Rehber Zaman beklemeden ve veri kaybetmeden Bootloader kilidinin açılması ve kapatılması

Yusufblr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Begonia
Meslek
Öğrenci
Konular
47
Hocam ben de bununla açtım bl'yi. Fakat mi flaş ile rom atarken clean all deyince olmuyordu. And lock dedik 4 kere falan . Sonrasında bilgili bir kişi dedi ki birkaç kere daha açıp kapasaydınız cihaz hardbrick olurdu dedi. Preloader süresi mi ne varmış. Ben şimdi yanlışlıkla clean and lock yapmaktan korkuyorum. MTK clientten nasıl kurtulabilirim. Cihazı brick etmeden? Mi unlock tool ile açmak istiyorum sonrasında... 😟

wonux

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
J7
Konular
8
bunun ile lock yaparsam artık netflixi hd izleyebilir miyim 😔

Alican2121

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alican
Cihazım
Redmi note 7
Meslek
Elektrik bobinaj
Konular
1
Şimdiye kadar Redmi Note 8 pro bootloader kilidini açmak için minimum 7 gün beklememiz gerekiyordu. Şimdi ise bu kadar beklemeye gerek yok. Bootloader kilidini hemen, hiç bir veri kaybetmeden kolayca hem açıyoruz hem de kapatıyoruz.
Gerekenler
-Windows Bilgisayar
-USB Veri Kablosu
- Gerekli Dosyalar
1. MTK Bootloader Kilit Açma Paketini Buradan İndiriyoruz.
2. Arşivden çıkarıyoruz
3. MTK sürücüsünü kuruyoruz (Bunun için sürücü klasörüne girip ve cdc-acm.inf dosyasına sağ tıklayıp, yükle diyoruz)
4. USBDK'yi yüklüyoruz (64 bit işletim sistemi için x64, 32 bit işletim sistemi için x86)
5. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz
6. Bilgisayar açıldıktan sonra arşivden çıkardığımız dosya gidip bu yol ile
File > mtkclient >
__init__.ru dosyasını metin düzenleyen uygulama ile açıyoruz ve bulunan satırı siliyoruz.
7. Ardından telefon ayarlarına gidip ayarlar > gelişmiş ayarlar > geliştirici seçenekleri gidip USB hata ayıklama alanlarını aktif ediyoruz.
8.Telefonu kapatıyoruz
9. UnlockBootloader.bat tıklayıp çalışıyoruz
10. Telefonun Ses açma tuşunu basılı tutarak telefonu kablo ile bilgisayara bağlıyoruz. İşlem sona çatmadan tuşu bırakmıyoruz.
Bootloader kilidi açıldı. Veri kaybetmeden aynı adımlarla bootloaderi tekrar kapata biliriz. Bunun için sadece LockBootloader.bat'ı çalıştırıyoruz.
Hocam driver bölümünde yükle değince bu yükleme yöntemini desteklemiyor diye hata veriyor win7 64 bit

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54

hcicek61

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
HÜSEYİN
Cihazım
redmi not 8 pro
Konular
0
clean and lock u unutmuştum stok rom yüklerken onda bile işe yaradı çok teşekkürler

eminordueri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Poco X3 GT
Konular
18
Şimdiye kadar Redmi Note 8 pro bootloader kilidini açmak için minimum 7 gün beklememiz gerekiyordu. Şimdi ise bu kadar beklemeye gerek yok. Bootloader kilidini hemen, hiç bir veri kaybetmeden kolayca hem açıyoruz hem de kapatıyoruz.
Gerekenler
-Windows Bilgisayar (Windows 8 64 bit aşağı olmamalı)
-USB Veri Kablosu
- Gerekli Dosyalar
2. Arşivden çıkarıyoruz
3. MTK sürücüsünü kuruyoruz (Bunun için sürücü klasörüne girip ve cdc-acm.inf dosyasına sağ tıklayıp, yükle diyoruz)
4. USBDK'yi yüklüyoruz
File > mtkclient >
__init__.ru dosyasını metin düzenleyen uygulama ile açıyoruz ve bulunan satırı siliyoruz.
7. Ardından telefon ayarlarına gidip ayarlar > gelişmiş ayarlar > geliştirici seçenekleri gidip USB hata ayıklama alanlarını aktif ediyoruz.
8.Telefonu kapatıyoruz
10. Telefonun Ses açma tuşunu basılı tutarak telefonu kablo ile bilgisayara bağlıyoruz. İşlem sona çatmadan tuşu bırakmıyoruz.
Bootloader kilidi açıldı. Veri kaybetmeden aynı adımlarla bootloaderi tekrar kapata biliriz. Bunun için sadece LockBootloader.bat'ı çalıştırıyoruz.
Merhaba Poko X3 GT için kullansam çalışır mı?

hilmisahin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hilmi
Cihazım
xiaomi
Konular
0
hocam xaomi 11t için olan versiyonu varmı acaba

sevketnur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmed
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
8
Gerekenler
-Windows Bilgisayar (Windows 8 64 bit aşağı olmamalı)
-USB Veri Kablosu
- Gerekli Dosyalar
2. Arşivden çıkarıyoruz
4. USBDK'yi yüklüyoruz
File > mtkclient >
8.Telefonu kapatıyoruz
Selamün aleyküm Recovery menü deniyordu galiba oraya giriyor kalıyor sadece, sonra mecburen reboot diyorum telefonu açıyorum tamam yani hiç işe yaramadı , acaba ben satırı silmeyi not defteri ile yaptım not defteri ile girdim satırı sildim kaydet dedim satır silindi kalmadı gene sonuçta bununla alakalı olabilir mi acaba , neden olmuyor acil de yapmam lazım

sevketnur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmed
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
8
Selamün aleyküm Recovery menü deniyordu galiba oraya giriyor kalıyor sadece, sonra mecburen reboot diyorum telefonu açıyorum tamam yani hiç işe yaramadı , acaba ben satırı silmeyi not defteri ile yaptım not defteri ile girdim satırı sildim kaydet dedim satır silindi kalmadı gene sonuçta bununla alakalı olabilir mi acaba , neden olmuyor acil de yapmam lazım
Lütfen anlayan birileri cevap yazabilir mi?

sevketnur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmed
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
8
Fastboot moduna alıp bakıyorum laptop cihazı görüyor aygıt yöneticisinde görünüyor

Üst Alt