Çözüldü 20 saattir uğraşıyorum güncelleyemedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Öncelikle merhabalar,
Telefonu bugüne kadar (akıllı telefonlar da dahil) hep "alo-alo" şeklinde konuşmak için kullandım. Yani bilgim yok denecek kadar az. Hepsiburada'dan xiaomi mi5 aldım. Neyse iyi, güzel dedim kullandım. Güncelleme yapmak için bildirim geldi ve güncellemeye başladım. Tabiki güncelleme sonrasında telefon kendini yeniden başlatmak istedi. Fakat sonrasında açılmadı. Yani elefon açılıyor 10 sn kadar logo gözüküyor sonrasında kapanıyor tekrar açılıyor. Sürekli bu döngünün içinde. Abartmıyorum yaklaşık 20 saattir nedir ne değildir diye araştıyorum. Benim gibi bilgisi olmayanlar için çok zor bir olay. Telefonun menüse bir şekilde ulaşmayı başardım. Şu an eski sürümde ve sorun yok fakat güncelleme yapmaya korkuyorum. Forumlardan ve youtube videolarıdan araştırdığım kadarıyla unlock meselesini hallettim. Fakat bu ne işe yarıyor onu da bilmiyorum. XiaoMiFlash, MiPhone, MiInst, MiPCSuite, PDANET gibi uygulamalarla forumda anlatılanları deneyerek rom yüklemeye çalıştım ama nedense bir türlü başarılı olamadım. Telefondan "güncelleme paketini seçerek" denedim yine olmadı. Arkadaşlar bu güncelleme işini nasıl çözeceğim ben? Bunun için servise göndermek mi gerekir? Saatlerdir uğraşmaktan sinirlerim bozuldu. Ücretli ya da ücretsiz bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    110,5 KB · Görüntüleme: 38

retchop

Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
Hocam miflash ile fastboot konumunda iken global developer sürümünü yüklemek istediğim bu hataları veriyor.
İndirdiğiniz rom dosyasını dediğim uygulama ile masaüstüne açtınız mı? Ya açamadınız ya da yolu yanlış gösteriyorsunuz. Yolu gösterirken image dosyasının bir üzerindeki dosyayı göstereceksiniz miflash'a. Sıkıştırılmş dosya tgs uzantılı olduğundan 7zip ile iki kere açmanız gerekiyor. 7zip i kurduktan sonra dosyanın üzerine sağ tıklayıp buraya çıkar ı seçin.

Oyla:

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Hocam sıkıştırılmış dosya "tgs" değil "zip" halinde. Zip halindeki sıkıştırılmış dosyayı winrar ile klasöre açıp. Klasör yolunu da miflash'a tanıtıyorum/yapıştırıyorum.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    161,7 KB · Görüntüleme: 8
Oyla:

retchop

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
Hocam sıkıştırılmış dosya "tgs" değil "zip" halinde. Zip halindeki sıkıştırılmış dosyayı winrar ile klasöre açıp. Klasör yolunu da miflash'a tanıtıyorum/yapıştırıyorum.
Siz o zaman fastboot rom indirmemişsiniz. Recovery rom indirmişsiniz. Gönderdiğim linkten yazdığım gibi global stable fastboot romu indirin. Fastboot romlar tgz uzantılıdır çünkü.

Oyla:

retchop

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
tgz uzantıyı winrar çıkaramıyor ya da ben eski sürüm kullandığımdan olmuyor. Siz garanti olsun diye 7zip programını kurup onunla çıkarın masaüstüne.

Oyla:

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Tamamdır hocam ilk dediğinizde global stable indirmeye başlamıştım zaten iniyor hala. İndikten sonra bir de stable olanı deneyip bilgilendiririm.

Oyla:

retchop

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
Tamamdır hocam ilk dediğinizde global stable indirmeye başlamıştım zaten iniyor hala. İndikten sonra bir de stable olanı deneyip bilgilendiririm.
tamam, az kaldı başaracaksınız ve hepimiz sizi clap~~ böyle alkışlayacağız.:D

Oyla:

yasarus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yasar
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Hocam sıkıntısız kurulumu yapabildim. Vakit ayırdığınız için ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Aynı sorunu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar developer yerine stable romu indirsin. Bir de dikkat edilmesi gereken iki konu var. Sıkıştırılmış romu winrar yerine 7zip ile açın. Stable rom indiren arkadaşlar sıkıştırılmış dosyayı iki defa açacak. Son olarak klasörü masaüstüne koyun ve klasörün adında türkçe karakter olması ve mümkünse uzun olmasın. Ben masaüstüne koydum ve klasörünü adını (rakamla) 1 yaptım. Sorunsuz, sıkıntısız kurulum yapıldı.

Oyla:

retchop

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8
Rica ederim. Hayırlımolwun. Yalnız bşr konuda açıklama yapmam gerek. Arkadaşlar Developer yerine stable rom indirsin yazmışsınız. Bu doğru bir açıklama değil. Siz recovery rom indirip miflashla yükleme yapmaya çalıştığınız için yükleme yapamadınız. Halbuki fastboot rom indirmeniz gerekiyordu. Geliştirici veya kararlı yüklemenin bir esprisi yok yani.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Oyla:

retchop

Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi note 3
Konular
8

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Hocam sıkıntısız kurulumu yapabildim. Vakit ayırdığınız için ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Aynı sorunu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar developer yerine stable romu indirsin. Bir de dikkat edilmesi gereken iki konu var. Sıkıştırılmış romu winrar yerine 7zip ile açın. Stable rom indiren arkadaşlar sıkıştırılmış dosyayı iki defa açacak. Son olarak klasörü masaüstüne koyun ve klasörün adında türkçe karakter olması ve mümkünse uzun olmasın. Ben masaüstüne koydum ve klasörünü adını (rakamla) 1 yaptım. Sorunsuz, sıkıntısız kurulum yapıldı.

retchop hocama katılıyorum. Developer veya Stabil olması farketmez. Tüm uyelere fastboot romu C veya D sürücüsü içinde Türkçe Karakter ve Boşluk olmadan Açtıkları Klasörlere Çıkarmalarını Söylüyoruz. Hem yazılı Anlatımlarda, hem de videolu anlatımlada.. Mesela C:\StockRom, D:\FastBoot vs....

Konu çözüme ulaştığına Göre Kapatılabilir :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt