Verge ile Verge lite arasında ufak degil cok büyük 2 fark var..
1) Hafıza : Verge 512 ram+4gb hafızalı (2-2.5gb) kullanılabilir..Lite ise 16kb/16mb diye biliyorum..
2) Konuşma: Verge mikrofon+ Haparlor var arama cevaplama yapabilirsiniz ..Lite böyle birşey yok
3) Bazi sensörler Lite da yok..
Lite Vergeden fazla şarjı gidemez gidiyorsa telefon konuşma arama mesaj yazma olayı olmadığı icindir.tamamen kişisel +100 TL var aralarında
Akıllı saatlerde Ram ve hafıza farkı ne için oluyor peki? Anladığım kadarıyla Verge lite sadece yapması gerekenleri yapabileceği kadar ram ve hafızaya sahip. Verge ise ekstra uygulama yükleyebilmek ve uygulamaların çalışabilmesine olanak sağlamak için ram ve hafızaya sahip doğru mudur?
Ben sadece uyku takibi, gps üzerinden yürüyüş ve spor aktivitelerimi takip edebilme, mail, whatsapp, imessage bildirimlerini görebilme ve şık kadran görünümleri istiyordum. Saatten görüşme yapma ya da always on display özellikleri zaten aramadığım için Lite modeli daha mantıklı geldi. Geçtiğimiz günlerde Mi Store 499 liraya satıyordu aldım. Verge modeli en ucuz 789 lira. 289 lira da az buz değil zaten. Henüz yakından göremedim bile umarım pişman olmam. Bugün teslim alacağım sanırım kargodan. İnceleyip tekrar yazarım. En azından şarjının neden 20 gün gittiğine dair fikir sahibi olabilirim