Temiz kurulum yaparak geçtiğim 21.1.13 üzerine 21.1.20 kurdum dün akşam. Şunu diyebilirim ki her güncellemede rom çok daha iyi hâle geliyor. Eu böyleyse resmi China Beta kim bilir ne kadar daha stabildir diye düşünüyorum. Bende ilk açılışta ufak bir kasma oldu sonra o kasmayı (yeniden başlatmama da rağmen) bir daha hiç görmedim. Uygulamalar eskiye oranla şaşırtıcı derecede çok daha hızlı açılıp tepki veriyor. 21.1.13'te bir uygulamaya basıldığında açılması biraz sürüyordu bu sürümde hemen açılıyor uygulamalar. Ayrıca yine bir önceki sürümde açık olan pencereler arası geçişler yaptığınızda ilgili uygulamalar sıfırlanmış oluyordu bu sürümde o durumun önüne geçmişler. Geçişler çok daha seri bir hâle gelmiş. Batarya kullanımı da sanki optimize edilmiş, pil iyi gidiyor şimdilik. Android 11 sürümü çıktığından beri gördüğüm hataları yazayım;
- 3 parmakla ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında yaklaşık 7 saniye kadar ekran görüntüsü alınıp alınmadığına dair bilgi ekrana yansımıyor ve ardından durum çubuğuna ekran görüntüsü alınamadı yazıyor. O bildirimden sonra 3 parmakla screenshot alma işlemi bir süre sorunsuz çalışıyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
- Bluetooth kodeklerinden AAC ve üstü kodeği sistemde çalışmıyor. Geliştirici ayarlarından yapılan değişiklik de ne yazık ki bir işe yaramıyor.
- Wi-Fi bence A9 ve A10'a göre kararsız çalışıyor. Kayıtlı bir ağı kaldırıp başka bir ağa bağlandığınızda aradan yaklaşık 5-10 dakika geçtikten sonra sanki o kayıtlı ağı hiç silmemişsiniz gibi kendiliğinden o ağa bağlanmaya çalışıyor. (Bağlanıyor da..)
- Global animasyon ikonları hâlâ çalışmıyor.
- Durum çubuğuna düşen bazı uygulamaların bildirim simgeleri gri bir kare olarak görünüyor. (Bu problem ilk A11 Beta'dan beri var..)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
- Android 10 gestures pill ara sıra kendi kendine kayboluyordu. Bu sürümde kaybolduğunu hiç görmedim.