MIUI 12 [Android 11] Redmi Note 8 Xiaomi Eu Beta Rom 21.5.20 Ota Update

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Aynen çok kasma var eu stabil den şeytan dürttü geçtim bu sürüme. Akşam olsun eve gidince fastboot rom atıp eu stabil e donucem. Stabil sürüm çıkmadıkça bir daha eu beta kurmam tövbe...
Telefonunuz da ki RAM 4 mü 6 mı?
Bir de yükledikten sonra 1-2 gün geçince sanki daha stabil oluyor.
Bunu da denediniz mi,
Bende yüklü olan bir önceki sürüm, henüz bu haftakini yüklemedim, şimdilik memnunum. (Tam ekran hareketleri hariç)

wborland

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tobias
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Avukat
Konular
2
Telefonunuz da ki RAM 4 mü 6 mı?
Bir de yükledikten sonra 1-2 gün geçince sanki daha stabil oluyor.
Bunu da denediniz mi,
Bende yüklü olan bir önceki sürüm, henüz bu haftakini yüklemedim, şimdilik memnunum. (Tam ekran hareketleri hariç)

Genel itibariyle çok büyük sıkıntı değil ama ben aosp nin deneyimine yakın bir kullanıcı deneyimi yaşadım eu stabilde bu hassasiyet henüz beta da yok . Ufak kazmalar vs maalesef benim iştahımi kaçırıyor.bir de şifreleme sorunu tuzu biberi oluyor işin.

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
Eu betanın düzelmesi biraz zor gibi sanki o zaman globale devam edeyim teşekkür ederim herkese:)

efekcr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Temiz kurulum yaparak geçtiğim 21.1.13 üzerine 21.1.20 kurdum dün akşam. Şunu diyebilirim ki her güncellemede rom çok daha iyi hâle geliyor. Eu böyleyse resmi China Beta kim bilir ne kadar daha stabildir diye düşünüyorum. Bende ilk açılışta ufak bir kasma oldu sonra o kasmayı (yeniden başlatmama da rağmen) bir daha hiç görmedim. Uygulamalar eskiye oranla şaşırtıcı derecede çok daha hızlı açılıp tepki veriyor. 21.1.13'te bir uygulamaya basıldığında açılması biraz sürüyordu bu sürümde hemen açılıyor uygulamalar. Ayrıca yine bir önceki sürümde açık olan pencereler arası geçişler yaptığınızda ilgili uygulamalar sıfırlanmış oluyordu bu sürümde o durumun önüne geçmişler. Geçişler çok daha seri bir hâle gelmiş. Batarya kullanımı da sanki optimize edilmiş, pil iyi gidiyor şimdilik. Android 11 sürümü çıktığından beri gördüğüm hataları yazayım;

- 3 parmakla ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında yaklaşık 7 saniye kadar ekran görüntüsü alınıp alınmadığına dair bilgi ekrana yansımıyor ve ardından durum çubuğuna ekran görüntüsü alınamadı yazıyor. O bildirimden sonra 3 parmakla screenshot alma işlemi bir süre sorunsuz çalışıyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

- Bluetooth kodeklerinden AAC ve üstü kodeği sistemde çalışmıyor. Geliştirici ayarlarından yapılan değişiklik de ne yazık ki bir işe yaramıyor.
- Wi-Fi bence A9 ve A10'a göre kararsız çalışıyor. Kayıtlı bir ağı kaldırıp başka bir ağa bağlandığınızda aradan yaklaşık 5-10 dakika geçtikten sonra sanki o kayıtlı ağı hiç silmemişsiniz gibi kendiliğinden o ağa bağlanmaya çalışıyor. (Bağlanıyor da..)
- Global animasyon ikonları hâlâ çalışmıyor.
- Durum çubuğuna düşen bazı uygulamaların bildirim simgeleri gri bir kare olarak görünüyor. (Bu problem ilk A11 Beta'dan beri var..)

- Android 10 gestures pill ara sıra kendi kendine kayboluyordu. Bu sürümde kaybolduğunu hiç görmedim.
- Spotify, Deezer, YouTube Music gibi uygulamalarda müzik dinlerken uygulamanın ikonu durum çubuğunda görünmüyor. Ekran kilitliyken müziği ileri geri sarma çubuğu da kullanılamıyor.

Son düzenleme:

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
Temiz kurulum yaparak geçtiğim 21.1.13 üzerine 21.1.20 kurdum dün akşam. Şunu diyebilirim ki her güncellemede rom çok daha iyi hâle geliyor. Eu böyleyse resmi China Beta kim bilir ne kadar daha stabildir diye düşünüyorum. Bende ilk açılışta ufak bir kasma oldu sonra o kasmayı (yeniden başlatmama da rağmen) bir daha hiç görmedim. Uygulamalar eskiye oranla şaşırtıcı derecede çok daha hızlı açılıp tepki veriyor. 21.1.13'te bir uygulamaya basıldığında açılması biraz sürüyordu bu sürümde hemen açılıyor uygulamalar. Ayrıca yine bir önceki sürümde açık olan pencereler arası geçişler yaptığınızda ilgili uygulamalar sıfırlanmış oluyordu bu sürümde o durumun önüne geçmişler. Geçişler çok daha seri bir hâle gelmiş. Batarya kullanımı da sanki optimize edilmiş, pil iyi gidiyor şimdilik. Android 11 sürümü çıktığından beri gördüğüm hataları yazayım;

- 3 parmakla ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında yaklaşık 7 saniye kadar ekran görüntüsü alınıp alınmadığına dair bilgi ekrana yansımıyor ve ardından durum çubuğuna ekran görüntüsü alınamadı yazıyor. O bildirimden sonra 3 parmakla screenshot alma işlemi bir süre sorunsuz çalışıyor.

- Bluetooth kodeklerinden AAC ve üstü kodeği sistemde çalışmıyor. Geliştirici ayarlarından yapılan değişiklik de ne yazık ki bir işe yaramıyor.
- Wi-Fi bence A9 ve A10'a göre kararsız çalışıyor. Kayıtlı bir ağı kaldırıp başka bir ağa bağlandığınızda aradan yaklaşık 5-10 dakika geçtikten sonra sanki o kayıtlı ağı hiç silmemişsiniz gibi kendiliğinden o ağa bağlanmaya çalışıyor. (Bağlanıyor da..)
- Global animasyon ikonları hâlâ çalışmıyor.
- Durum çubuğuna düşen bazı uygulamaların bildirim simgeleri gri bir kare olarak görünüyor. (Bu problem ilk A11 Beta'dan beri var..)

- Android 10 gestures pill ara sıra kendi kendine kayboluyordu. Bu sürümde kaybolduğunu hiç görmedim.
Pill gestures aydınlık moddan karanlık moda geçerken buga giriyordu arada onu da aydınlık moda alıp tekrar karanlık moda alarak çözüyorum hocam ben olursa tekrar bunu deneyin. Hatalar için de ben ilk buildden beri bi deneyeyim dedim ama yok, katlanılamayacak derecede hatalar mevcut pil ömrü çok iyi ancak genel stabilite çözülmediği sürece asla geçilmez

efekcr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
3
Pill gestures aydınlık moddan karanlık moda geçerken buga giriyordu arada onu da aydınlık moda alıp tekrar karanlık moda alarak çözüyorum hocam ben olursa tekrar bunu deneyin. Hatalar için de ben ilk buildden beri bi deneyeyim dedim ama yok, katlanılamayacak derecede hatalar mevcut pil ömrü çok iyi ancak genel stabilite çözülmediği sürece asla geçilmez
O bug çözümlenmiş gibi görünüyor. Kaybolmuyor artık. Katlanılamayacak derecede hatalar nedir, gözümden kaçan şeyler de vardır eminim.

Bende çok seri çalışıyor bu Rom

GODfloky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
163
O bug çözümlenmiş gibi görünüyor. Kaybolmuyor artık. Katlanılamayacak derecede hatalar nedir, gözümden kaçan şeyler de vardır eminim.

Bende çok seri çalışıyor bu Rom
Son uygulama ekranında WhatsApp ya da diğer uygulamalar tam olarak görünmüyor buga giriyor o da bi kaç bildirim geldikten sonra kasmaya başlıyor, bir uygulamayı açarken en az 2-3 dakika sonra açıyor açıldıktan sonra kasıyor facebook mesela en basit uygulama diye örnek veriyorum Spotify bildirimleri YouTube bildirimleri yukarıda görünmüyor, ayarlarda dolaşırken kasıyor animasyon atlıyor rom ve daha birçok şey full debloatla bile katlanılmaz derecede sıkıntılı

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Tam ekran hareketleri yine çalışmıyor, demek ki ya Farkında değiller ya da önemsenmemiş.

aksates

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahmet
Cihazım
Redmi note 8
Konular
9
Tam ekran hareketleri yine çalışmıyor, demek ki ya Farkında değiller ya da önemsenmemiş.
Şuan tam ekran kullanıyorum. Hareketler çalışıyor. Uygumalar arasında geçiş, geri, ana ekran, son uygulamalar hepsi oluyor

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Şuan tam ekran kullanıyorum. Hareketler çalışıyor. Uygumalar arasında geçiş, geri, ana ekran, son uygulamalar hepsi oluyor
Sistem Launcher aktif ise çalışıyor, başka bir launcher aktif ise çalışmıyor.

Üst Alt