onununcuköy hocam
Yorumunuzun son cümlesinden başlayarak cevap vereyim. Güzide forumumuzun sayıları gitgide azalan
( yorumlarını ilgiyle takip ettiğim, isabetli görüşleri ve zeka ürünü tespitleriyle fark yaratan ) ender üyelerden birisiniz. Ve takip ettiğim kadarıyla yönetim tarafından hakkaniyetle karşılanacak bir duruşa sahip olduğunuza inandığım için bir başkasının ne desteğine ne de yanında durmasına ihtiyacınız yok diye düşünüyorum.
Birkaç gün önce haddini bilmez bir üyenin provakatif söz ve yorumlarıyla başlayan gereksiz tartışmaya
Skorpi hoca “ Biz gereken cevabı veririz…” diye not düşmüş, akabinde de beyefendiği ve nezaketiyle tanıdığım sayın
cantara hocamız bana göre üst düzey bir yöneticiye yakışan üslup ve seviyesi ile (
ki sizin sitem dolu mesajınıza cevap vermeyip yorumunuzdan üzüntü duyduğunu bir emoji ile belli etmesi bile bu düşüncemi kanıtlıyor ) o kendini bilmez üyeye gerekli cevabı vermişti. O şahsın bu mesajın içeriğini anlayamayacak kapasitede olduğu şimdiye kadar gösterdiği davranış ve yorumlardan elbette ki belliydi ve önemsemeyip saygı duymadığını belirtmesi yeni tartışmalara ve polemiklere hazırlandığının açık bir işaretiydi. İşte bu noktada siz devreye girdiniz ve bitmesi gereken tartışma lüzumsuz yere aniden hararetlendi. O arkadaşın uygunsuz davranışları yüzünden hak ettiği cezayı alacağı belliydi ve nitekim yönetim tarafından forumdan uzaklaştırıldı.
“ İnan sana değil kastım, cahille sohbeti kestim…” diye çok sevdiğim bir deyiş vardır. Cahil insan problemin kaynağı kendisi olduğu halde başkalarını suçlar ve bu yüzden en koyu cehalet bilmeden, anlamadan konuşmakla başlar. Sanırım bunun en bariz örneğini bu arkadaşın vücut bulmuş halinde gördük.
Sizin daha önceki yorumlarınızdan anladığım kadarıyla tez canlı bir yapınız olduğunu düşünüyorum. Sanki haksızlığa gelemiyorsunuz. Yanlışa da asla tahammülünüz yok gibi görünüyor. (
Bu özelliklerin çoğu şahsımla özdeşleşmiş oradan biliyorum 
) Bu yüzden de eleştirilerinizin dozu yüksek ve hayli keskin oluyor. Yanlış düşünüyor da olabilirim ama bu durum sizin hadsizlere had bildirmek gibi bir misyon edinmiş biri gibi algılanmanıza sebep oluyor. Yerinde yapılırsa alkışı hak edebilir tabi ki ama dozu artarsa… İşte o hem yönetim hem de üyeler nazarında can sıkıcı durumlara sebep olabiliyor. Benim burada ne size ne de bir başkasına kural yada kaide öğretmek asla haddim değil, öyle bir misyonum da yok. Sadece yönetime karşı yaptığınız ve biraz haksız olduğunu düşündüğüm eleştiri karşısında meslekten gelme melekelerimin devreye girmesiyle ve yine haddim olmadığı halde müdafi durumuna düştüm. Bunu otuz yılı aşkın mesleki alışkanlıklarıma verin ve lütfen altında başka art niyet aramayın. Bundan sonra ki yorum ve görüşlerinizi her zamanki gibi ilgiyle takip edeceğimden de asla şüpheniz olmasın. Ve tabi ki size karşı olabilecek herhangi bir müeyyide de yanınızda duracağımdan…
Lüzumsuz bir tartışma ortamında uzun ama lüzumsuz bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden başta kıymetli yöneticilerimiz olmak üzere mesajımı okuyan herkesten affımı dilerim. Hakkınızı helal edin.