Rom [AOSP] ArrowOS OFFICIAL Android 11 OSS Vendor [9T Pro | K20 Pro] 23.01.2022

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Hocam 2 sorum olacaktı , 1.si reklam engelleme olarak sanırım adguard kullanıyorsunuz , ben de adguard yükledim fakat vpn kurmadan reklamları engellemiyor bunun bir çözümü var mıdır? Çünkü vpn kurunca oyunlarda lag problemi oluyor bunu çözemedim bir türlü. 2. sorum parlaklık konusunda, MIUI ile kıyaslayınca örnek veriyorum parlaklık durumu %30 ken MIUI da daha parlak gibi.Sormak istediğim şu ben bu romu cihazın ömrü dolana kadar kullanmayı düşünüyorum ve yaz aylarında güneşten ötürü parlaklık yetersiz kalır mı ? Parlaklığı %100 yaptığımız zaman normal MIUI gibi yüksek parlaklık mı yapar yoksa daha mı düşük kalır merak ettiğim bu. Umarım tam olarak anlatabilmişimdir. Siz uzun süre aosp romlar kullandığınız için en iyi siz cevaplarsınız diye düşündüm, şimdiden teşekkür ederim hocam.
Eyvallah hocam, aynen AdGuard kullanıyorum. Oyun oynamadığım için bilemiyorum, diğer yönleri iyi. Alternatif olarak Blokada deneyebilirsiniz. Uygulama hem açık kaynak kodlu hem de oldukça beğeniliyor. Belki onda Lag problemi oluşmuyordur.

Parlaklık konusuna gelince ben mesela minimum parlaklığını seviyorum, bazı romların daha da altına inebiliyor. Maksimum parlaklık içinde net bir şey diyemem, ikisini kurup aynı şartlarda deneyimlemek, hatta imkan varsa çekim yapmak lazım ama teknik olarak MIUI ya denk olmalı... Bu arada karanlık modu pasif ettiğimiz zaman görünürlük bir nebze de olsa artıyor.

acarjudge

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
metin
Konular
5
Upcall uygulaması hata veriyor, çözümünü bilen var mı

madcyler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cihat
Cihazım
MI6
Konular
0
clap~~

Son düzenleme:

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Yeni bir uygulama açtığımızda, ekran köşelerinin sonradan gelme olayı hala var mı, düzeldi mi yoksa? Kullanımı etkileyecek bir sıkıntı değil ama beni rahatsız ediyordu.

ondercok

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
önder
Cihazım
mi 5s Plus
Konular
9
Bluetooth kulaklıkta otomatik çağrı cevaplamayı
Ve çağrı kaydını otomatik başlatmayı bulamadım.
Bilen biri varmı acaba

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
UnlnViTeD Hocam şuan son sürüm yüklü official olan romu ilk kurduğumda 495k+ antutu puanı alırken belirli bir zaman geçtikten sonra (sadece play storedan uygulama indirdim ve oyun oynadım) kasmaya başladığını gördüm oyunlarda vs ve tekrar antutu yaptığımda 440k puana düşüyor 1-2 kez temiz kurulum ile tekrar denedim ve sonuç aynı şuan NotKernel'in MIUI based olanını kurdum ve 510k+ aldım kasma vs düzeldi gayet akıcı oldu oyunlarda da ama o düşüşe bir türlü anlam veremedim.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
UnlnViTeD Hocam şuan son sürüm yüklü official olan romu ilk kurduğumda 495k+ antutu puanı alırken belirli bir zaman geçtikten sonra (sadece play storedan uygulama indirdim ve oyun oynadım) kasmaya başladığını gördüm oyunlarda vs ve tekrar antutu yaptığımda 440k puana düşüyor 1-2 kez temiz kurulum ile tekrar denedim ve sonuç aynı şuan NotKernel'in MIUI based olanını kurdum ve 510k+ aldım kasma vs düzeldi gayet akıcı oldu oyunlarda da ama o düşüşe bir türlü anlam veremedim.
Hocam antutu test ederken bir çok etken farklı sonuçlara sebep olabiliyor. Romu ilk kurduğunuzda hiçbir uygulama yüklü değilken ve arka planda çalışan fazla uygulama olmadığından yüksek sonuç almanız normal. Cihaz ısındığında, pil seviyesi düşük olduğunda, senkronizasyon ve arka plan uygulaması olduğunda test sonucu olumsuz etkilenir. Bende zamanında test yaparken yaşıyordum düşüşleri, yanlız bahsettiğiniz kadar (55k) düşüş olmuyordu. Kasma konusu ise komplike bir durum olduğundan detaylı irdelemek lazım.

Özel çekirdeklerde hız aşırtma ve optimizasyonlar yapıldığından daha yüksek sonuç almanız da normal.

NotKernel MIUI Vendor kullanan romlarda beğeniliyor, hatta yanlış hatırlamıyorsam oyun için ekstra modu vardı, onu da aktif etmeyi deneyebilirsiniz.

Size tavsiyem gerçek manada rom/kernel testi yapacaksanız eğer, GApps / Magisk yüklemeden, cihaz serinken, pil seviyesi yüksek ve arka planda çalışan uygulama yokken yapmanız yönünde olacaktır.

cemal3180

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cemal Can
Cihazım
Mi 9t Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
39
Hocam antutu test ederken bir çok etken farklı sonuçlara sebep olabiliyor. Romu ilk kurduğunuzda hiçbir uygulama yüklü değilken ve arka planda çalışan fazla uygulama olmadığından yüksek sonuç almanız normal. Cihaz ısındığında, pil seviyesi düşük olduğunda, senkronizasyon ve arka plan uygulaması olduğunda test sonucu olumsuz etkilenir. Bende zamanında test yaparken yaşıyordum düşüşleri, yanlız bahsettiğiniz kadar (55k) düşüş olmuyordu. Kasma konusu ise komplike bir durum olduğundan detaylı irdelemek lazım.

Özel çekirdeklerde hız aşırtma ve optimizasyonlar yapıldığından daha yüksek sonuç almanız da normal.

NotKernel MIUI Vendor kullanan romlarda beğeniliyor, hatta yanlış hatırlamıyorsam oyun için ekstra modu vardı, onu da aktif etmeyi deneyebilirsiniz.

Size tavsiyem gerçek manada rom/kernel testi yapacaksanız eğer, GApps / Magisk yüklemeden, cihaz serinken, pil seviyesi yüksek ve arka planda çalışan uygulama yokken yapmanız yönünde olacaktır.
Yorumunuz için teşekkürler hocam gerçek manada rom/kernel testi yapmak değil de böylesine bir düşüş yaşamak biraz ilginç geldi bana o yüzden bir yorumunuzu almak istedim yoksa telefonu günlük kullanan bir insanım oyun sosyal, medya vs ekstra yaptığım bir şey yok.
Evet NotKernelde oyun modu var onu da bir ara denerim diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim tekrardan bilgileriniz için :)

Apoly

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
MI 9T Pro
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
27
UnlnViTeD Hocam, bu romun oyun performansı nasıldır?

Üst Alt