- Adım
- Emre
- Cihazım
- Xiaomi 13
- Konular
- 427
Raporunuza istinaden yazıyorum hocam...22 euro'luk sınır var zaten... 22 Euro sınırı Avrupa ülkelerinde de var.
22 Euro'yu aşan ürünlerde % 18 KDV ödeniyor zaten...
Ha ! aliexpress'ten verilen siparişlerde, satıcıya ürünün fiyatını 20 dolar civarında yaz diyorsun, satıcının canına minnet, değeri düşük gösteriyor. Çünkü Çin'de az vergi ödemek için, malın bedelini düşük göstermek, satıcının da işine geliyor.
Dolayısıyla devletin kasasına girmesi gereken KDV'yi kaçırmış oluyoruz.
Ben de aynı şekilde satıcıya malın değerini düşük yazdırıyorum.
Aradığımız özellikte bazı ürünler yurtiçinde yok, mecburen yurtdışından sipariş vermek durumunda kalıyoruz.
Yine yurtiçinde satılan herhangi bir ürünün fiyatı ile yurtdışı fiyatı arasında çok fark oluyor. Bu durumda kesemizi düşünerek, yurtdışından sipariş verme yoluna gidiyoruz.
Hasılı kelam; meseleyi sağından solundan çekiştirmek yerine, önce adam gibi bir tespit yaptıktan sonra, görüşlerinizi yazsanız olmaz mı ?
Berat Albayrak açıklamasında kullanılan "Posta dediğimiz mektup; 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyor. 0-2 kilogram arası mektup olarak görülüyorsa; herhalde o ülkeden gelen yazışmalardır. " ifadesine ilişkin olarak posta ve hızlı kargo muafiyetlerini, "Nasıl yazışmışlar? Şunları bir inceleyelim dedim. Dün ilk görüntüleri attılar. Allah Allah o incecik zarflardan neler çıkıyor neler." ifadesine ilişkin olarak da haberleşmenin gizliliği ilkesini hatırlatma gereği hissettim.
Yani sayın bakanın 2kg'a kadar olan tüm kargoları mektup olarak değerlendirmesine ve zarf içeriğinin ayrıntılı incelenmesine itiraz ediyorum. Sizin belirttiğiniz üzere değerin düşük gösterilmesine dair her hangi bir açıklama yok. Gelen tüm paketler ayrıntılı olarak incelenecek ve muhteviyatı kontrol edilecektir denilmiş olsaydı bence sıkıntı yoktu. Acaba gözden kaçırdığım başka bir nokta mı var?