Hikayemizle başlayalım (09.06.2020);
3 Yıldan fazla oldu Mi 5 kullanıyordum, 1 hafta önce Mi 9T aldım. Nedense bildirim sesleri biraz fazla gibi geldi, çalıştığım ortam biraz sessiz sanırım.
Bildirim sesini kısınca meğerse zil sesi de kısılıyormuş, Mi 5 de neden rahatsız olmadım bu durumdan bilemiyorum belki de bildirimler o kadar fazla ses çıkarmıyor.
Neyse araştırdım ki root ve modül yükleme ile çözüm bulunuyor, büyük ihtimalle custom romlarda bu sorun yok pek üstüne gidende yok.
Birkaç uygulama buldum ve yükledim ancak en sonunda çalışan bir uygulama buldum ve kullanışlı da geldi paylaşmak istedim.
Uygulama play store da var ücretsiz ama sınırlı dileyen prosunu alır veya bulur, uygulama adı "ses kontrolü"
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Birkaç püf nokta var yalnız, uygulama ayarlarından "Zili ve bildirimi ayır" seçeneği aktif olacak.
Ve "Zil Sesi" kısmında "Ses seviyesi kilitleyici" aktif edilecek.
Böylece siz bildirimi kısarken zil sesi kısılmamış olacak, aşağıda bir kaç ekran görüntüsü mevcut.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Önemli:
Bu ayarları yaptıktan sonra siz cihazı sessize de alsanız zil sesi kilitlendiği için sessize alınmayacak.
Bu durumda uygulama içerisinde ön ayar kısmından kendi belirlemiş olduğunuz ayarlar arasında geçiş yaparak bu sorunu çözeblirsiniz.
Widget desteği de mevcut ancak pro sürümde bilginiz olsun ücretsiz sürümü indirip denemenizi tavsiye ederim.
Önemli:
Bir de uygulamaya arka planda çalışma ve otomatik başlatma izni vermeniz gerekiyor.