Aynı sorunu bende yaşıyordum. Bir yerden bulduğum şu yöntemi uygulayınca düzeldi. Şimdi Vowifi arama yapabiliyorum. Hattım Vodafone.
Nasıl Yapılır?
Ayarlar>Telefon Hakkında>Tüm Özellikler
kısmına girin ardından
Çekirdek Sürümü kısmına 8 kere seri bir şekilde basın.
Açılan sayfa’nın sağ üst köşesindeki “
3 nokta” işaretine basın. Ardından açılan menüde “
Additional tools” butonuna basınız.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bir sonraki menü’de “
MODEM test tools>MBN config loading and activating tool” Yolunu takip edin
Ardından açılan programda arama yerine “
turkey” yazıp tek çıkan seçeneği işaretleyin.
“
eu/vodafone/volte/turkey/mcfg_sw.mbn”
Ardında “
Activate” tuşuna basınız.
Yazanın söylediğine göre Hem vodafone hem de Turkcell ve Turk Telekom’da başarılı bir şekilde çalışmaktadır.
Tabi diğer ayarlar sende yapılı diye düşünüyorum. Eğer yapmadıysan onları da yapmalısın.
Telefon numarası çevirme ekranına giriyoruz ardından *#*#86583#*#* ve *#*#869434#*#* numarasını çeviriyoruz. Aşağıda iki tane uyarı çıkacak onları önemsemiyoruz. Numaraları çevirdikten sonra Telefonun ayarlar uygulamasına giriyoruz. Ayarlar>SIM Kartlar& Mobil Ağlar>Operatörünüzün(Turkcell,Vodafone,TurkTelekom) tuşuna basın. Bu gelen ekrandan “VoLTE kullan” ve “Wi-Fi Kullanarak arama yapın” tuşunu aktifleştirin. “Ağ Tercihleri” kısmından ise “Wi-Fi tercih et” seçeneğini işaretleyin işlem bu kadar. Telefonu yeniden başlatıp kullanabilirsiniz.
“Ağ Tercihleri” kısmından ise “Wi-Fi tercih et” seçeneğini işaretlenirse mobil arama kapanır. Sadece wifi arama çalışır. İkisi de çalışsın, hat çekmediği zaman Vowifi devreye girsin istiyorsan
“Ağ Tercihleri” kısmından ise “Mobil ağları tercih et” seçmelisin.
Bu yazdıklarım başka bir siteden alıntıdır. Umarım işinize yarar.