Note 8 Pro gerek MTK işlemcisi sebebi ile, gerekse farklı sıkıntıları nedeni ile (diğer sıkıntıları MIUI sürümü yükseldikçe düzeleceği kanısındayım) ben de tercih etmemiştim. 1500TL gibi bir fiyata Türkiye Garantili Note 7 aldım kullanıyorum ve gayet mutluyum. Sosyal medya pek kullanmadığım için Instagram problemi umrumda değil, gayet güzel ve sağlam, işimi görüyor. Bu biraz da beklenti ile alakalı sanırım.
Ancak bir iPhone telefona "hele ki son çıkanlarına" 10.000 TL civarı para bayılmak bana göre mantıklı bir insanın yapacağı bir iş değil, hele ki Türkiye şartlarını düşünürsek. Altı üstü bir telefon, beni uzaya çıkarmayacak bu alet. iPhone telefonların şarjı nasıl su gibi içtiğinden bahsetmedim bile.
Arkadaşın parası bolmuş, gidip iPhone almış hayırlısı olsun diyecek birşey yok.
Ancak "Android'den kurtuldum" şeklinde başlık açmasının sebebinin bana göre Android tecrübesi/bilgisinin yetersiz olması (veya uğraşmak istememesi) şeklinde düşünüyorum. Kimi insan ios kullanınca androide alışamaz, kimisi ise androidden sonra ios gibi bir sisteme asla ısınamaz, bu tamamen kişisel tercih.
Ben ios sevmiyorum diye ios sistemini kötüleyecek değilim, sadece "GEREKSİZ PAHALI VE VERDİĞİNİZ PARA SADECE MARKAYA GİDİYOR."