yeni telefon aldıktan sonra yapılması gereken işlemler adım adım

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
merhaba pazartesi yeni telefon alacağım üzerinde global rom gelecek versiyonu hakkında bilgim yok..forumu inceledim ama yeni kullanıcılar için oldukça karışık ve anlamsız..
global romda olduğumu varsayarak
-boot lock kontrolü nasıl yapılır en.miui sitesine pc den mi telefondan mı girilmeli?
-global romun beta mı kararlı sürüm mü olduğunu nasıl anlarız..
-twrp/root global rom da yapılabilirmi yoksa farklı roma mı geçmek gerek
-güncelleme için eu beta rom mu global beta rom mu yüklenmeli
-rr yada cm14.1 tabanlı custom romlar nasıl yüklenir

anlatım dilini orta/üst yerine alt/başlangıç olarak ayarlayabilirsek yararlı olacağı kanaatindeyim

Son düzenleme:

jokerinabisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
37
Senin gibi Acemi arkadaş mı yazdıklarının yarısından çoğunu ben bilmiyorum sen kendine acemi diyon benim tek bildiğim forumumuzda aradığın her sorunun cevabı var sabırlı olun ve doğru yerlere bakmaya çalışın selametle

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Senin gibi Acemi arkadaş mı yazdıklarının yarısından çoğunu ben bilmiyorum sen kendine acemi diyon benim tek bildiğim forumumuzda aradığın her sorunun cevabı var sabırlı olun ve doğru yerlere bakmaya çalışın selametle
forumda her sorunun cevabı olabilir de anlatılanlar bizler(acemiler) için noksan yada anlamsız..Anlatım düzeyi orta/üst ten alt/başlangıç seviyesine düşürülmeli..

tsugayu

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tugay
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
5
Telefonu aldıktan sonra hakkında kısmından sürüm bilgisini paylaşırsanız adım adım yapılacaklar konusunda yardımcı olunur.

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
merhaba pazartesi yeni telefon alacağım üzerinde global rom gelecek versiyonu hakkında bilgim yok..forumu inceledim ama yeni kullanıcılar için oldukça karışık ve anlamsız..
global romda olduğumu varsayarak
-boot lock kontrolü nasıl yapılır en.miui sitesine pc den mi telefondan mı girilmeli?
-global romun beta mı kararlı sürüm mü olduğunu nasıl anlarız..
-twrp/root global rom da yapılabilirmi yoksa farklı roma mı geçmek gerek
-güncelleme için eu beta rom mu global beta rom mu yüklenmeli
-rr yada cm14.1 tabanlı custom romlar nasıl yüklenir

anlatım dilini orta/üst yerine alt/başlangıç olarak ayarlayabilirsek yararlı olacağı kanaatindeyim

Mi5 için videolu anlatım bile var.
Cihazın hakkında kısmında yazar.
Yapılabilir
Eu romu haftalık indirir twrp üzerinden elle güncelersiniz, global stabil ve beta rom ota üzerinden güncelleme alır
Twrp yüklerseniz rr ve cm14.1 tabanlı custom romlarlar yüklenir.

Not: Burada ilk yapacağınız iş BL kilidini açmak olmalı. Sonra Global Stabil ve Beta roma karar verip root atmak.. Tabii cihazın üzerinde yarımyamalak Türkçe ile dil gelmezse. Geldiyse eğer sahte romdan kurtulmanız gerek. Cihazı alınca hakkında kısmını ss atarsanız yardımcı olunur...

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Telefonunuz şimdiden hayırlı olsun hocam.

Eğer başlangıç/acemi seviyesinde iseniz bahsettiklerinizin hiç birini yapmanızı tavsiye etmem. Hatalı bir işlemle cihazınızı kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Madem cihazınız global romla gelecek SIM kartınızı takın ve kullanın. İleride biraz daha tecrübe kazandığınızda ihtiyacınıza uygun işlemi nasıl yapacağınıza dair yönlendirmeleri buradan yaparız :)

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonunuz şimdiden hayırlı olsun hocam.

Eğer başlangıç/acemi seviyesinde iseniz bahsettiklerinizin hiç birini yapmanızı tavsiye etmem. Hatalı bir işlemle cihazınızı kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Madem cihazınız global romla gelecek SIM kartınızı takın ve kullanın. İleride biraz daha tecrübe kazandığınızda ihtiyacınıza uygun işlemi nasıl yapacağınıza dair yönlendirmeleri buradan yaparız :)
şaomi için acamiyim hocam ilk şaomi telefonum olacak..uyarınız için teşekkür ederim fakat bu telefonu alma nedenim custom rom atmak/kernel modlamak/android hack vb development uygulama/config lerden yaralanmak aksi halde sadece sim takıp kullanmak için hiçkimse 1000 tl ücret vermez diye düşünüyorum

hajkhanx33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
şuan yok
Konular
13
Arkadaşlar bn şuan aldım ve güncellenmiyor güncel dior dogrumudur

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-23-14-25-55-908_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-01-23-14-25-55-908_com.android.settings.png
    127,1 KB · Görüntüleme: 57

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ajanblue hocam sim takıp kullanmak için 5000 tl verenler var :D Şaka bir yana öncelikle bootloader kilidinizi açabilirsiniz. Daha sonra recovery değiştirebilir ve ardından custom romları deneyimleyebilirsiniz. Ondan sonra yavaş yavaş görsel modlarla başlayarak kendinizi geliştirebilirsiniz ancak tavsiyem öncelikle MIUI'ye alışıp ondan sonra modlara ve custom romlara bakmanız yönünde :)

hajkhanx33 hocam evet son sürüm güncel romu kullanıyorsunuz.

hajkhanx33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
şuan yok
Konular
13
Teşekkürler bu arada cepportan aldım sahene cihaz