Yardım 4.5G Yazmıyor ?

BurakBaba

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Burak
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
1
Herkese merhaba. Mi 8 Lite kullanıyorum.
Android 9 güncellemesini yaptım. Bazı arkadaşlar mobil veri kısmında artık 4.5G yazdığını söylemişler. Ama bende hala 4G yazıyor bu konu hakkında acil aydınlatılmak istiyorum. Canım sıkıldı..

Son düzenleme:

dnzmhr11

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Deniz
Cihazım
Pocophone f1
Konular
18
Yazıma dikkatli bakın 4G ile 4G+ farkını sormuyorum. Arkadaş 4.5G yazısı olmamasını problem etmiş ve ben bunu ifade eden simgenin zaten 4G+ biçiminde gösterildiğini söyledim. Lütfen yanıtladığınız içeriğe dikkatli bakın aynı şeyi söylüyoruz. 4G ve 4G+ farkını yukarıda 3G için H ve H+ şeklinde açıkladım. LTE Plus kalitesinde çekmeyen yerlerde 4G yazıyor tıpkı bazen H+ bazen H olduğu gibi.
4.5 g ile 4g + aynı şey ama 4g ile 4.5 veya 4g+ farklı şeyler

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
4.5 g ile 4g + aynı şey ama 4g ile 4.5 veya 4g+ farklı şeyler
Hocam ben sizden farklı birşey demedim zaten dikkatli okursanız anlaşılacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar tartışma yaratacak bir şey yok. 4.5G gibi bir şey zaten yok. Sadece ülkemizdeki bir isimlendirme bu. Xiaomi Türkiye pazarı için çalışmalara başlamış bulunmakta bundan dolayı bazı cihazlarda güncelleme sonrası 4.5G yazısı gelmekte. Bu takılacak bir şey değil. 4G yazar LTE yazar 4.5G yazar hepdi aynı şey. 4G+ ise diğer adıyla LTE+ teknolojisi eğer baz istasyonunuz destekliyor ve çekim kalitesi yüksekse bağlanabileceğini 4G nin en üst verimlilikteki teknolojisidir. 4.5G gibi bir isimlendirme sadece bizim ülkemizde olup 4G+ ile farklı şeylerdir.

Bu yazımdan anlaşılacak en kısa ve öz şey ne yazdjğına takılmayın, 4G yazıyorsa yeterlidir.
Aynen hocam bunu demeye çalıştım ben de Yes~~

Son düzenleme:
Oyla:

Edward950

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tan
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
7
Hocam bende de mi 8 lite var android 9 güncellemesi yaptım bende de 4G yazıyor takma kafana 4.5G 4G aynı şey zaten. Operatör Turk Telekom

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Aklima 56k modem geldi de beni bir gulme aldi :D
Şaka bir yana da hiz tesiti ile normal kullanim birbirinden farklidir. Video indirirseniz veya youtube dan video acarsaniz telefonunuz en yuksek hiza bir kac saniye icinde ulasip videonun boyutuna bagli olarak cok kisa bir surede iner (tabi bunun kotu yani kotali internetiniz varsa cok cabuk harcamasidir. sadece basini izleyip begenmeyip sonraki videoya gecene kadar komple video indirilmis olacagi icin...)
Ote yandan tarayicida veya bir uygulamada kullanilan internetin 100mbit veya 10mbit olmasi bizim pek farkedemeyecegimiz bir durumdur. Cunku genelde indirilecek veri (yazi fotograf vs) boyutu kucuktur ve cok hizli indigi icin en yuksek hiza zaten ulasamayacaktir.
Daha basit bir sekilde anlataya calisayim. 2 arabamiz var 1.si saatte en fazla 10km/h hiz yapabiliyor. 2.si 100km/h. Bu ikisini yaristiracagiz ama pist uzunlugu sadece birkac metre ise farki pek goremeyiz. Pist uzunlugu 1km ise fark ayan beyan bellidir. Yani belli bir hizdan sonrasi normal kullanimda yalandir. Pazarlama taktigidir. Şimdilik...

Son düzenleme:
Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Şaka bir yana da hiz tesiti ile normal kullanim birbirinden farklidir. Video indirirseniz veya youtube dan video acarsaniz telefonunuz en yuksek hiza bir kac saniye icinde ulasip videonun boyutuna bagli olarak cok kisa bir surede iner (tabi bunun kotu yani kotali internetiniz varsa cok cabuk harcamasidir. sadece basini izleyip begenmeyip sonraki videoya gecene kadar komple video indirilmis olacagi icin...)
Ote yandan tarayicida veya bir uygulamada kullanilan internetin 100mbit veya 10mbit olmasi bizim pek farkedemeyecegimiz bir durumdur. Cunku genelde indirilecek veri (yazi fotograf vs) boyutu kucuktur ve cok hizli indigi icin en yuksek hiza zaten ulasamayacaktir.
Daha basit bir sekilde anlataya calisayim. 2 arabamiz var 1.si saatte en fazla 10km/h hiz yapabiliyor. 2.si 100km/h. Bu ikisini yaristiracagiz ama pist uzunlugu sadece birkac metre ise farki pek goremeyiz. Pist uzunlugu 1km ise fark ayan beyan bellidir. Yani belli bir hizdan sonrasi normal kullanimda yalandir. Pazarlama taktigidir. Şimdilik...
Aynen dediklerinize katılıyorum fakat bazı zamanlarda (acil dosya indirme vs) hızın farkını bariz hissedebiliyorsunuz. Diğer türlü sosyal medya kullanımlarında yükleme hızı önem kazanabilir. Ama ben oyun oynayan biriyim diyorsanız ping sizin için en önemli unsur olacaktır. Veri sağlayıcınız veri kaynağı ile bağlantıyı kısa sürede ve kayıpsız gerçekleştirmesi gerekiyor. İnternette dolaşan birisi için tabiki de önemsiz bunlar :D gözün 4K videoda da 720p videoda da pikselleri görmeyişi ancak görüntünün netlik açısından sizi 4K'da daha tatmin etmesi gibi bir durum. Milimetrik farklar ihtiyaç olmadıkça önemsiz hocam dediğiniz gibiYes~~

Oyla:

dnzmhr11

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Deniz
Cihazım
Pocophone f1
Konular
18
Hocam bende de mi 8 lite var android 9 güncellemesi yaptım bende de 4G yazıyor takma kafana 4.5G 4G aynı şey zaten. Operatör Turk Telekom
Aynı şey değil aynı olsa hızı aynı olur

Ben 2 gb lık veriler indiriyorum 4g + yazarken 5 dakika 4g yazarken 15 20 dakika sürüyor bizde matematik ve fizik biliyoruz

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10

Ben 2 gb lık veriler indiriyorum 4g + yazarken 5 dakika 4g yazarken 15 20 dakika sürüyor bizde matematik ve fizik biliyoruz
Peki, 4g+ hızını siz seçebiliyor musunuz? Ya da H+'yı siz tercih edebiliyor musunuz?

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2

Guzel bir sey tabi matematik fizik bilmeniz. :)

Oyla:
Üst Alt