Rom [AOSP] ArrowOS OFFICIAL Android 11 OSS Vendor [9T Pro | K20 Pro] 23.01.2022

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Nerdeyse tüm aosp romlarda bende de aynı durum mevcuttu. Sürekli bağlantınız kontrol ediyor bildirimi geliyordu.

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende hocam Telegram'da dediğiniz durum mevcuttu uygulamaya girişte bağlanılıyor uyarısı veriyordu ama bildirim sorunu yaşamadım. Bildirimler zamanında geliyor. Bildirimlerin gecikmesi bazı GApps paketlerinde ve romlarda vardı. Onunda sebebi pil optimizasyonundan kaynaklanıyordu. Geliştiriciler hep bu durumdan bahsederdi.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
UnlnViTeD, aktif kullanırken nadiren oldu daha çok kilit ekranindayken oluyor. Bildirim geliyor bakıyorum 3-5 mesaj gelmiş yahut hiç çalmadan cevapsız görüntülü arama yazıyor akabinde 2. arama geliyor ve karşı taraf neden açmadın diyor vs. serkaon, hocam yaşamış lakin bana hiç denk gelmemişti. Ancak kendimce arrowun son sürümlerinde yaşamaya başladım. Bilgisayarda bir yerlerde 18-19 ocak sürümü vardı onda yaşamadığımı hatırlıyorum. Bir de onu kurup deneyeceğim.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
UnlnViTeD, aktif kullanırken nadiren oldu daha çok kilit ekranindayken oluyor. Bildirim geliyor bakıyorum 3-5 mesaj gelmiş yahut hiç çalmadan cevapsız görüntülü arama yazıyor akabinde 2. arama geliyor ve karşı taraf neden açmadın diyor vs. serkaon, hocam yaşamış lakin bana hiç denk gelmemişti. Ancak kendimce arrowun son sürümlerinde yaşamaya başladım. Bilgisayarda bir yerlerde 18-19 ocak sürümü vardı onda yaşamadığımı hatırlıyorum. Bir de onu kurup deneyeceğim.
Olabilir aynen hocam, deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada NikGApps kullanacaksanız eğer 24.01.2021 versiyonunu, BitGApps ise R20 versiyonu kullanmanızı öneririm. R19 da görevler/hatırlatmalar senkronize olmuyordu, 30.01.2021 de ise şarj bir tık daha az gidiyordu gibi...

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Olabilir aynen hocam, deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada NikGApps kullanacaksanız eğer 24.01.2021 versiyonunu, BitGApps ise R20 versiyonu kullanmanızı öneririm. R19 da görevler/hatırlatmalar senkronize olmuyordu, 30.01.2021 de ise şarj bir tık daha az gidiyordu gibi...
Hocam ben nikgapps core son günceli kurulu bildirimlerde hiç sorun yaşamadım , ben de bir yorumda bulunayım dedim.

süvari2019

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaya
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
5
Herkese tekrar merhaba. Bahsettiğim bildirim problemi ile ilgili daha evvel yazdığım üzere problem yaşamadığım eski sürüm kurma niyetindeydim.Bilgisayarımdaki en eski tarihli sürüm olan 04.02.2021 arrow + vendor 12.0.4 + bitgapps r20 kurarak temiz kurulum yaptım.Yaklaşık 8 saattir herhangi bir bildirim problemi veya whatsapp bağlantınız kontrol ediliyor uyarısı almadım.

Not: Bu yazdıklarımdan yeni sürümlerin problemli olduğu gibi bir algı kesinlikle oluşmamalı. Bu tarihlere yakın kullandığım sürümlerde problem yaşamadığımı hatırladığımdan bunu kurdum. Ayrıca yeni kurulum sonrası pil optimizasyonunu UnlnViTeD hocamın bir sayfa geride gösterdiği şekilde kontrol etmek gerekiyor.

Herkese saygılarımla

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
UnlnViTeD hocam, normalde güncelleme yapmıyordum son güncellemeyi kurdum fakat boş alan 80gbden 70'e düştü nedense çok önemli değil ama kafama takıldı. Her güncelleme de böyle 10 gb 10 gb azaltacak mı?

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
UnlnViTeD hocam, normalde güncelleme yapmıyordum son güncellemeyi kurdum fakat boş alan 80gbden 70'e düştü nedense çok önemli değil ama kafama takıldı. Her güncelleme de böyle 10 gb 10 gb azaltacak mı?
Yok hocam güncellemeler o şekilde bahsettiğiniz boyutta alanı kaplamaması lazım. Dosya yöneticinizden kaynaklı olabilir, cihaz haliyle yeniden başladığında yeniden tarama yaptı, kullanılan alan güncel olarak hesaplanmış olabilr.

İndirdiğiniz rom güncellemeleride alan harcıyor. Göreseldeki konumdan silebilirsiniz.

Ayrıca Recovery'den (çok az bir katkısı olabilir) Wipe Cache ve Dalvik Art Cache yapabilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Yok hocam güncellemeler o şekilde bahsettiğiniz boyutta alanı kaplamaması lazım. Dosya yöneticinizden kaynaklı olabilir, cihaz haliyle yeniden başladığında yeniden tarama yaptı, kullanılan alan güncel olarak hesaplanmış olabilr.

İndirdiğiniz rom güncellemeleride alan harcıyor. Göreseldeki konumdan silebilirsiniz.

Ayrıca Recovery'den (çok az bir katkısı olabilir) Wipe Cache ve Dalvik Art Cache yapabilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam biraz kurcaladıktan sonra dosya yöneticisinin içinde 2 tane sistem dosyası buldum memc filan yazıyordu onları silince 6 gblik yer açıldı.

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Dün gelen güncellemede ekstra olarak ''Face Unlock'' özelliği gelmiş kurmayı düşünen arkadaşlara not düşeyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dün gelen güncellemede ekstra olarak ''Face Unlock'' özelliği gelmiş kurmayı düşünen arkadaşlara not düşeyim.
Eksi olarak uygulama gizleme kısmı çalışmıyor sistem durduruluyor.

Son düzenleme:

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eksi olarak uygulama gizleme kısmı çalışmıyor sistem durduruluyor.
Hocam, uygulama gizlemede kilit yöntemi olarak Face Unclock seçince mi?

Üst Alt