Hocam bu kadar açıklamamdan sonra bari siz yapmayın.Hocam uygulamada gelen sarı paketlerin üzerinde içerisinde ne olduğu yazılı... Kılıf varsa case yazıyor örneğin. Tabii ki uygun olmayan bir şey geldiğinde hepimiz benzer yollara başvuruyoruz. (yanlış anlaşılmasın pod ecig için USB yazılması gibi) ancak gelen ürünlerin çok çok büyük çoğunluğu kılıf gibi, anahtarlık gibi yasal ürünler. Kaldı ki sayın bakanın açıklamalarından anlaşılan şey mektup dışında bir şey gelmemesi gerektiği. Oysa yasal olarak 22$'a kadar olan ürünler ağırlığına bakılmaksızın vergiden muaftır. 0-2kg arasındaki her kargonun mektup gibi değerlendirilmesi kurumun kendi iç sıkıntısı bizi bağlamamalı. Bu açıklamaya göre satın aldığım 10gr ağırlığındaki ve 4$ fiyata sahip kılıfın kargo olarak değerlendirlmesi için 2kg'dan daha ağır olması gerekli. Satıcıdan paket içine taş eklemesini mi isteyeceğiz?
Tekrar söyleyeyim açıklama gelen paketlerin içeriği daha özenli bir şekilde kontrol edilerek ücretlendirilecektir şeklinde olsaydı yazdıklarınızın tamamının altına imzamı atardım ancak bu haliyle hemen her cümlesi eleştiriyi hak ediyor.
İşin şakası bir yana aslında asıl sorun maliye bakanımızın mevcut mevzuatı, kendi vatandaşının haklarını, kendi memurunun çalışma sistemini bilmeden böyle bir açıklama yapma yoluna gitmesi bence.
Hocam bu kadar açıklamamdan sonra bari siz yapmayın.
Evrak ve ürün diye bir ayrım var. Bunu da izah ettim zaten...
Evrak diye deklere edip te, çok değerli parçalar getirtilmektedir. Bunun da canlı örneğiyim.
Garip olan şu ki; başka ülkede olsa, bravo devletimize... "Adamlar evrak deyip, ürün getirterek devleti zarar uğratıyorlarmış" derdi.
Yani biz de bir sorun var. Bizdeki sorun ise, işimize gelmiyorsa, yakındığımız konuda sonuna kadar haklıyızdır.
Kim çocuk ? Tabi bana hitaben çocuk diye yazdıysanız ???Zarf içinde neler neler geliyor evet haklı bu çocuk... Fakat, bir yüzükle neler gidiyor neler...
Hocam bu kadar açıklamamdan sonra bari siz yapmayın.
Evrak ve ürün diye bir ayrım var. Bunu da izah ettim zaten...
Evrak diye deklere edip te, çok değerli parçalar getirtilmektedir. Bunun da canlı örneğiyim.
Garip olan şu ki; başka ülkede olsa, bravo devletimize... "Adamlar evrak deyip, ürün getirterek devleti zarar uğratıyorlarmış" derdi.
Yani biz de bir sorun var. Bizdeki sorun ise, işimize gelmiyorsa, yakındığımız konuda sonuna kadar haklıyızdır.
Merak ettim, yazdıklarımı nasıl size hitaben olmuş olabileceğini düşündünüz??Kim çocuk ? Tabi bana hitaben çocuk diye yazdıysanız ???
Yaşım 58. Tevellütüm epeyce eskidi.
Sevgili hocam, bu konu başlığına yazdığım ilk mesajıma dönecek olursak, paket ve evrak diye bir ayrım dünyanın her yerinde var.Hocam ben kendimi anlatamadım galiba... Bu noktada hemfikiriz zaten. Paket üzerinde yer alan içeriğe ilişkin beyanla içerik farklı olursa ya da paket üzerinde düşük tutar belirtilmişse cezai yaptırımlara elbette ki başvurulmalı. Ancak bugün yapılan açıklamanın bu durumla ilgisi yok. Sayın bakanımız değeri 22$ altında olan ürünlerin posta yoluyla geldiğinde vergi alınmamasını eleştirmiş ki bu durum keyfi değil her birimize kanunlarla tanınan bir haktır. Paket içeriğinin farklı olması, değerin düşük yazılması, yasa dışı şeylerin getirilmesi vb. konular farklı bir tartışma başlığına ait olmalı diye düşünüyorum.
Mesajımın hemen altında mesajınızı gördüğüm için sorma gereği hissettim.Merak ettim, yazdıklarımı nasıl size hitaben olmuş olabileceğini düşündünüz??