yeni telefon aldıktan sonra yapılması gereken işlemler adım adım

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
bootlock kontrolü:
ayarlar/telefon hakkında/miui sürümü - 7 defa bas developer moduna geçtiniz uyarısı gelince-
ek ayarlar/geliştirme seçenekleri/mi kilit açma durumu
rom kontrolü:
ayarlar/telefon hakkında miui sürüm

-twrp kurmak için spesifik bir rom gerekmez
-eu rom elle beta rom ota ile güncellenir
-rr yada custom rom kurmak için twrp kurmak ve root olmak gerekir.öncelikle cihazdaki bootlock kaldırılmalıdır.bootlock için başvuruları illaki telefondan yapılmak zorunda değildir.sonuçlar 30 güne kadar sms olarak gelmekte..bu zaman süresince cihaza müdahale mümkün değildir

cihaz aldıktan sonra *#*#6484#* tuşlari ile donanım testi yapabilirsiniz.içerisinde mic/hoporlör/led/ekran/sensör/gps vb testler mevcuttur
cihazım bugün beta 6.0.11 ile geldi.şu an 7.1.19 a güncelliyorum.
miui için cpu frekanslarını oc eden kernel ( ) twrp kurmadan update edebilirmiyiz? forumda kernel derlemekten bahsedilmiş fakat zipli dosyalar derlenmiş vaziyette

Son düzenleme:

Doğukan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
Arkadaşlar Merhaba ben de yeni xiaomi mi 5 kullanıcısıyım . Cihaz elime yeni ulaştı. Hepsiburada dan aldım ve cihaz yarı türkçe yarı ingilizce . MİUİ sürümü 7.2.8.0.0 stabil . ne yapmam gerekiyor.

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
Arkadaşlar Merhaba ben de yeni xiaomi mi 5 kullanıcısıyım . Cihaz elime yeni ulaştı. Hepsiburada dan aldım ve cihaz yarı türkçe yarı ingilizce . MİUİ sürümü 7.2.8.0.0 stabil . ne yapmam gerekiyor.

sayfasından global (stable veya beta) full downlad etmen gerekiyor.boyutu 1.5 gb civarı.daha sonra dosyayı telefona atıp ana ekranda araclar/güncelleyici yi tıkla. açılan ekranın sağ üst köşesinde üç nokta yer almakta.oraya tıklayıp "güncelleme paketini seçin " sekmesine tıklayıp telefona atmış olduğun 1.5 gb dosyayı seç..yanlışım yoksa global roma bu şekilde geçebilirsin

rastegamer

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Batu
Cihazım
Mi5
Konular
18
Benim bildiğim bootloader kilidinin açılması lazım. Bu arada bir sorum var. Fastboot rom kurmayla imei silinir mi?

Doğukan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
link açılmıyor hocam.

Doğukan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
bootloader kilidini açarsam garanti dışı kalır mıyım ? delta garantili ürün

Doğukan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
bilgili biri bana yardım edebilir mi ? Bu konuda çok bilgisizim cihazı çöp etmek istemiyorum . Lütfen yardımcı olun

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
bootloader kilidini açarsam garanti dışı kalır mıyım ? delta garantili ürün
buradan mi5 bulup tıklarsan download sayfası geliyor..oradan stable romlar mevcut..china rom benim dediğim şekilde update oluyor stable rom hk bilgim yok forumda fastboot tan bahsedilmiş. dh de bir arkadaş bootlock olmadan yazılım atmaktan bahsetmişti linki bulursam eklerim

bootlock ile garanti dışı olmazsın

Moderatör tarafında düzenlendi:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
buradan mi5 bulup tıklarsan download sayfası geliyor..oradan stable romlar mevcut..china rom benim dediğim şekilde update oluyor stable rom hk bilgim yok forumda fastboot tan bahsedilmiş. dh de bir arkadaş bootlock olmadan yazılım atmaktan bahsetmişti linki bulursam eklerim

bootlock ile garanti dışı olmazsın

Hocam mesajınızda bulunan EDL ile yükleme anlatımını kaldırdım. Biliyorum iyi niyetli bir şekilde yardımcı olmak için alıntıladınız fakat bu yöntemle cihazını kullanılmaz hale getiren o kadar fazla arkadaşımız oldu ki eminim haberiniz olsaydı siz de hiç yazmazdınız. :)

İşlemlerin resmi yollarla yapılması en güvenlisidir Eğer ki kullanıcı yapamam derse cihazını iade etmeli veya servise göndererek yapılmasını sağlamalıdır.

Orijinal rom yükleme için aşağıdaki rehber kullanılabilir.
http://forum.miuiturkiye.net/konu/guncelleme-almayan-yurtici-mi5lere-orijinal-rom-yuklenmesi.9194/

muribbi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ismail
Cihazım
mi 5
Konular
0
sayfasından global (stable veya beta) full downlad etmen gerekiyor.boyutu 1.5 gb civarı.daha sonra dosyayı telefona atıp ana ekranda araclar/güncelleyici yi tıkla. açılan ekranın sağ üst köşesinde üç nokta yer almakta.oraya tıklayıp "güncelleme paketini seçin " sekmesine tıklayıp telefona atmış olduğun 1.5 gb dosyayı seç..yanlışım yoksa global roma bu şekilde geçebilirsin

Benim gibi sıradan bir kullanıcı için fake romdan global roma geçme yöntemi bu mesajdaki kadar basit bir şekilde yapılabiliyor mu? Yoksa onlarca program vs. bu süreci karmaşık gösterip birileri rant mı elde etmeye çalışıyor?

Üst Alt