Rehber *Yeni Yöntem Eklendi - 15 Ağustos 2020* MIUI VoWiFi-VoLTE Çalıştırma Rehberi(Root Gerektirmez)[Tüm Cihazlar]

Yanniak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Xiaomi Redmi 7
Konular
6
Ben bu işlemi yapmadan önce volte ve Vowifi kodlarını girmiştim.
*#*#86583#*#* ve *#*#869434#*#*
ims kaydı işlemlerini yapmıştım. İlk sayfada anlatılıyor galiba.
Siz bunları yaptınız değil mi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir etkisi olur mu bilmiyorum ama, bilgi için yazayım dedim.
Yaptim hocam sim ayarlarinda volte de vowifi de aktid gözüküyor volte de sıkıntı yok zaten aktif hd görüşme yapabiliyorum fakat vowifi etkin olmasina ragmen ucak modunda wifi ile arama yapamiyorum sadece

Eren_Karabelli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Mi9T
Konular
2
Aynı sorunu bende yaşıyordum. Bir yerden bulduğum şu yöntemi uygulayınca düzeldi. Şimdi Vowifi arama yapabiliyorum. Hattım Vodafone.

Nasıl Yapılır?

Ayarlar>Telefon Hakkında>Tüm Özellikler

kısmına girin ardından Çekirdek Sürümü kısmına 8 kere seri bir şekilde basın.

Açılan sayfa’nın sağ üst köşesindeki “3 nokta” işaretine basın. Ardından açılan menüde “Additional tools” butonuna basınız.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bir sonraki menü’de “MODEM test tools>MBN config loading and activating tool” Yolunu takip edin

Ardından açılan programda arama yerine “turkey” yazıp tek çıkan seçeneği işaretleyin.
eu/vodafone/volte/turkey/mcfg_sw.mbn”
Ardında “Activate” tuşuna basınız.
Yazanın söylediğine göre Hem vodafone hem de Turkcell ve Turk Telekom’da başarılı bir şekilde çalışmaktadır.

Tabi diğer ayarlar sende yapılı diye düşünüyorum. Eğer yapmadıysan onları da yapmalısın.
Telefon numarası çevirme ekranına giriyoruz ardından *#*#86583#*#* ve *#*#869434#*#* numarasını çeviriyoruz. Aşağıda iki tane uyarı çıkacak onları önemsemiyoruz. Numaraları çevirdikten sonra Telefonun ayarlar uygulamasına giriyoruz. Ayarlar>SIM Kartlar& Mobil Ağlar>Operatörünüzün(Turkcell,Vodafone,TurkTelekom) tuşuna basın. Bu gelen ekrandan “VoLTE kullan” ve “Wi-Fi Kullanarak arama yapın” tuşunu aktifleştirin. “Ağ Tercihleri” kısmından ise “Wi-Fi tercih et” seçeneğini işaretleyin işlem bu kadar. Telefonu yeniden başlatıp kullanabilirsiniz.

“Ağ Tercihleri” kısmından ise “Wi-Fi tercih et” seçeneğini işaretlenirse mobil arama kapanır. Sadece wifi arama çalışır. İkisi de çalışsın, hat çekmediği zaman Vowifi devreye girsin istiyorsan
“Ağ Tercihleri” kısmından ise “Mobil ağları tercih et” seçmelisin.
Bu yazdıklarım başka bir siteden alıntıdır. Umarım işinize yarar.

Bütün ayarlar yapılı, yinede aynı sunucu hatası alıyorum.. Ben şunu anlıyorum artık Xiaomi modem seçiyor, bütün ayarlar tamam olduğu halde kimisinde çalışıp kimisinde çalışmıyorsa sorun modemdedir. Artık bu sorunlarla uğraşmak yerine çarşamba günü satıp samsunga geri geçecem..

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Aynı sorunu bende yaşıyordum. Bir yerden bulduğum şu yöntemi uygulayınca düzeldi. Şimdi Vowifi arama yapabiliyorum. Hattım Vodafone.

Nasıl Yapılır?

Ayarlar>Telefon Hakkında>Tüm Özellikler

kısmına girin ardından Çekirdek Sürümü kısmına 8 kere seri bir şekilde basın.

Açılan sayfa’nın sağ üst köşesindeki “3 nokta” işaretine basın. Ardından açılan menüde “Additional tools” butonuna basınız.

Bir sonraki menü’de “MODEM test tools>MBN config loading and activating tool” Yolunu takip edin

Ardından açılan programda arama yerine “turkey” yazıp tek çıkan seçeneği işaretleyin.
eu/vodafone/volte/turkey/mcfg_sw.mbn”
Ardında “Activate” tuşuna basınız.
Yazanın söylediğine göre Hem vodafone hem de Turkcell ve Turk Telekom’da başarılı bir şekilde çalışmaktadır.

Tabi diğer ayarlar sende yapılı diye düşünüyorum. Eğer yapmadıysan onları da yapmalısın.
Telefon numarası çevirme ekranına giriyoruz ardından *#*#86583#*#* ve *#*#869434#*#* numarasını çeviriyoruz. Aşağıda iki tane uyarı çıkacak onları önemsemiyoruz. Numaraları çevirdikten sonra Telefonun ayarlar uygulamasına giriyoruz. Ayarlar>SIM Kartlar& Mobil Ağlar>Operatörünüzün(Turkcell,Vodafone,TurkTelekom) tuşuna basın. Bu gelen ekrandan “VoLTE kullan” ve “Wi-Fi Kullanarak arama yapın” tuşunu aktifleştirin. “Ağ Tercihleri” kısmından ise “Wi-Fi tercih et” seçeneğini işaretleyin işlem bu kadar. Telefonu yeniden başlatıp kullanabilirsiniz.

“Ağ Tercihleri” kısmından ise “Wi-Fi tercih et” seçeneğini işaretlenirse mobil arama kapanır. Sadece wifi arama çalışır. İkisi de çalışsın, hat çekmediği zaman Vowifi devreye girsin istiyorsan
“Ağ Tercihleri” kısmından ise “Mobil ağları tercih et” seçmelisin.
Bu yazdıklarım başka bir siteden alıntıdır. Umarım işinize yarar.

Hocam, EU 20.3.12 kullanıyorum, bu ayar eskiden bende vardı lakin şuan gözükmüyor

Modülle bi şekilde volte vowifi ayarlarını aktifleştiriyorum ama vowifi simgesi gözükmüyor.

hbkundakci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hb
Cihazım
Mi 9t
Konular
1
Hocam, EU 20.3.12 kullanıyorum, bu ayar eskiden bende vardı lakin şuan gözükmüyor

Modülle bi şekilde volte vowifi ayarlarını aktifleştiriyorum ama vowifi simgesi gözükmüyor.

Dediğim gibi ben bu konuda çok bilgili değilim. Ben de bu şekilde çalıştı. Belki rom vb. sebepler vardır bunu etkileyen. Benim telefonda Global kararlı 11.0.5 yüklü şu an.

Sadectus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sadectus
Cihazım
Mi9t
Konular
0
Her yerde aradım fakat bulamadım sayende sorun çözüldü. Modem ayarlarınızı fotoğraftaki gibi yaparsanız anında vowifi simgesi telefona geliyor.

Hiçbir şekilde yapamamıştım. Ne shortcut ne diğerleri. Bu modem ayarı sayesinde çalıştı, teşekkürler

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9
burda yazılanları hepsini harfiyen uyguladım ama redmi note 5 de olmadı VoWiFi-VoLTE yazısı herşey geliyor,arama yaptığımda HD yazısı da geliyor ama uçak moduna alınca arama yapmıyor...

Mic-Tramp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halit
Cihazım
Redmi note7
Meslek
Öğrenci
Konular
26
Redmi note 7 de Turkcell kullanıyorum ve vowifi desteği yok sanırım arkadaslar Turkcell ile kullanamadim. Vodafone hat ile denediğimde sorunsuz bir şekilde vowifi çalıştı

Killerhuman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Mi 10 pro
Konular
2
Arkadaşlar Mi 10 pro kullanıyorum bu android 10 sürümde ve romda çalıştıran varmı ? Ve modem config çıkmıyor yazılan programlarda

Arkadaşlar Mi 10 pro kullanıyorum bu android 10 sürümde ve romda çalıştıran varmı ? Ve modem config çıkmıyor yazılan programlarda

Ayrıca gördüğünüz gibi wofi aktif ama arama yapmıyor.

hbkundakci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hb
Cihazım
Mi 9t
Konular
1

Ayrıca gördüğünüz gibi wofi aktif ama arama yapmıyor.
Bende mi9t var. Son sürüm global kararlı yüklü. Dolayısıyla Android 10.
Ayarlar çıkıyor bende.
Yazdığım şekilde yapınca veya programla...

Üst Alt