2013'te ben de Air almıştım. Şuan ilk aldığım güne göre kağnı hızında. Ama gene de Android telefonlara göre daha seri gibi. Ki o zamanlar 3 GB ramli Android tabletler olmasına rağmen 1 GB ram olan Air modeli almıştım. Bu bile Android'in bu konuda ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.
Android'i ayrı, iOs'u ayrı severim. İkisinin de artı ve eksileri var. Ama Android'in iOs gibi akıcı olacağına pek ihtimal veremiyorum. En basitinden Kafa Topu oyununu oynuyordum. Üst model Android telefonlarda da denedim. Ama top değil de sanki süngere vuruyormuşsun gibi. Air'da oynayayım dedim. Bu kadar fark olabilir. Top yağ gibi akiyor.
Tabi burada uygulamanın geliştiricisine de kabahat bulunabilir. Ama yani her uygulamada da geliştirici kabahatli olamaz ki. Hepsinde öyle nerdeyse.
2012'den beri Android gelişmesini takip ederim. Yok artık 1 GB ram telefonlar da çok seri olcak, yok ART sistemine geçti hızı şimdi göreceksiniz falan. Hep ayrı terane. Ama bir türlü iOs seriliğini yakalayamadı. (Gerçi burada biraz önyargılı davranmış olabilirim. Çünkü asıl Android'i Pixel telefonlarda görmek lazım. Kullanan arkadaşlar belki aydınlatabilir bu noktayı.)