Evo garantili lg g4 aldım, bir senesi dolmadan açılmada sorun yaşayınca, servise gönderdim, açıkçası garantili bir ürün almayı planlıyordum ama mi6 da düşündüğüm modeller arasında, bilemiyorum ne yapsam, yardımcı olursanız sevinirim.
Birkaç hafta önce bir abimizin cihazında Power ic problemi meydana geldi .(Redmi 4 prime )
Eminim birçok arkadaşımız bilir Power ic garanti kapsamına girmez.
Bu yüzden ilk defa çaresiz kaldık ve cihaz için servise gönderme durumumuz olmuyordu.
Problem resmi servisler tarafından kullanıcı hatası olarak değerlendiriliyor Çünkü probleme sebep olan şey USB kablosu ya da şarj cihazının problemli olması.
Abimiz Özellikle bu tarz problemlerde Evo delta gibi servislerin yardımcı olup problemi ücretsiz çözeceklerini söyledi . Ancak öyle bir şey Mümkün değil. Cihazı 60 TL karşılığında sağlam bir telefoncu arkadaşımıza yaptırdık. Normal şartlarda 100-150 lira olan bu işlem ücretini 60 TL ile hallettik.
Geçen hafta elimize Xiaomi mi 5 marka bir cihaz geldi cihazın Evo garantisi vardı ve cihaz açılmıyordu.
Cihazı servise verdiğimizde Power ic arızası olduğunu ve bunun karşılığında 160 TL ücret talep ettiklerini ancak problem bu şekilde çözülmezse daha yüksek bir fiyat çıkabileceğini belirttiler.
Yani her ne kadar şu anda yaptığımız işlemin herhangi bir yasal dayanağı olmasa da en güvenilir dediğimiz servislerden daha sağlam bir şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz. Xiaomi de gerçekten çok sağlam cihazlar üretiyor..
Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınıza eminim