miui yazılımlarının baştan aşağı sorun olduğunu ve hiç stabil olmadığını boşuna demediklerini şu 2 haftada anlamış oldum. Uzun yıllardır Samsung S ve Note serisi telefonlarını kullandım hepsini rootladım her roma her yazılıma sorunsuz cevap veriyordu hiç sıkıntı yaşamadım.
Değişiklik olsun diye bir kaç hafta önce mi9t pro aldım. Cihaz çin malı ama yok avrupa yok rusya yok hindistan diye 4 çeşit yazılımı var. Bu telefonu aldıysam miui uygulamalarını kullanmak isterim ama onu kullanabilmek için beta sürüm ya da çin romu kullanmam lazım. Beta sürüm adı üstünde her türlü hataya açık Çin romu ise çin eziyeti içinde Türkçe yok
) Çok mu zor mi telefonu çin ve global diye iki versiyon yapıp aynı yazılımla vermek.
Recovery ayrı dert. TWRP gibi her marka cihazda sorunsuz kullanılan meret bu telefonda full sorun. Orange versiyon diye bir şey çıkarmışlar rengi değişmiş ama aynı işlevsizlik devam ediyor. Rootlamak kolay ama magisk de bu cihaza ayak uyduruyor ve modül kurup çalıştırmak şans işi. Dolby viper kuramamak kurmaktan daha zor bu cihaz sayesinde. Aslında cihaz diyorum da sorun telefonda değil sorun yazılımda. Kendi marka ve yazılımına kendi uygulamasını kurduramayan bir yazılım ekibi var ve bu ekip yıllardır bunu aşabilmiş değil. Düşünsenize apple, ios yazılımının avrupa ülkelerinde adını hatırlayamadığım mesajlaşma uygulamasını kullandırtamadığını. İşte miui nin yaptığı bu.
Bu yazıyı az önce telefon yine çökünce yazmaya karar verdim çünkü gerçekten sıktı artık. Mi telefon aldığım için miui uygulamalarını kullanmak istedim ve 9.12.24 beta sürümünü kurarak bu amacıma ulaştım. Fakat bu yazılıma bir türlü dolby ve viper kuramayınca twrp ile 11.0.5 yüklemek istedim. Yükledim de ama telefon açılmadı twrp içine girip aldığım backup ile geri dönmek istedim ama o da ne? ekranda dosya isimleri sadece rakam olarak gözüküyor. 10 yıla yakındır twrp kullanırım ilk defa böyle bir şey gördüm. Yedeği pc ye atmadığıma da bin pişman oldum. Şimdi miflash ile tekrar 11.0.3 eu yazılımı attım ve miui telefonda google mesajlaşma google telefon vs falan kullanacağım