Rom [8.1][PORT][Durduruldu] Mi A1 Epic Rom

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Ya çok şaşırdım çocuk geldi şak diye açtı bi de artislik yapıyordum ona mi a2 lite aldım yüz ile açıyor falan diye olmadı

Sent from my MIA1 using Tapatalk
Sonuçta bir algoritma ile çalışıyor hocam, farklı kişilerin parmak izi ile kilit açtığına da şahit oldum ben. İnsan insana benzer sonuçta :)

Execuvite

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Melik Genç
Cihazım
Mı a1
Konular
1
Son güncelleme ile maalesef Google camera sorunu ara ara devam etmekte yine durduruldu hatası gormekteyiz tamamen düzeldi diyemiyeceğim

fatihakbas19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fatih Akbaş
Cihazım
Mi A1
Konular
6
Son güncelleme ile maalesef Google camera sorunu ara ara devam etmekte yine durduruldu hatası gormekteyiz tamamen düzeldi diyemiyeceğim
Deneyeceğim bakalım ben yaşamadım 1 gün oldu ama olursa ben de haber veririm

Sent from my MI A1 using Tapatalk

jrberat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
berat
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
1
Bende de aynı durum oldu.Kardeşim rahatlıkla açıyor.Ve kamera sorunu da son güncelleme ile çözüldü.

Yucowan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yücel
Cihazım
Mia1
Konular
0
Bu dosyalar Önemli midir acaba. Boyut olarak büyük yer kaplıyorlar, silmek istiyorum da

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-11-27-18-59-14-755_com.miui.cleanmaster.png
    Screenshot_2018-11-27-18-59-14-755_com.miui.cleanmaster.png
    173,7 KB · Görüntüleme: 43

dixerzia

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Efecan
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
1
Romu kurdum teşekkürler...

Son düzenleme:

okanbekar80

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan Bekar
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
İngilizce Öğretmen
Konular
5
Beyler romu kuracağım da herhangi bir sorunu var mıdır? Güncelleme alıyor mu bir de ekran süresi ortalama kaç saat civarı gidiyor?

qwertyasfd

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ali
Cihazım
P20 Lite, Mi A1
Konular
0
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere Xiaomi'nin Android One projesi bünyesinde piyasaya sürdüğü Mi A1 cihazı Android One projesine dahil olduğu için saf android arayüzü ile piyasaya giriş yaptı ve xiaomi bu cihaz için herhangi bir miui sürümü vermedi.
Haliyle de uzun bir süredir geliştiricilerin Mi A1 için port edilmesini yani bu cihaza uyumlu şekilde kullanılabilir hale getirilmesini bekledik. Ve sonunda Epic Team adlı geliştirici grubu tarafından port edilerek yayınlandı. Burdan kendilerine teşekkürlerimizi iletiyorum.
• Sistemin rootlu olarak kurulması iyi oldu. Root işlemleriyle tekrar uğraşmaya gerek kalmadı. Safety.Net sorunu yok.
• Parmak izi okuyucu aşırı derece seri çalışmaya başladı. Dokunmamla ekranın açılması bir oluyor.
• Sistem gayet seri ve stabil çalışıyor.
• Stock romdayken arama sırasında ekran sensörü iyi çalışmıyordu. Sürekli ekrana yanağım değiyor arama sırasında tuşlara basıyor veya susturuyordum yanlışlıkla. Ama bu romda öyle bir sorun hiç yaşamadım. Sensör eskisinden daha iyi çalışıyor.
• Gcam mödülü hazır geliyor. Gcam kullanmak için magisk vs. uğraşmaya gerek yok.
• Yüz tanıma özelliği çok güzel çalışıyor.
• Ekran görüntüleri ekte mevcuttur.
•8.10.25 güncellemesinde bariz bir şekilde görülebilecek bir performans artışı sağlandı. Artık stock roma geri dönme ihtiyacı kalmadı kesinlikle.
Not: Rom rootlanmış ve magisk yüklü olarak hazırlanmıştır ve Gcam için Camera2API eklenmiştir.
Önemli Hatırlatma: BÜTÜN İŞLEMLERE BAŞLAMADAN ÖNCE YEDEKLERİNİZİ ALMAYI UNUTMAYIN!

Kurulum için gerekli dosyalar:
1.

2.

3.

4.

5. Fastboot modunda cihazınız görünmezse bu sürücüleri yüklemeniz gerekir:

İlk defa kuracaksanız:
Recovery - Xiaomi Mi A1 Kalıcı Olarak TWRP Yükleme Rehberi
Yukarıdaki linki tıklayıp hazırladığım "twrp kurulum" rehberiyle telefonunuzun bootloader kilidini kaldırıp twrp yükleyin.

"adb reboot bootloader" komutu ile tekrar fastboot bölümüne girin.

Gerekli dosyalarda indirdiğiniz dosyasını C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot dizinine kopyalayın.

"fastboot flash userdata userdata.img" komutu ile userdata.img dosyasını flaşlayalım.

Telefonu "ses açma" + "power" tuşlarına basılı tutarak veya Minimal Adb/fastboot yazılımını açıp "adb reboot recovery" komutu ile twrp'ye girin.

Twrp'ye girince bilgisayarım içerisinde cihazınız görünecek ve twrp klasörü olacaktır.
İndirdiğiniz Epic_Miui10_8.11. 1-_MiA1-AROMA.zip dosyasını olduğu gibi zipten çıkarmadan bu klasörün içine kopyalayın. Kopyalama sırasında hiçbir şeye dokunmayın.

Daha sonra telefonu açıp "wipe" menüsüne girip kaydırma yaparak "wipe" işlemini uygulayın.
Geri tuşu ile ana menüye dönüp "install" menüsüne girin. Twrp klasörünü açın. Zip dosyasına dokunun.
"Reboot after installation is complete" seçeneğini seçerek kurulumu başlatın. Aroma(yükleme esnasında özelleştirilebilir) kurulum işlemleri başlayacaktır. Şu adımları takip ederek kuruluma devam edin:​

• English dilini seçerek devam edin. İspanyolca biliyorsanız Espanol seçebilirsiniz :)
  • Next diyerek devam edelim, "Terms and Conditions" aşamasında alttaki "I accept the terms and conditions" tikini işaretleyerek next diyerek devam edin.
  • Gelen menüden "Continue Installer"i seçerek kuruluma devam edin.
  • Gps konfigrasyonunu en iyi hale getirebilmesi için yaşadığınız yere göre bölge seçini yapıp next diyin.
  • Bu adımda DPI ayarlarını seçin, stock olarak kalmasını öneririm.
  • Bu adımda bildirim çubuğundaki saatin ortada olup olmadığı soruluyor, ortada olmasını isterseniz "Si" seçeneğini işaretleyin.
  • "Install Now" diye devam ederek kurulumu başlatın. Burdaki kurulum işlemi yaklaşık 3-5 dakika sürmektedir.
  • "Siguiente/Next" ile devam edin.
  • "Finish" diyerek kurulumu bitirin ve gelen uyarıya "Yes" diyerek telefonun yeniden başlamasını sağlayın.
  • Telefon kapanıp yeniden açılacaktır.
  • Yeniden başladıktan sonra Miui Epic Logo ekranında bi süre bekletecektir sizi. Bu işlem yaklaşık 5-10 dakika sürmektedir.
  • Telefon açıldıktan sonra Android kurulumu yapar gibi kurulumunuzu yapın.
Kurulum tamamlandıktan sonra miui deneyimini yaşamanın tadını çıkarabilirsiniz.
Karşılaşabileceğiniz bazı sorunların çözümü ve Gcam uygulaması konu altında verilmiştir. Bunlar dışında karşılaştığınız sorunları konuya yazarak belirtiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha önce Miui yüklediyseniz(Güncelleme):
Daha önce miui epic romlarından birini yüklediyseniz yukarıdaki Rom Dosyası linkinden son sürümü indirin (ayrıca Ota Updates uygulaması üzerinden de rom dosyasını indirebilirsiniz. İndirdikten sonra dosya /OTA_updates klasörüne indirilir bu dosyayı twrp üzerinden flaşlamanız gerekir) ve aşağıdaki aşamaları takip ederek kurulumu yapın:
Not: Güncelleme öncesi veya sonrası wipe işlemlerine gerek yoktur.

1. Güncel Rom dosyasını(8.11.1) indirip telefona kopyalayın. Ota uygulamasından indirdiyseniz tekrar indirmenize gerek yok. /OTA_updates klasöründe bulunur rom dosyası.
  2. Telefonun Yeniden başlat menüsünden Recovery Mod seçerek Twrp bölümüne girin.
  3. Twrp üzerinden install bölümüne girdikten sonra indirdiğiniz dosyayı seçerek kurulumu başlatın.
  4. English dilini seçerek devam edin. İspanyolca biliyorsanız Espanol seçebilirsiniz :)
  5. Next diyerek devam edelim, "Terms and Conditions" aşamasında alttaki "I accept the terms and conditions" tikini işaretleyerek next diyerek devam edin.
  6. Gelen menüden "Continue Installer"i seçerek kuruluma devam edin.
  7. Gps konfigrasyonunu en iyi hale getirebilmesi için yaşadığınız yere göre bölge seçini yapıp next diyin.
  8. Bu adımda DPI ayarlarını seçin, stock olarak kalmasını öneririm.
  9. Bu adımda bildirim çubuğundaki saatin ortada olup olmadığı soruluyor, ortada olmasını isterseniz "Si" seçeneğini işaretleyin.
  10. "Install Now" diye devam ederek kurulumu başlatın. Burdaki kurulum işlemi yaklaşık 3-5 dakika sürmektedir.
  11. "Siguiente/Next" ile devam edin.
  12. "Finish" diyerek kurulumu bitirin ve gelen uyarıya "Yes" diyerek telefonun yeniden başlamasını sağlayın.
  13. Telefon kapanıp yeniden açılacaktır.
  14. Yeniden başladıktan sonra Miui Epic Logo ekranında bi süre bekletecektir sizi. Bu işlem yaklaşık 5-10 dakika sürmektedir.
  15. Telefon açıldıktan sonra kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Güncelleme işlemi tamamlanmıştır.
Karşılaşabileceğiniz bazı sorunların çözümü ve Gcam uygulaması konu altında verilmiştir. Bunlar dışında karşılaştığınız sorunları konuya yazarak belirtiniz.

Google Kamera yükleme:

Gcam için modül kurmanıza gerek yoktur. Rom içerisine entegre edilmiştir. Aşağıdaki uygulamayı indirip kurmanız yeterlidir:

Alternatif:

Yukarıdaki apk dosyasını indirip kurabilirsiniz. Ağır çekim modu çalışmıyor.

Bazı hataların çözümleri:

Bazı cihazlarda sebebini henüz bilmediğimiz bir nedenden dolayı miui epic rom yükledikten sonra Ayarlar> depolama kısmında depolama alanınız gerçekte olduğundan düşük görünebilir. Bunun için 2 çözüm yolu vardır:

1. yöntem: userdata.img dosyasını tekrar flaşlamak
Gerekli dosyalarda indirdiğiniz dosyasını C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot dizinine kopyalayın.
"fastboot flash userdata userdata.img" komutu ile userdata.img dosyasını flaşlayın. Ve telefonu yeniden başlatın.
Bende bu şekilde çözüldü ancak bazı telefonlarda bu sorun çözülmüyor bu yöntemle sorun çözülmezse 2. yöntemi deneyin:

2. yöntem: Format data (tüm verileriniz silinecektir)
Twrp'ye girip wipe menüsü altında "format data" seçeneğine girin, gelen kutuya "yes" yazarak onay tuşuna basın. Daha sonra yukarıdaki gibi userdata.img dosyasını flaşlayıp install bölümünden rom dosyasını seçerek yeniden kurulum yapın.

Bazı telefonlarda GPS çalışmamakta veya çok yavaş çalışmaktadır özellikle kapalı alanlarda. Bu sorunu çözmek için de 3 yöntemimiz var.

1. yöntem @harbor26 arkadaşımızın yöntemi olan bu yöntem ile bazı sistem dosyalarında değişiklik yapacağız
1. Eğer romu kurduktan sonra hiç Magisk'e girmediyseniz, önce Magisk'e girin ve aktifleştirin, aktifleştirme işlemini kendisi yapıyor sadece siz sihirbazı takip edin.
@fatihakbas19 isimli üyemizin belirttiği üzere Magisk'i aktif hale getirip güncel sürümü yükledikten sonra yeniden başlatmanız sonrasında GPS sorununuz düzelebilir arkadaşlar. Sorun çözülmezse devam edebilirsiniz:
2. Daha sonra eğer bir root yetkili dosya yöneticiniz yoksa ekte vereceğim root explorer-4-1-6.apk isimli root yetkili dosya yöneticisini indirebilirsiniz.
3. Root explorer i kurun ve root yetkilerini verin.
4. Ardından ekte verdiğim gps test.rar dosyasını indirin ve rardan çıkartın, içinden 2 adet config dosyası çıkacaktır. "flp.conf" ve "gps.conf"
5. Şimdi root explorer'a girelim ve rardan çıkartmış olduğumuz gps ve flp dosyalarını kopyalayalım.
6. Kopyalamış olduğumuz dosyaları "root/system/etc/" dizinine yapıştıralım.
7. Kopyalama işlemi bittikten sonra "flp.conf" dosyasının üzerine uzun basalım ve seçelim daha sonra yukarıdaki 3 noktadan "permissions" seçeneğini seçelim.
8. Burada açılan pencereden "write" satırının altında bulunan "Group" ve "Others" konumunda bulunan tikleri kaldıralım ve "ok" diyelim.
9. Aynı işlemi "gps.conf" dosyası içinde yapalım ve root explorer uygulamamızı kapatalım. Ardından telefonu yeniden başlatalım.
Gerekli dosyalar:
https://forum.miuiturkiye.net/dosyalar/root-explorer-4-1-6-apk.27976/
https://forum.miuiturkiye.net/dosyalar/gps-test-rar.27981/ (Rardaki dosyaları çıkarabilmek için Play Store üzerinden rar uygulamasını kurmanız gerekiyor)

2. yöntem:Gps Fix uygulaması
Aşağıdaki link üzerinden Gps Fix uygulamasını play store üzerinden kurun:

Bildirim kısmından GPS'i aktif hale getirin. Uygulama kurulduktan sonra uygulamayı açın ve uygulamanın root erişimine izin verin.
Ardindan FIX GPS butonuna basarak işlemi başlatın. Next tuşu ile devam edin. Ekranda gösterilen hareketi birkaç defa yaparak sensörü kalibre edin ve Next ile devam edin.
Bulunduğunuz ülkeyi seçip "Optimize GPS to this country" butonu ile optimizasyonu başlatın daha sonra Done butonu ile devam edin.
Gelen uyarıya "ok" diyerek işlemi tamamlayın. (Root erişimi istenirse izin verin.)
Telefon yeniden başladığında sorun düzelmiş olacaktır.

3. yöntem: Sıfırdan kurulum
Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa bu yöntemi uygulamalısınız. Twrp'ye girip wipe menüsünden format data ve wipe işlemlerini yapın.
Daha sonra yukarıdaki ilk kurulum adımlarını takip ederek userdata.img dosyasını tekrar flaşlayıp rom dosyasını yeniden yükleyin. Ve kurulum aşamasında GPS ayarlarında bölgeyi avrupa veya asya olarak seçin.

Bazı telefonlarda yükleme sonrasında kamerayı kullanırken kamera kullanılamıyor şeklinde bir uyarı gelerek kamera kapanmaktadır.
Bu sorunun çözümü için OTA updates uygulamasını açın, "Addons"a tıklayın ve "miui camera fix"e tıklayın.
Kısa bir süre içinde dosya /OTA_updates klasörüne indirilecektir.
İndirme bittikten sonra Twrp'ye girip install bölümüne girin, Ota_updates klasöründeki "miui camera fix" zip dosyasını seçip flaşlayın.

Görüş ve önerilerinizi yorumlarda beklerim. Sağ altta bulunan "beğen" butonuna basmanız beni mutlu edecek ve birer teşekkür niteliği taşıyacaktır ;)
Saygılarımlahappy~~
Selamlar hocam, ben sizden önce denedim cihaz sanırım brick oldu, servisine yolladım müdahale var dediler, işlem yapılmış dediler yapmadılar, öylece 1 aylık mi a1 kaldı bende tüketici haklarına başvurdum iade için iade de kabul etmediler çünkü, bana yardımcı olabilir misiniz istanbulda oturuyorum bir ara beraber oturup bunu halletmek şansımız var mı hocam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt