Sohbet Yerli araç tanıtılıyor.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Günümüzde hiç bir şey tek bir ülke tarafından yapılmıyor globalleşti her şey yani yerli olmayan parça var diye yerli olmaktan çıkacak değil araç.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Bende 2015 Civic var iyi takas teklifi olursa yerli ile değiştiririm bakalım yerlide kampanya olacak mı
Bizde de 2018 duster var. 2 sene sonra güzel bir kampanya olursa düşünülebilir. Neden olmasın :)

Eraybarca

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Çevirmenlik
Konular
3
Vestel parçaları yurtdışından getirtip burada birleştirip yerli malı diye satıyordu. Bu da öyledir kesin :D

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
bu kadar teşvik le çok uygun olması lazım angel~~
Hocam çok uygun olması şöyle imkansız. Uluslararası Ticaret kuralları var. İhraç edilmeye uygun bir aracın fiyatını tek başına üreten ülke belirleyemiyor. Biz de öyle diğer üreticiler de öyle ( Renault-WW-audi vs ). Ama fiyatı muadillerine göre uygun olması lazım. Misal 2020 honda crv 350000 lira ise bizimki de 200-250.000 olmalı ki alınsın :)

Nurullah6547

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NURULLAH
Cihazım
Redmi k20 pro
Konular
6
Vestel parçaları yurtdışından getirtip burada birleştirip yerli malı diye satıyordu. Bu da öyledir kesin :D
Huawei işlemcisi dışarıdan ekran dışarıdan ama Çin'de üretiliyor ve çin markası yani herşeyi içerden almak imkansız zaten yerli olması demek hepsinin ülkede üretilmesi anlamına gelmiyor

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Yabancı ülkelerde bir şey üretirken kendi ülkeleri dışındaki şirketler veya ülkeler ile anlaşıyor mesela F 35 in bazı parçalarını bizim aselsan üretiyordu dondurulana kadar.

kingsman3342

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Note 6 Pro 32gb
Konular
0
Global pazarda Tesla gibi bir şirket varken üstelik onunda uygun fiyatlı (yurt dışı için uygun) otomobilleri varken bizim otomobilimize şu an için bakacaklarını sanmam öncelikle iç pazarda kendilerini kanıtlamaları lazım onun içinde en önemli etken fiyat ve teşvikler devletin bu otomobilden iç pazarda vergi almaması lazım bence

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Global pazarda Tesla gibi bir şirket varken üstelik onunda uygun fiyatlı (yurt dışı için uygun) otomobilleri varken bizim otomobilimize şu an için bakacaklarını sanmam öncelikle iç pazarda kendilerini kanıtlamaları lazım onun içinde en önemli etken fiyat ve teşvikler devletin bu otomobilden iç pazarda vergi almaması lazım bence
Hocam %100 vergi muafiyeti olacağı acıklandı. ÖTV ve KDV'de olmayacak .

Eraybarca

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Çevirmenlik
Konular
3
Huawei işlemcisi dışarıdan ekran dışarıdan ama Çin'de üretiliyor ve çin markası yani herşeyi içerden almak imkansız zaten yerli olması demek hepsinin ülkede üretilmesi anlamına gelmiyor
Can alıcı nokta şu Vestel hiçbir parçayı kendisi üretmiyor ya da yerli pazardan almıyordu. Sadece dizayn kendilerine ait.

Nurullah6547

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NURULLAH
Cihazım
Redmi k20 pro
Konular
6
Bizim ülkede vergi almamak mı aman Allahım neler duyuyorum

Üst Alt