Sohbet Android neden iOS gibi olamıyor?

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Pixeli gerçek anlamda Türkiye pazarında görmeyi çok isterdim hocam çok merak ettiğim bir cihaz keşke Türkiye de mağazalarının olmasını çok isterdim
Hocam ilk akıllı telefonum, saf Android temelli Nexus'tu. Tadı damağımda hâlâ. Ben de Pixel telefonları Türkiye piyasasında görmek isterim. Piyasaya girse hiç başka telefon aramam herhalde. Al, 4 - 5 sene kullan.

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
Hocam ilk akıllı telefonum, saf Android temelli Nexus'tu. Tadı damağımda hâlâ. Ben de Pixel telefonları Türkiye piyasasında görmek isterim. Piyasaya girse hiç başka telefon aramam herhalde. Al, 4 - 5 sene kullan.
Hocam armutun iyisini ameriga yiyor :D bize yollasa keşke

rocksinan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
sinan
Cihazım
note 6 pro
Konular
8
2013'te ben de Air almıştım. Şuan ilk aldığım güne göre kağnı hızında. Ama gene de Android telefonlara göre daha seri gibi. Ki o zamanlar 3 GB ramli Android tabletler olmasına rağmen 1 GB ram olan Air modeli almıştım. Bu bile Android'in bu konuda ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.

Android'i ayrı, iOs'u ayrı severim. İkisinin de artı ve eksileri var. Ama Android'in iOs gibi akıcı olacağına pek ihtimal veremiyorum. En basitinden Kafa Topu oyununu oynuyordum. Üst model Android telefonlarda da denedim. Ama top değil de sanki süngere vuruyormuşsun gibi. Air'da oynayayım dedim. Bu kadar fark olabilir. Top yağ gibi akiyor. :) Tabi burada uygulamanın geliştiricisine de kabahat bulunabilir. Ama yani her uygulamada da geliştirici kabahatli olamaz ki. Hepsinde öyle nerdeyse.

2012'den beri Android gelişmesini takip ederim. Yok artık 1 GB ram telefonlar da çok seri olcak, yok ART sistemine geçti hızı şimdi göreceksiniz falan. Hep ayrı terane. Ama bir türlü iOs seriliğini yakalayamadı. (Gerçi burada biraz önyargılı davranmış olabilirim. Çünkü asıl Android'i Pixel telefonlarda görmek lazım. Kullanan arkadaşlar belki aydınlatabilir bu noktayı.)
bende de air var, hala kullanıyorum. pili biraz az gidiyor güncellemelerden sonra, ancak hız olarak hala güzel.

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
bende de air var, hala kullanıyorum. pili biraz az gidiyor güncellemelerden sonra, ancak hız olarak hala güzel.
Hocam belki sürüm farkı vardır. Benim tablette son sürüm firmware var. Eğer sürüm aynıysa beklentilerimiz farklıdır. :) Çünkü ben iOs 7 ile başlamıştım. Harika bir akıcılığı vardı. Şimdi onunla kıyas ederek bu yorumu yapıyorum. Bence 7 numaralı sürüme göre kağnı gibi.

rocksinan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
sinan
Cihazım
note 6 pro
Konular
8
Hocam belki sürüm farkı vardır. Benim tablette son sürüm firmware var. Eğer sürüm aynıysa beklentilerimiz farklıdır. :) Çünkü ben iOs 7 ile başlamıştım. Harika bir akıcılığı vardı. Şimdi onunla kıyas ederek bu yorumu yapıyorum. Bence 7 numaralı sürüme göre kağnı gibi.
pil durumu nasıl ?

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8

Kergitli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erhan
Cihazım
Mi9T
Konular
3
ios çok basit. Biz bu kadar basitliğe gelemiyoruz
iki gün sonra sıkılıyorum ben kendisinden
android bile sıkıyor bazen envai çeşit rom atıyoruz telefona

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Tıpkı Android te olduğu gibi Jailbreakin türüne bağlı... Bazen tek tık bazen pcden gerekli işlemler ile... Ama sonuç olarak jb attıktan sonra androidden çok daha fazlasını yapabiliyorsunuz.. neyse kişisel fikirler..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstelik te apple cihazın jb attın diye garantiden de çıkmıyor... Yok flash counter yok bootloader bahane edilmiyor garanti için...
Bu garanti durumunu bilmiyordum, çok sağolun hocam, öğrendiğim çok iyi oldu :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Beyler iphone iphonedir s 10 bile suan inanin yok degerinde satilmiyor android cihazlar ciktigi gibi ya alinir ya da bi sene sonra cop olur ama gunumuzde iphone 6 s bile hala daha cok populer
Bir gazetede okumuştum,
Apple telefon değil resmen statü satıyor bu ülkede.. Ne günlere kaldık.

rocksinan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
sinan
Cihazım
note 6 pro
Konular
8
Pil durumu da 7'ye göre epey kötü. 7. sürümde orta parlaklıkta yaklaşık 12 - 14 saat ekran süresi verirken şuan taş çatlasın 5 - 6 saattir.
benim de son güncellemelerden sonra pil performansı %60 gibi düştü. önceleri günlerce elimde dururdu, şimdi bir gün anca çıkarıyor. bir çözüm de bulamadım. pil de ömrünü tamamlamış olabilir, ancak pil ömrünü artık göremiyorum.

Üst Alt