- Adım
- ümit
- Cihazım
- mi6
- Konular
- 59
Arkadaslar bu 3 app herzaman arkada çalışıyor ,bunlari dondurmak guvenlimi ne ise yariyor bilen varmi?
hocam bende Google play hizmetlerinden yakiniyorum uygulama tek başına çok ram ve şarj tüketiyor bunun bir yolu yok muAnalytics devre dışı bırakılmıyor. Ben root yaptıktan sonra ilk iş hepsini kaldırıyorum. Bugüne kadar bir sorun çıkmadı. Bloatware olarak adı geçen uygulamalar sonuçta, her yerde adları kötü geçiyor.
Unutmadan stabil global rom da analytics'i root yetkisi ile kaldırmaya çalıştığım halde güncel versiyonu kaldırıp tıpkı Google uygulamaları gibi ilk versiyonu sabit tuttu. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Ben de gidip sistem klasöründen analytics klasörünü kaldırdım kurtuldum.
Google uygulamalarını kaldırmak riskli ama bence miui Bloatware kaldırmak doğru şekilde yapılırsa sorun değil. Yine de araştırıp dikkatli yapmanızı öneririm. Ben fark ettiğim bir sorun yaşamadım.
Gördüğünüz gibi temiz!
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Magisk root yetkisi istiyor dimiGoogle Play servisleri için enerji yönetimi konusunda Android'in bir süredir var olan DOZE olayını bu servisler için de etkinleştirmek mümkün. Google kendi işine gelmeyen şeyleri beyaz bir liste oluşturup muaf tutuyormuş DOZE'dan o listeden Google play servisleri çıkarılıyor.
Tabii yan etkileri olabilir ben şahsen yapmıyorum. Pil konusunda ne kadar paranoya yaparsak yapalım olayın bir sınırı var. Bir süre sonra konforu bozuyor. İos gibi durduğu yerde şarj tüketmemeye konsantre olana kadar Android bunlar sanki biraz zorlama çözümler. Benim ne yaparsam yapayım minimum %2-3 gidiyor gece filan. Özetle DOZE için uyarıları bulun okuyun, biraz araştırın. Uyarsa yaparsınız.
Magisk de modüller var.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Uygulama - Miui Gizli Ayarlar v1.0Rootsuz bu uygulamalari dondurabilmem mümkün mü