İyi akşamlar herkese. Telefoncudan aldığım Android 9 kurulu yurt dışı Redmi Note 8 cihazımı MI kayıt işlemi için bir hafta sonra tekrar telefoncuya götürdükten sonra gerekli uygulamaları yükleyeyim dedim. Ansızın ekrana basılı tutma hareketi algılanmaz oldu. Yeniden başlat dediğimde Fast boot ekranında kaldı ve bir türlü açılmadı telefon. Android konusunda çok acemiyim. Bu forumdaki bilgiler sayesinde Çince olan TWRP yerine İngilizce olanı kurup Xiaomi.Eu Beta 20.11.25 Q sürümünü kurmayı başardım. Sadeliği ve özellikleri çok hoşuma gitse de şarj süresi beni hayal kırıklığına uğrattı. Oyun oynayan, (WhatsApp ve zorunlu olarak bazen Twitter) dışında sosyal medya kullanan, pek Youtube vs yerlerden video izleyen biri olmamama rağmen iki günü doldurmadan gene şarja takmam gerekti.
Sizlere sormak istediklerim;
- Batarya sorununu düzeltmek için bir yol var mı?
Benim cihaz gibi imei atılmış telefonlarda güncelleme için OTA kullanılabilir mi yoksa TWRP üzerinden mi yapmalı? TWRP üzerinden yapılan güncelleme yeni baştan sistem kurmak anlamına gelmez mi?
EU Beta ROM dışında batarya sorunu başta olmak üzere sorunsuz, sade, temiz ve EU ROM gibi özelleştirme imkanı veren önerebileceğiniz ROM var mı? Varsa geçiş yaptığım takdirde imei uçması, telefonun brick olması, açılmaması, sim aktifleşmemesi gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?
Sorularım biraz fazla oldu tek mesaj için. Şimdiden teşekkürler.