Sohbet Yurtdışı Telefonlara Kısıtlama Gelecek Mi?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Hükümetin bugüne kadar sessiz kalması saçmaydı zaten bu duruma.. Malum ülkenin milli geliri cezalar ve vergiler.. Yurt dışı cihaz kullanımı ülkemizde cidden çok fazla, öyle böyle değil oranlar.. Aslında vergi konusunda bir güzellik yapsa hükümet, hem vergisini alır hemde biz yurt dışı cihazlara yönelmeyiz.. Diyelim ki bu 120 gün sınırı bir şekilde yurt dışında yaşayanlar haricinde engellendi. O zaman nasıl olacak? 1 yıl sinyal vermeyen cihazların imeileri çöp olacak zaten diye hatırlıyorum, böyle bir karar alınmıştı. Bu durumda büyük sıkıntı. Herkes elindeki eski cihazlara sahip çıksın :D

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Hükümetin bugüne kadar sessiz kalması saçmaydı zaten bu duruma.. Malum ülkenin milli geliri cezalar ve vergiler.. Yurt dışı cihaz kullanımı ülkemizde cidden çok fazla, öyle böyle değil oranlar.. Aslında vergi konusunda bir güzellik yapsa hükümet, hem vergisini alır hemde biz yurt dışı cihazlara yönelmeyiz.. Diyelim ki bu 120 gün sınırı bir şekilde yurt dışında yaşayanlar haricinde engellendi. O zaman nasıl olacak? 1 yıl sinyal vermeyen cihazların imeileri çöp olacak zaten diye hatırlıyorum, böyle bir karar alınmıştı. Bu durumda büyük sıkıntı. Herkes elindeki eski cihazlara sahip çıksın :D

O işin hiç düzeleceğini sanmıyorum daha da artmasın da :) ama şuan için eldeki cihazlara sahip çıkılmalı mümkünse altın bir sandığın içinde muhafaza edilmeli giggle~~ malum bizim ülkeye göre bakarsak altından da değerli bu meretler. :D

Zodiac Aries

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ZodiacAr
Cihazım
Xiaomi
Konular
3
Bir telefon vergisi kendi fiyatından fazla ve hiçbir şekilde taksit uygulanmıyor. Mesela 30k telefon 30k nakit yoksa alamazsın. Bu noktada yd telefona gidiliyor. Hükümet vergide hep güzellik yapıyor. Karbon ayakizi vergisi gelecek haberleri var. Nefes vergisi de çıkartır. Ama hep halka hiç büyük şirketlere yok. Vergi siler dururlar😂😂

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Bu konuda net bir bilgi yok sadece bu arkadaş bir video yayınlamış.
50 bin aboneli sallayan bir hesap.
Hiçbir şeyin de engellediği yok.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157

Zaten bundan başka konuyu gündeme getiren yada gümdende böyle bir konudan bahseden olmadı ki, ayrıca videolarının birkaçına baktım ama eleştirenlere dahi ters cevaplar vermiş birisi.

Zodiac Aries

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ZodiacAr
Cihazım
Xiaomi
Konular
3
Evet bu hesap. Bana da güvenilir gelmedi. Sonuçta böyle bir durum olsa birçok gazeteci öğrenir bu adam ogrendiyse. Belki 1-2 konu konusuluyordur abartarak anlatiliyordur veya prim kokusu. Ama beklemekte fayda var yine de. Yüksek meblağlarda yd girişi yapmam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten bundan başka konuyu gündeme getiren yada gümdende böyle bir konudan bahseden olmadı ki, ayrıca videolarının birkaçına baktım ama eleştirenlere dahi ters cevaplar vermiş birisi.
Kaynak ver diyenlere ben diyor 😂😂😂. Zamanı gelince öğrenirsin falan saçmalıyor 😂😂😂.

Ve ben kanalına baktım 1-2 hafta önce galiba bir ürün reklamı almış . Ürün telefona rastgele imei atma cihazı tarzı birşey 😂😂

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Evet bu hesap. Bana da güvenilir gelmedi. Sonuçta böyle bir durum olsa birçok gazeteci öğrenir bu adam ogrendiyse. Belki 1-2 konu konusuluyordur abartarak anlatiliyordur veya prim kokusu. Ama beklemekte fayda var yine de. Yüksek meblağlarda yd girişi yapmam

Kaynak ver diyenlere ben diyor 😂😂😂. Zamanı gelince öğrenirsin falan saçmalıyor 😂😂😂.
Boş adam bunlar ya geçenlerde de aynı şeyleri sayıklıyordu gören de kendisi mecliste komisyon üyesi sanacak. Kayıt alan her türlü cihaz alınabilir. Kayıt işini direkt yaptırın yeter.

Zodiac Aries

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ZodiacAr
Cihazım
Xiaomi
Konular
3
Boş adam bunlar ya geçenlerde de aynı şeyleri sayıklıyordu gören de kendisi mecliste komisyon üyesi sanacak. Kayıt alan her türlü cihaz alınabilir. Kayıt işini direkt yaptırın yeter.
Peki bir telefoncu veya normal bireysel satıcıdan yd iPhone alsam. Ve bunu 1 sene verilen 120+120 ile kullansam. Seneye de kayıt parasını bulup kendi pasaportuma kayıt ettirsem sorun olur mu? Mesela pasaport sürem biterse imei gider mi? Şuan pasaportum 2026 sonuna kadar var.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Peki bir telefoncu veya normal bireysel satıcıdan yd iPhone alsam. Ve bunu 1 sene verilen 120+120 ile kullansam. Seneye de kayıt parasını bulup kendi pasaportuma kayıt ettirsem sorun olur mu? Mesela pasaport sürem biterse imei gider mi? Şuan pasaportum 2026 sonuna kadar var.
O konu biraz riskli pasaport kaydı için girişte seninle gelmiş olmasını şart koşabilirler.
Bu konuda tam detay bilmiyorum Google'dan bilgiye erişmek mümkün. İMEİ'si değişmiş cihaza hiçbir şey yapamazlar ama resmi kayıt için zorluklar çıkabilir.

Zodiac Aries

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ZodiacAr
Cihazım
Xiaomi
Konular
3
O konu biraz riskli pasaport kaydı için girişte seninle gelmiş olmasını şart koşabilirler.
Bu konuda tam detay bilmiyorum Google'dan bilgiye erişmek mümkün. İMEİ'si değişmiş cihaza hiçbir şey yapamazlar ama resmi kayıt için zorluklar çıkabilir.
Bir yazıda kişinin yurda giriş belgesi 365 gün geçmemeli diyor. Olmaz dediğiniz gibi galiba. O zaman bekleyip tr 15 pro max bulacaz bir şekilde 😁😁

Üst Alt