Soru Analytics,mab,mba app.

umittahakaratas

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ümit
Cihazım
mi6
Konular
59
Arkadaslar bu 3 app herzaman arkada çalışıyor ,bunlari dondurmak guvenlimi ne ise yariyor bilen varmi?

CpoeT

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can Ozan
Cihazım
Mi 6
Konular
11
Analytics icin bizim kisisel bilgilerimizi aliyor seklinde yorumlar var yabanci forumlarda, msa icinde reklam engelleme deniliyor. Forumda xiaomiye soranlar olmus mab hakkinda bilgimiz yok diyormus xiaomi, bunlar ne kadar dogru bilemiyorum. Ama mab silince tekrar yukleniyor.

Oyla:

evren1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
mi6
Konular
7
hocam kapatmani pek tavsiye etmiyorum ben biraz kurcaladım. şöyle yapabilirsin sırasıyla ayarlar/ek ayarlar/gizlilik/kullanım erişimi olan uygulamalardan analytics bunu devre dışı bırakın sorun düzelir Azda olsa

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Analytics devre dışı bırakılmıyor. Ben root yaptıktan sonra ilk iş hepsini kaldırıyorum. Bugüne kadar bir sorun çıkmadı. Bloatware olarak adı geçen uygulamalar sonuçta, her yerde adları kötü geçiyor.

Unutmadan stabil global rom da analytics'i root yetkisi ile kaldırmaya çalıştığım halde güncel versiyonu kaldırıp tıpkı Google uygulamaları gibi ilk versiyonu sabit tuttu. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Ben de gidip sistem klasöründen analytics klasörünü kaldırdım kurtuldum.

Google uygulamalarını kaldırmak riskli ama bence miui Bloatware kaldırmak doğru şekilde yapılırsa sorun değil. Yine de araştırıp dikkatli yapmanızı öneririm. Ben fark ettiğim bir sorun yaşamadım.

Gördüğünüz gibi temiz!

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

evren1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
mi6
Konular
7
Analytics devre dışı bırakılmıyor. Ben root yaptıktan sonra ilk iş hepsini kaldırıyorum. Bugüne kadar bir sorun çıkmadı. Bloatware olarak adı geçen uygulamalar sonuçta, her yerde adları kötü geçiyor.

Unutmadan stabil global rom da analytics'i root yetkisi ile kaldırmaya çalıştığım halde güncel versiyonu kaldırıp tıpkı Google uygulamaları gibi ilk versiyonu sabit tuttu. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Ben de gidip sistem klasöründen analytics klasörünü kaldırdım kurtuldum.

Google uygulamalarını kaldırmak riskli ama bence miui Bloatware kaldırmak doğru şekilde yapılırsa sorun değil. Yine de araştırıp dikkatli yapmanızı öneririm. Ben fark ettiğim bir sorun yaşamadım.

Gördüğünüz gibi temiz!

hocam bende Google play hizmetlerinden yakiniyorum uygulama tek başına çok ram ve şarj tüketiyor bunun bir yolu yok mu

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Google Play servisleri için enerji yönetimi konusunda Android'in bir süredir var olan DOZE olayını bu servisler için de etkinleştirmek mümkün. Google kendi işine gelmeyen şeyleri beyaz bir liste oluşturup muaf tutuyormuş DOZE'dan o listeden Google play servisleri çıkarılıyor.
Tabii yan etkileri olabilir ben şahsen yapmıyorum. Pil konusunda ne kadar paranoya yaparsak yapalım olayın bir sınırı var. Bir süre sonra konforu bozuyor. İos gibi durduğu yerde şarj tüketmemeye konsantre olana kadar Android bunlar sanki biraz zorlama çözümler. Benim ne yaparsam yapayım minimum %2-3 gidiyor gece filan. Özetle DOZE için uyarıları bulun okuyun, biraz araştırın. Uyarsa yaparsınız.

Magisk de modüller var.

Oyla:

umittahakaratas

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ümit
Cihazım
mi6
Konular
59
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Google Play servisleri için enerji yönetimi konusunda Android'in bir süredir var olan DOZE olayını bu servisler için de etkinleştirmek mümkün. Google kendi işine gelmeyen şeyleri beyaz bir liste oluşturup muaf tutuyormuş DOZE'dan o listeden Google play servisleri çıkarılıyor.
Tabii yan etkileri olabilir ben şahsen yapmıyorum. Pil konusunda ne kadar paranoya yaparsak yapalım olayın bir sınırı var. Bir süre sonra konforu bozuyor. İos gibi durduğu yerde şarj tüketmemeye konsantre olana kadar Android bunlar sanki biraz zorlama çözümler. Benim ne yaparsam yapayım minimum %2-3 gidiyor gece filan. Özetle DOZE için uyarıları bulun okuyun, biraz araştırın. Uyarsa yaparsınız.

Magisk de modüller var.

Magisk root yetkisi istiyor dimi

Oyla:

evren1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
mi6
Konular