Rom [Android 11] [MIUI12.5] Redmi Note 8 Mi-Globe 21.4.7

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
welcome to kürkçü dükkanı:)))
Maalesef öyle bu cihaza fazla alternatif yok
Mutlaka fedakarlık şart
Eski sürümlerde Tam ekran hareketleri yok Netflix l3 ama akıcı ve pili güzel
Yeni sürümlerde tam ekran var Netflix L1 ama pil yerlerde akıcılık eskiye nazaran az
Aospler de hep bir sorun çıkıyor
Global romlar bile stabil değil hayırlısı bakalım :D

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
288
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Değerli forum üyeleri,

Redmi Note 8 için (kod adı ginkgo) mi-globe 9 Aralık'ta yeni sürümünü piyasaya sürdü.
mi-globe, xiaomi.eu romun tabanını baz alarak eu roma optimizasyonlar ekleyen bir romdur.
İndirirken de göreceksiniz, "custom rom builder" seçeneğinden istediğiniz uygulamayı ekleyip, istediğinizi kaldırıp özgür bir kurulum yapabilirsiniz.

Sistem
Optimizasyon -
Mi 10T Pro için destek eklendi (apollopro, apollo ile aynı ROM)
Optimizasyon - Bildirim gölgesi / Kontrol merkezi için geri yüklenen şeffaf arka plan ve düşük GPU'lu cihazlar için gizlenen diğer şeyler [ör. Redmi Note 7, Redmi Note 8]
Düzeltildi - Ok Google düzgün çalışmaması [Android 11 Snapdragon 865 cihazlar]
Düzeltildi - "Wave" şarj animasyonu kullanılırken pil yüzdesinin yanlış görüntülenmesi
Düzeltildi - Gezinme için köşeden yukarı kaydırınca Google Asistanın donup gezinmeyi engellemesi [Android 11 cihazlar]
Düzeltildi - Sistem başlatıcı varsayılan başlatıcı olarak ayarlanmadığında Son Aramalar panelinin kilitlenmesi [Android 11 cihazlar, WIP]

İzinler
Düzeltildi
- Pano erişim izinleriyle ilgili mesajlardaki Çince metinler

Sistem başlatıcısı
Düzeltildi
- Son Aramalar panelinde "Önerileri göster" geçişi [Android 11 cihazlar]

Kamera
Düzeltme
- Ana ekrandaki Çince kısayollar

Fotoğraf Galerisi
Optimizasyon
- Video düzenleme artık daha sorunsuz
Optimizasyon - Daha fazla video formatı desteği

Mi-globe'ı ben sevdim hatta kendi cihazımda şu an bu rom yüklü. Hatta rom kurarken size eklemek istediğiniz veya silmek istediğiniz programlar için opsiyon da tanıyor. Youtube Vanced'i rom ile beraber yükleyebiliyorsunuz, Magisk yükleyebiliyorsunuz, sevmediğiniz sistem uygulamalarını hatta mi Tarayıcıyı, daemon'u bile kaldırabiliyorsunuz :)

Verdiğim rom linkindeki Show All Settings seçeneğine basarak eklemek/kaldırmak istediğiniz programları seçebilirsiniz.

Linkten romu ve varsa Magisk dosyasını indiriniz.
* Cihazınızı TWRP modunda başlatınız.
* TWRP ile Wipe -Format Data / Yes yapıp Reboot - Recovery ile Tam Temizlik yapınız.
* Twrp ile Wipe » Advanced Wipe düğmesine tıklayınız " Dalvik / Art Cache - Cache - System - Data '' Seçip , Swipe to Wipe yapınız.
* Kurulumunu yapmak istediğiniz romu, varsa magisk dosyasın cihazınıza aktarınız/kopyalayınız.
* TWRP ana menüsüne dönünüz, Install üzerine dokununuz ve cihazınıza aktardığınız romu seçiniz.
* Romu seçtikten sonra, Swipe to Confirm Flash yapınız.
* ROM’unuz başarıyla yüklendikten sonra,sol alt köşeden Art dalvik / cache yapınız ve Navigasyon tuşlarını kullanarak twrp ana menüden Reboot - Recovery yapınız.
* Cihazınız tekrar TWRP de açılacaktır. İndirmiş olduğunuz *Magisk zıp dosyasını telefondaki Twrp klasörüne kopyalayınız.
*TWRP / Install kısımından Magisk zıp dosyasını seçip flashlayınız. Art dalvik / cache » Reboot - System yapınız.

İlk Kurulum ortalama 5 dk kadar sürmektedir.

kurulum adımlarında desteği archesm hocama teşekkür ederim

Keyfini çıkarın..

Redmi Note 8 [ginkgo] için mi-globe 20.12.9

Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine, düzenleme hakkı bana aittir.
Yapılan yanlış işlemlerden ve cihazınızda oluşabilecek arızalardan şahsım ve miuiturkiye.net ailesi ASLA SORUMLU TUTULAMAZ.
Elinize, emeğinize sağlık hocam, paylaşım için teşekkürler

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156

NıghtBlood

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
34
Konu için teşekkürler emeğinize sağlık. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var. Clear Cache seçeneği ön belleği temizliyor bunu seçerek rom kurulumunu yapsak işlem bitince wipe cache dalvik yapmamıza gerek varmı ? Yani ne işe yarıyor bu clear cache'nin seçili olması. Birde mixplorer app kurulumunu yapsak Xiaomi nin kendi dosya yöneticisini kaldırsak butonlardan herhangi bir problem olurmu ? Çünkü daha işlevsel geldi bana mixplorer app. Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Magisk dev ve magisk stabilin farkı nedir onuda anlayamadım. Kusura bakmayın çok soru sordum.

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Konu için teşekkürler emeğinize sağlık. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var. Clear Cache seçeneği ön belleği temizliyor bunu seçerek rom kurulumunu yapsak işlem bitince wipe cache dalvik yapmamıza gerek varmı ? Yani ne işe yarıyor bu clear cache'nin seçili olması. Birde mixplorer app kurulumunu yapsak Xiaomi nin kendi dosya yöneticisini kaldırsak butonlardan herhangi bir problem olurmu ? Çünkü daha işlevsel geldi bana mixplorer app. Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Magisk dev ve magisk stabilin farkı nedir onuda anlayamadım. Kusura bakmayın çok soru sordum.
Günaydın hocam, kusura bakmayın uyuyordum. Cevaplayayım.

Doğru soyluyorsunuz, bizim yaptigimiz Dalvik Art Cache işini görüyor Clear Cache. Fakat ben her ihtimale karşı Twrp üzerinden Cache silinmesi taraftarıyım. En sağlıklısı o. Twrp uzerinden secmeyip buradan seçim yaparak da kurulum yapabilirsiniz.
Cihaz redmi yazısında kalıp twrpye atarsa Cache temizleyebilir cihazı tekrar baslatabilirsiniz.

Mixplorerdan uzak durun derim. Gerçekten hiç işlevi yok. Normal dosya yöneticisi ondan bin kat daha iyi. Root system gizli dosya vb. ekstra bir dosya yöneticisi isterseniz Es File Manager mükemmel işinizi gorur.

Magisk Dev geliştirici sürümü Stable ise normal sürümü fakat ne kadar seçti isem de Magiski hiçbir kurulumda goremedim. Magisk seçili kurulum yaptım. O sorunu da internetten Magisk Manager indirip kurdum (internetten sadece indirdim twrp üzerinden flashlamadim.) Sonrasında magisk manager içerisinden magisk zip dosyasını kurup sürüm güncellemesi yaptım. O şekilde kullaniyorumSorun yok.

Yani bu indirme kısımlarında Magisk dışında bir sorun yok. Diğer tüm programları indirip kaldırabiliyorsunuz. Ama dedigim gibi Mixplorer beş para etmez. :))

Son düzenleme:

Canpro

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahimcan
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Meslek
Öğrenci
Konular
63
Maalesef öyle bu cihaza fazla alternatif yok
Mutlaka fedakarlık şart
Eski sürümlerde Tam ekran hareketleri yok Netflix l3 ama akıcı ve pili güzel
Yeni sürümlerde tam ekran var Netflix L1 ama pil yerlerde akıcılık eskiye nazaran az
Aospler de hep bir sorun çıkıyor
Global romlar bile stabil değil hayırlısı bakalım :D
Hocam en sonunda eu stabil e geçmişsiniz bi bildiğiniz var galiba hocam bende ne yapacağımı şaşırdım miui 12 ye geçiyorum pil sıkıntı çıkarıryor 11 e geçiyorum eski geliyor aosp a geçiyorum ama bunda kalacağı biraz telefon sudan çıkmış balık gibi oldu :D

Okolyigit

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Oz
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
0
TWRP sorununun sebebini anladım. Eu beta ilk kurduğumda Dfe (Disable Force Encrypt) kullandım ve format data yapmadım. Başka roma geçerken sıkıntı olmadı. Tekrar eu roma temiz geçeyim dedim ve format data yaptım. Dfe kullanmadığım için TWRP sıkıntı çıkardı. Format data yapsak bile Dfe flaşlarsak bu sorun yaşanmaz diye düşünüyorum.

«Atilla»

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Atilla
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Muhasebe
Konular
1
Emeğinize sağlık Buse S. Yıldız
En kısa zamanda bir hafta sonu yedeklerimi alıp deneme yapacağım. (Garantim devam ediyor ama bazı şeyler bıkkınlık getirdi artık |()

Buse S. Ada

Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Emeğinize sağlık Buse S. Yıldız
En kısa zamanda bir hafta sonu yedeklerimi alıp deneme yapacağım. (Garantim devam ediyor ama bazı şeyler bıkkınlık getirdi artık |()
Teşekkür ederim hocam. Zaten custom romun tadına bakan bir daha globalin yanından geçmek istemiyor:)))

Üst Alt