiz geliyor. Senkronizasyon yapamayan Mi Cloud, bir türlü activate olamayan sim kart gibi can sıkıcı durumlar yok
+ Saf android in bir sürü artısı beraberinde geliyor bildirimler olsun acdisplay olsun
- Daha önce başka cihazlarda kullandığım CyanogenModlardan alışık olduğum ayarların çoğu yok
Örneğin ben solağım geri tuşunu sola almak istiyorum bunu yapamıyorsunuz zip flashlamak uğraşmak lazım veya bildirim çubuğunu ayrıntılı düzenlemek olsun
- Kamera uygulaması kötü MIUI nin yanından geçemez, sonradan MIUI kamera yüklenebilir belki ancak araştırmadım
Açıkçası günlük kullanım için kullanılabilir gibi duruyor ama CM veya RR ye göre (MI 6 da değil başka cihazlarda bu romları kullandım) kişileştirme çok az MIUI yerine tercih etmek için pek bir sebep bulundurmuyor açıkçası
Başka romlar denemeye tecrübelerimi aktarmaya devam edeceğim.