Çözüldü 20 saattir uğraşıyorum güncelleyemedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Öncelikle merhabalar,
Telefonu bugüne kadar (akıllı telefonlar da dahil) hep "alo-alo" şeklinde konuşmak için kullandım. Yani bilgim yok denecek kadar az. Hepsiburada'dan xiaomi mi5 aldım. Neyse iyi, güzel dedim kullandım. Güncelleme yapmak için bildirim geldi ve güncellemeye başladım. Tabiki güncelleme sonrasında telefon kendini yeniden başlatmak istedi. Fakat sonrasında açılmadı. Yani elefon açılıyor 10 sn kadar logo gözüküyor sonrasında kapanıyor tekrar açılıyor. Sürekli bu döngünün içinde. Abartmıyorum yaklaşık 20 saattir nedir ne değildir diye araştıyorum. Benim gibi bilgisi olmayanlar için çok zor bir olay. Telefonun menüse bir şekilde ulaşmayı başardım. Şu an eski sürümde ve sorun yok fakat güncelleme yapmaya korkuyorum. Forumlardan ve youtube videolarıdan araştırdığım kadarıyla unlock meselesini hallettim. Fakat bu ne işe yarıyor onu da bilmiyorum. XiaoMiFlash, MiPhone, MiInst, MiPCSuite, PDANET gibi uygulamalarla forumda anlatılanları deneyerek rom yüklemeye çalıştım ama nedense bir türlü başarılı olamadım. Telefondan "güncelleme paketini seçerek" denedim yine olmadı. Arkadaşlar bu güncelleme işini nasıl çözeceğim ben? Bunun için servise göndermek mi gerekir? Saatlerdir uğraşmaktan sinirlerim bozuldu. Ücretli ya da ücretsiz bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    110,5 KB · Görüntüleme: 38

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
cihazınız hayırlı uğurlu olsun

bootloader kilidini açtığınıza göre verdiğim linkten

global olanı indirin cihazın içine atın güncelleme uygulamsına gelin sağ üst köşede 3 nokta görünen yere dokunun
güncelleme paketini seç deyin cihaza attığınız rom dosyasını seçin tamamdır

takıldığınız yer olursa yazın sorun biz buralardayız

iyi forumlar

Oyla:

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam fakat dediğiniz yolu zaten denemiştim. Şimdi tekrar denedim aynı hatayı verdi.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 39
  • 2 (2).jpg
    2 (2).jpg
    64 KB · Görüntüleme: 39
  • 3.jpg
    3.jpg
    75,9 KB · Görüntüleme: 39
Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Öncelikle merhabalar,
Telefonu bugüne kadar (akıllı telefonlar da dahil) hep "alo-alo" şeklinde konuşmak için kullandım. Yani bilgim yok denecek kadar az. Hepsiburada'dan xiaomi mi5 aldım. Neyse iyi, güzel dedim kullandım. Güncelleme yapmak için bildirim geldi ve güncellemeye başladım. Tabiki güncelleme sonrasında telefon kendini yeniden başlatmak istedi. Fakat sonrasında açılmadı. Yani elefon açılıyor 10 sn kadar logo gözüküyor sonrasında kapanıyor tekrar açılıyor. Sürekli bu döngünün içinde. Abartmıyorum yaklaşık 20 saattir nedir ne değildir diye araştıyorum. Benim gibi bilgisi olmayanlar için çok zor bir olay. Telefonun menüse bir şekilde ulaşmayı başardım. Şu an eski sürümde ve sorun yok fakat güncelleme yapmaya korkuyorum. Forumlardan ve youtube videolarıdan araştırdığım kadarıyla unlock meselesini hallettim. Fakat bu ne işe yarıyor onu da bilmiyorum. XiaoMiFlash, MiPhone, MiInst, MiPCSuite, PDANET gibi uygulamalarla forumda anlatılanları deneyerek rom yüklemeye çalıştım ama nedense bir türlü başarılı olamadım. Telefondan "güncelleme paketini seçerek" denedim yine olmadı. Arkadaşlar bu güncelleme işini nasıl çözeceğim ben? Bunun için servise göndermek mi gerekir? Saatlerdir uğraşmaktan sinirlerim bozuldu. Ücretli ya da ücretsiz bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Fastboot romu denediniz mı? Yapamazsınız akşam 6dan sonra ulaşabilirsiniz

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Bootloader kilit açmak iyidir. Ama yine de açtığınıza dair bir bilgi ilk mesajınızda yok.

VSM, neden bootloader kilit açtığını belirtmiş anlamadım.

Oyla:

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Forumdaki videolu anlatıma göre bootloader kilidini açtım ve doğrulamasını yaptım. Yani şu an açık. Fakat ne fastboot konumuna alıp miflash ile ne de telefon üzerinden rom yükleyemiyorum. Telefon üzerinden yüklemeye çalıştım "şifre çözülüyor" açıklamasını yaptı (hata vermedi sanırım) sonrasında yeniden başlatmak istedi. Şimdi yine ilk başa döndük. Logo gözüküyor 1 dk kadar sonrasında kapanıyor. Logo gözküyor, kapanıyor. Yine aynı döngü içine girdi... Bataryası yüzde 15'e inene kadar böyle devam edecek sonrasında telefon açılacak güncelleme yapılmayacak. Yok mu bu işin çözümü arkadaşlar?

Oyla:

retchop

Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
Sizdeki rom beta yani geliştirici rom. Bildiğim kadarıyla telefondaki güncelleyici ile kararlı roma geçemezsiniz. En güzeli bu linkten mi5 global stable fastboot romu indirin, sonrasında da aynı linkteki anlatımı uygulayın. Takılırsanız buralardayız.

Oyla:

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
Bootloader kilit açmak iyidir. Ama yine de açtığınıza dair bir bilgi ilk mesajınızda yok.

VSM, neden bootloader kilit açtığını belirtmiş anlamadım.

hocam orda unlock yazmış arkadaşımız aynı zamanda bootloader olmuyor mu
eğer değilse kusura bakmayın kimseyi yanlış bilgi vermek istemem

Oyla:

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Sizdeki rom beta yani geliştirici rom. Bildiğim kadarıyla telefondaki güncelleyici ile kararlı roma geçemezsiniz. En güzeli bu linkten mi5 global stable fastboot romu indirin, sonrasında da aynı linkteki anlatımı uygulayın. Takılırsanız buralardayız.
Hemen indirip denemeye başlıyorum dostum. Gelişmeler hakkında bilgi veririm.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt