Sohbet Android neden iOS gibi olamıyor?

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
iphone 7 ile 8 aylık maceramı özetlemem gerekirse. Bilgisayardan film veya müzik atmak sinir bozucu bir halde. illa programını aç ordan seç gönder felan filan. İstediğin müziği zil sesi yapmak için kırk takla at. Attığın bir film altyazılı ise onu bulmak sorun olursa tekrar pc başına geçmen gerek. Attığın film uygulamada çalışmaz ise filmi silip tekrar diğer uygulamaya atman gerek onda da olmadı vs vs. bu sürer gider. kablosuz olarak pcye bağlanmak zaten ne bilim bilgisayardan anlamayan için baya bir mesele.
Artıları yok mu tabiki var. Garanti olayı, yazılım desteği ve cihaz sağlamlığı ile teknik destek olayı gayet güzel. Ama benim gibi amele insanların iphone gibi herşeyi para olan bir cihaza gözü kapalı neden atlarlar buna bir anlam veremedim.

rocksinan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
sinan
Cihazım
note 6 pro
Konular
8
Allah aşkına, apple'da dandik 4 çekirdek var, play store apple store'dan daha iyi diyenler var. etmeyin, eylemeyin. örnek bile vermeyeceğim artık şu iki yazıya.
bende ipad air var, yani galaxy note 3,s4 çıktığı yıldan kalma olan bu tableti hala yoğun bir şekilde kullanıyorum. kimse kusura bakmasın, android daha symbian ile bile stabilite konusunda kapışamıyordu ilk başlarda, uygulama desteğinin fazla olması kurtarıyordu. evde n8 var symbian, hala geçişler ilk günkü gibi. hadi onu geçtik, windows işletim sistemi daha yolun başındayken bile androidden daha sağlam çalışıyordu, uygulama desteğinin azlığından bitti.
android asla ios olmadı ve olamayacak da.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Allah aşkına, apple'da dandik 4 çekirdek var, play store apple store'dan daha iyi diyenler var. etmeyin, eylemeyin. örnek bile vermeyeceğim artık şu iki yazıya.
bende ipad air var, yani galaxy note 3,s4 çıktığı yıldan kalma olan bu tableti hala yoğun bir şekilde kullanıyorum. kimse kusura bakmasın, android daha symbian ile bile stabilite konusunda kapışamıyordu ilk başlarda, uygulama desteğinin fazla olması kurtarıyordu. evde n8 var symbian, hala geçişler ilk günkü gibi. hadi onu geçtik, windows işletim sistemi daha yolun başındayken bile androidden daha sağlam çalışıyordu, uygulama desteğinin azlığından bitti.
Hocam benim gibi yapin. Dandik den sonrasini okumayın :)

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
Hocam siz hiç boy
Hocam hiç boynuz kulağı geçer lafını duydunuz mu

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
cevap veriyorum Instagram

dünyanın en iyi android telefonunun Instagram deneyimi

400 TL ye satın alacagin iPhone 5s ten daha kotudur.

2 ) ios
3) iPhone - airpods uyumu

moshmec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
1
Jailbreak ile root arasında uçurum var. Jailbreak telefona androidde zaten olan şeyleri katıyor. Tema ücretsiz uygulama dosyalara erişim farklı özelleştirmeler. Mesela bir viper kurup ses şöleni yaşayamıyorsunuz veya gidip camera2 enabler kurup gcam kullanamıyorsunuz ki apple a çok lazım. Üstelik bir youtube kanalaı vardı iphone 7 ydi sanırım android yükleyip s8 ile karşılaştırıyordu donanımı ölçmek için. Attığı romdan mıdır yoksa iphone 7 nin dandik 4 çekirdek cpu/gpu sundan mıdır bilmem kasım kasım kavruluyordu:). Benim de iphone 6 ya aptal gibi para veren arkadaşlarım var. Sadece bizim bölgede mi kasıyor bu telefon. Elime alıyorum uygulamaya tıklıyorum rahat 1 saniye sonra geliyor animasyon. Ama animasyon kasmadığı için insana akıcı geliyor androidde aynı durumdaki telefon uygulamaya basınca beyaz olur ekran uygulamayı açmaya çalışır bu göze hoş gelmez bir de son model ios cihazınız yoksa şarj kablosuna mahkumsunuz. İphone 8 plusı var kuzenimin aptal o parayla hem şöyle güzel bir toplama pc hem mi 6 alırdı zamanında . şimdi şarj yetmiyor telefona. Android özgürlüktür bence. İos hastalıktır amerikan özentiliğidir. Bu iphone sevdası bize Amerikalı ellerden geliyor. Hele ki kadın milletine. İos için bilinçli kullananına birşey demiyorum ama her sene çıkan modelini almaya gideni hastadır tedavi edilmelidir.
Jailbreakin ne olduğunu bildiğinize eminmisiniz? Camera sdk ları ile sadece gcam gibi değil 100 misli yazılım yükleyebilirsiniz... Vs vs... Çok örnek çıkar...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kıyası root ile yapıyorsanız apple cihazlara da jailbreak (yani root yetkisi) attığınızda, zaten açık oluyor resim de filmde atarsın...

Son düzenleme:

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
Benim Apple'dan nefret etmemin sebebi bu kadar kendini kendi ürünlerine adapte etmesi ve fiyatı ( bu Türkiye için geçerli ) sosyolojik kültürel açıdan çok tutulan bir marka, bir gösterge haline geldi. En azından tâki en başından beri cihaz desteği olsun garanti kapsami olsun imrenilecek pozisyondaydi, ama arkasından gelen Androidi onemsemiyordu geliştiriciler olsa uygulama geliştirmede problemler yaşıyordu hatırlayanlar olur belki 3g görüntülü konuşma facetime bile geliştiricilerin yapıp iosun kendi yapmış gibi havalarda gezmesi ve geliştiricileri arka planda bırakması bunun gibi bir çok örnek var ios kötü değil ben buna bir şey demiyorum ama telefondan çok fazla anlamayan ve acil durumlarda dosya aktarımı gönderimi cihaza kaydetmesi yedeklemesi problem üstüne problem biz USB kablo olsun yeter pozisyonunda iken ios yok iTunes indirdiğim yok bunların uzantılarını ayarlayim diye uğraşıyor daha 2 gün önce 6 plusdan drive WhatsApp yedeği alamayıp sinirden deliye döndüm belki o an ben beceremedim ama bu kadar mı zor olur diye düşünüyorum ios gerçekten zamanın en iyisiydi şuan ki cihazlar ile kıyaslanması fiyatı açısından uygun değil 10.000 TL verip ( maddi durumu iyi olanlar haric ) köle gibi kullanmaktansa 2.000 3.000 verip her yıl cihaz değiştirmek daha mantıklı ve şunu ekliyorum planlı eskitme kullanması beni gerçekten çok üzdü ben iPhone 5s'i çok beğeniyorum sadece alıp dursun diye ama 5s'lerin eskitildigini ve yavaslatildigini görünce bir hayli soğudum tasarımı çok kibar ve netti parası değermiydi bence (şahsi fikrim) çok pahalı. Apple her zaman çok pahalı oldu ve pahalı kalıcak bu paralara bilgisayar fotoğraf makinesi telefon akıllı bileklik kulaklık kılıf çanta vb alınabilir ya 10.000 TL değecek bir cihaz uret 1 TB hafiza 108 MP kamera gibi yada 10.000 TL satma ben zil sesini o an değiştiremiyorsam cihaz beni üzer diye düşünüyorum bunlar benim şahsi fikirlerim zamanında 3g kullandım ekranından kalite akıyordu şuan teknoloji gelişti artık Apple benim için 3g ile eskide kaldı.

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
2013'te ben de Air almıştım. Şuan ilk aldığım güne göre kağnı hızında. Ama gene de Android telefonlara göre daha seri gibi. Ki o zamanlar 3 GB ramli Android tabletler olmasına rağmen 1 GB ram olan Air modeli almıştım. Bu bile Android'in bu konuda ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.

Android'i ayrı, iOs'u ayrı severim. İkisinin de artı ve eksileri var. Ama Android'in iOs gibi akıcı olacağına pek ihtimal veremiyorum. En basitinden Kafa Topu oyununu oynuyordum. Üst model Android telefonlarda da denedim. Ama top değil de sanki süngere vuruyormuşsun gibi. Air'da oynayayım dedim. Bu kadar fark olabilir. Top yağ gibi akiyor. :) Tabi burada uygulamanın geliştiricisine de kabahat bulunabilir. Ama yani her uygulamada da geliştirici kabahatli olamaz ki. Hepsinde öyle nerdeyse.

2012'den beri Android gelişmesini takip ederim. Yok artık 1 GB ram telefonlar da çok seri olcak, yok ART sistemine geçti hızı şimdi göreceksiniz falan. Hep ayrı terane. Ama bir türlü iOs seriliğini yakalayamadı. (Gerçi burada biraz önyargılı davranmış olabilirim. Çünkü asıl Android'i Pixel telefonlarda görmek lazım. Kullanan arkadaşlar belki aydınlatabilir bu noktayı.)

alpereneker

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
RedmiNote4x
Meslek
Webmaster,Graphic
Konular
26
2013'te ben de Air almıştım. Şuan ilk aldığım güne göre kağnı hızında. Ama gene de Android telefonlara göre daha seri gibi. Ki o zamanlar 3 GB ramli Android tabletler olmasına rağmen 1 GB ram olan Air modeli almıştım. Bu bile Android'in bu konuda ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.

Android'i ayrı, iOs'u ayrı severim. İkisinin de artı ve eksileri var. Ama Android'in iOs gibi akıcı olacağına pek ihtimal veremiyorum. En basitinden Kafa Topu oyununu oynuyordum. Üst model Android telefonlarda da denedim. Ama top değil de sanki süngere vuruyormuşsun gibi. Air'da oynayayım dedim. Bu kadar fark olabilir. Top yağ gibi akiyor. :) Tabi burada uygulamanın geliştiricisine de kabahat bulunabilir. Ama yani her uygulamada da geliştirici kabahatli olamaz ki. Hepsinde öyle nerdeyse.

2012'den beri Android gelişmesini takip ederim. Yok artık 1 GB ram telefonlar da çok seri olcak, yok ART sistemine geçti hızı şimdi göreceksiniz falan. Hep ayrı terane. Ama bir türlü iOs seriliğini yakalayamadı. (Gerçi burada biraz önyargılı davranmış olabilirim. Çünkü asıl Android'i Pixel telefonlarda görmek lazım. Kullanan arkadaşlar belki aydınlatabilir bu noktayı.)
Pixeli gerçek anlamda Türkiye pazarında görmeyi çok isterdim hocam çok merak ettiğim bir cihaz keşke Türkiye de mağazalarının olmasını çok isterdim

Üst Alt