Sohbet Yeni telefon arayışındayım. Elimde Mi 9T Pro var, fakat cihazla ilgili talihsiz bir durum yaşadım.

KurS4T

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kürşat
Cihazım
Mİ 9T PRO
Konular
2
  • Bir teknik servis anakart yandığını,
  • Bir diğeri ise işlemcinin arızalandığını söyledi.
    Cihaz bir kez tamir gördü ancak 3,5-4 saat içinde tekrar bozuldu. Sonrasında tamir edilemeyeceği belirtilerek ücret iadesi yapıldı.
Açıkçası cihazı çok seviyorum. Gerekirse 3-4 bin TL tamir masrafı olsa bile, 5-6 sene sorunsuz kullanabileceğim şekilde sıfır hale getirebilecek bir usta varsa ücretine razıyım. Telefon dış görünüş olarak tertemiz ve fabrika çıkışı gibi duruyor, bu yüzden çöpe gitmesi zoruma gidiyor.

Asıl konuma gelirsek:
Bütçem 10-15 bin TL arasında.
Aradığım özellikler:

• Xiaomi marka
  • Snapdragon işlemci (ısınma yapmayan)
  • Bol ROM yükleme imkânı (bootloader kilidi açılabilir)
  • Türkiye garantili
  • Kamera kalitesi en az Mi 9T Pro seviyesinde
  • Güncel yazılım desteği
  • Oyun önceliğim yok, sosyal medya ve video çekimi yeterli olması yeterli
Aklımda Redmi Note 14 Pro var ancak MediaTek işlemci olması ve ROM yükleme imkânının sınırlı olma ihtimali beni düşündürüyor. Kamera performansı iyi görünüyor ama bu konudaki tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi duymak isterim.

Önerilerinizi bekliyorum. 😊

Devil125

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahemt
Cihazım
redmı 13 pro
Konular
6
Redmi note 13 pro 5g plus önerırım güncelleme desteğı alıyor şuanlık yurt dişi alın rahat rahat kullanın ısınma sorun yok dıye bılıyorum kamerası da tatmın eder bıde redmi 14 isiniyor dıye bılıyorum

KurS4T

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kürşat
Cihazım
Mİ 9T PRO
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam, cevabın için teşekkürler. İnceleme olarak bakmıştım zaten. Normal kullanım, sosyal medyada gezinme veya kamera ile fazla uğraşma gibi durumlarda yorumlara ve bazı videolara göre ısınma sorunu fazla oluyor, yoksa kesin alıyordum.
yapay zekada ısınmayı doğrulamıştı maalesef

1 hafta kadar önce bu konuda araştırma yapmıştım, bilgiler bu şekildeydi.

Devil125

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahemt
Cihazım
redmı 13 pro
Konular
6
Doğrudur ama şunun unutmayın yapay zeka bir urun alacanız zaman sorduğunuz zamn en eskı durum en yenın durum karşılaştırıyor mesela urun kod aynın kalsın ve urun yenısı uretılsın sıze aynın sonuç sunuyor

KurS4T

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kürşat
Cihazım
Mİ 9T PRO
Konular
2
Doğrudur ama şunun unutmayın yapay zeka bir urun alacanız zaman sorduğunuz zamn en eskı durum en yenın durum karşılaştırıyor mesela urun kod aynın kalsın ve urun yenısı uretılsın sıze aynın sonuç sunuyor
evet fakat inceleme tamamen objektif izlerken de böyle durum maalesef hyper os alınca cihaz ısınması aşırı artıyormuş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir Allahın kulu yazmadı siz hariç :) acaba yd alsam ucuz yollu iyi bir redmi model veya üst segment yd imei attırırsam ve rom kurarsam imei gider mi cihaz brick olur mu vs bunun bilgisini verecek de yok sanırım yetkili de tanımıyorum ki etiketleyip soralım :)

Devil125

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahemt
Cihazım
redmı 13 pro
Konular
6
şimdi o dediğiniz zor tlf cihaz brick olur muhabetı çok zor yanın artık herşey gelışıyor ben bır tane tlf gunde 10 kere rom atım bılırım bide ben size tavsıye şudur ben her zamn xiaomi cihaz kullandım eskı cıhazları asla satmam bir tane ornek verım xiaomi hava durum uygulaması var üç tlf denedım konum hep yanlış güncell olanda yanlış eskı surumde de yanın sız burdan düşün yazılım xiaomi asla güvenmem ama donanım konusunda güvenırım o sebepten aldığınız tlf guncelleme bıtım direk coustom rom geçın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rahat edın bıde xiaomi ilk tlf hangı surumde çıktı ıse daha stabıl çalışıyor nedense hep güncellemede bişey bozuluyor

BilalYigit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
66
Hocam valla bende de 9t pro vardı ben mi 14t aldım 15.500tlye kampanyalı fiyat ile. Mi serisinden sonra redmiye geçmenizi tavsiye etmem mi 14t mediatek ama performansı güçlü ısınma evet biraz daha fazla snapdragon işlemcilere göre ve maalesef mi 9t pro gibi rom,recovery,modül desteği çok fazla olan ve hala devam eden cihazdan sonra mediatek olduğu için pek fazla çeşit yok hatta neredeyse yok denilebilir EU rom var o da paralı. Ama açıkçası ben memnunum telefondan.

KurS4T

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kürşat
Cihazım
Mİ 9T PRO
Konular
2
Hocam valla bende de 9t pro vardı ben mi 14t aldım 15.500tlye kampanyalı fiyat ile. Mi serisinden sonra redmiye geçmenizi tavsiye etmem mi 14t mediatek ama performansı güçlü ısınma evet biraz daha fazla snapdragon işlemcilere göre ve maalesef mi 9t pro gibi rom,recovery,modül desteği çok fazla olan ve hala devam eden cihazdan sonra mediatek olduğu için pek fazla çeşit yok hatta neredeyse yok denilebilir EU rom var o da paralı. Ama açıkçası ben memnunum telefondan.
15 bin arasına nereden aldınız :) bu arada düşünüyordum ciddi 13 14t arası fakat rom olayı işi bozdu bütçeyi de düşürünce hocam elimde gül gibi cihaz varken bozuk olsa bile atasım gelmiyor bir yandan yeni ikinci el alasım yok cihaza ihanet gibi geliyor mi 9t pro harici olsun isteme sebebim biraz da bu köşede kalsım telefonum ççalışmasa da olur misali tam ekran olması ve işimi çok fazla görmesi yetiyordu film keyfi tam ekran ayrı olay biliyorsun zaten :)

aynı model alamıyorum cihaza iyanet yasal olarak internetten baksak yok zaten bu yüzden farklı bir model arayışına girdik mecburi 15-20 bin arası realme yada vivo alıcam gibi duruyor eğer iyi bir öneri gelmezse

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
15 bin arasına nereden aldınız :) bu arada düşünüyordum ciddi 13 14t arası fakat rom olayı işi bozdu bütçeyi de düşürünce hocam elimde gül gibi cihaz varken bozuk olsa bile atasım gelmiyor bir yandan yeni ikinci el alasım yok cihaza ihanet gibi geliyor mi 9t pro harici olsun isteme sebebim biraz da bu köşede kalsım telefonum ççalışmasa da olur misali tam ekran olması ve işimi çok fazla görmesi yetiyordu film keyfi tam ekran ayrı olay biliyorsun zaten :)

aynı model alamıyorum cihaza iyanet yasal olarak internetten baksak yok zaten bu yüzden farklı bir model arayışına girdik mecburi 15-20 bin arası realme yada vivo alıcam gibi duruyor eğer iyi bir öneri gelmezse
Belirttiğiniz fiyat bandında 14T Pro en güncel ve iyi seçenek gibi görünüyor hocam. Ama MTK işlemcili ve custom ROM desteği oldukça sınırlı.

Mutlaka Snapdragon işlemcili custom rom seçeneği de olan bir model derseniz biraz eski ve resmi güncelleme desteği yok ama Mi 13'ü değerlendirebilirsiniz.

Bütçeyi artırabilirseniz de Poco F7'ye bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

BilalYigit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yiğit
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
66

Valla hocam benim de 9t pro köşede duruyor batarya ölü hızlı şarjında sorun var bazen oluyo bazen olmuyo ama ara sıra alıyorum rom falan değişiyorum zevkli oluyor 😀 Aldığım satıcıyı buradan belirtmem uygun olmaz sanırım ayrıca.

Üst Alt