Merhabalar,
Öncelikle 1 hafta önce dolandırılmamla ilgili bir konu açmıştım hatırlayan arkadaşlar olacaktır. O sahte ürünün iadesi gerçekleşti, bende forumun marketi üzerinden MIUI Türkiye ve Cepport garantili AirDots aldım (
Xiaomi Redmi Airdots TWS Bluetooth 5.0 Kulaklık ) Ürün bugün elime ulaştı. Hemen test ettim, bütün fotoğraflarını çektim.
Sahte Ürünle Olan Farkları :
-Bana gelen sahte AirDots'un kutusu CN versiyondu, bu gelen orijinal ürün global versiyon olan Mi True Wireless Earbuds.
-Kutuyu açınca 170 sayfadan oluşan küçük bir kitapçık var ve içinde 9 farklı dilde kullanım talimatları yazıyor. Birde Warranty Notice başlıklı bir garanti bilgilendirme kağıdı var. CN olan sahtede sadece küçük bir çince kullanım kılavuzu vardı. (Belkide CN versiyonda başka bir şey çıkmıyordur yanlış bilgilendirme yaptıysam kusura bakmayın)
-Kulaklıkları şarj eden kabın hissiyatı sahtesine göre çok daha kaliteli.
-Benim almış olduğum sahte üründe sol kulaklığın ışığı çok düşük bir seviyedeydi. Orijinal olanda ikiside eşit ve parlak.
-Şarj kabının altındaki yazı olması gerektiği gibi silik bir şekilde.
-Orijinal olan sahtesine göre telefonla çok daha hızlı eşleniyor.
-Ses kalitesi olarak basslı bir şarkıda sahtesiyle olan farkı hemen anlıyorsunuz.
-Sahte üründe ses en yüksekteyken bile tatmin edici değildi, cızırtı yapıyordu.
-Dipses konusuna gelirsek sahte üründe sürekli kulak tırmalayan shhh şekilde bir dipses vardı. Orijinal olanda garip şekilde sağ taraftan en ufak dipse gelmezken sol taraftan şarkı başlarken veya şarkıyı durdurduktan sonra yaklaşık 5 saniye shhh sesi geliyor. Fakat beni rahatsız etmedi.
Benim Düşüncelerim :
-Ürün genel olarak bu fiyat bandında alınabilecek en iyi kablosuz kulaklıklardan olduğu rahatlıkla söylenebilir.
-Bazı arkadaşların sesi az çıktığını söylemişler. Ben ses seviyesi %70'deyken bile çok yüksek, temiz ve kaliteli bir ses aldım.
-İnternette eleştiriler genel olarak ürünün iyi olduğu doğrultusunda. Fakat ürünü kötü anlamda eleştirenler (kesinlikle kötü anlamda söylemiyorum tabiki eleştirecekler) ürünün fiyatının 150 lira bandında olduğunu unutuyorlar. Tabiki çok daha iyileri var, marka model vermeyeceğim fakat o iyi denilen kablosuz kulaklıkların fiyatlarıda ortada.
Benim gözlemlerim şimdilik bu kadar. Şarj süresi gibi konuları ürünü kullandıkça ekleyeceğim. Yanlış bir şey söylediysem belirtirseniz çok sevinirim. Sormak istediğiniz soruları konu altında bekliyorum.
@cantara ve @RezzNar hocama konuyla yakından ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Aldığınız Ürünün Orijinal ve Sahte ayrıt etmek için aşağıdaki görsellere bakarak kontrol edebilirsiniz.