Sohbet Yeni Telefon Alacağım, Telefonlar Arasında Kaldım.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
cemee Yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama özellikle belirterek diyorum ki 2000 TL altı bir telefon rica ediyorum sizden. 3000 lira param olsaydı 3000 diye yazardım. Demek ki böylesini uygun görüyorum. Kafamdaki rakam bir asgarî ücretlinin bir aylık maaşından fazlası değil. O rakamın üzerine de mecbur kalmadıkça çıkmak da istemiyorum. Ondan dolayı size 3 farklı öneri sunup bunlardan hangisi daha iyidir diye soruyorum. Yoksa zaten beklerim Mi9 çıksın kullanayım ancak her şey öyle ilerlemiyor maalesef. Sizin de elinizden geldiğince yardımcı olduğunuzu düşünüyorum ancak o rakamın üzerine çıkmak gibi bir derdim yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü bu işin sınırı yok. 3000 lira veren 1000 lira daha verir 4000 liraya Mı Mix 3 alır. Ama ondan daha iyisi var niye para biriktirip onu almamalıyım derken araba parasına telefon buluyorsun. Bazen nerede durmak gerektiğini bilmek gerekir. Ben kendime kota olarak onu belirledim :)

Hamsterx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 +
Konular
24
Hocam redmi note 5 düşünmezmişim kayıtlı 4 64 global rom 1200 tl elden verebilirim ankaradaysanız

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Merhabalar. Şu anda kullandığım Mi 5 cihazımı artık emekliye ayırmayı düşünüyorum. Güncelleme desteğinin kesilmesiyle ve 3 yıllık cihaz olması sebebiyle artık daha güncel bir cihaza geçmeye karar verdim. İnternette çok baktım, kısıtlı bütçemden dolayı da Mi 8 Lite, Redmi Note 6 Pro, Huawei P Smart 2019 modelleri arasında kaldım. 2000 lirayı aşmayan telefonlara bakıyorum. Mi 5'i 3 yıl kullanmış biri olarak yine böyle biraz uzun ömürlü güncelleme veren bir telefon istiyorum açıkçası. Ondan dolayı da Mi 8 Lite daha çok aklıma yatar gibi oldu ama aklıma bu sefer de Lite modeli olmasından dolayı acaba 1 sene sonra güncellemeyi keser mi diye de gelmedi değil. Sizin bu konu hakkında bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir acaba? Kamera olarak tatmin etsin, günü kurtarsın ve kasmasın başka bir ihtiyacım yok, oyun oynamadığım için çok yüksek donanımlı bir şey bakmıyorum açıkçası. (Rom olaylarına meraklıyım.) P Smart'da damla çentik ile tasarımdan etkiledi. Biraz da sözü size bırakayım istedim, sizce ne yapmalıyım? Farklı cihazları araştırmaya da açığım.
Bence mi 5 kalsın sende 2000 TL mi5'den çok daha performanslı bir ürün alman imkansız gibi bişey sıfır ve garantili şeklinde. Garantisiz birçok cihaz var. Sıfır ve garantili illa alacam diyorsan GM9Pro'dan şaşma fiyatının son damlasına kadar hakeden bu kurla tek cihaz.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Redmi Note 7 Pro çok güzel duruyor aslında. Güzel cihaza benziyor. Henüz çıkmadı mı acaba? Fiyat bulamadım da.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
cemee Yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama özellikle belirterek diyorum ki 2000 TL altı bir telefon rica ediyorum sizden. 3000 lira param olsaydı 3000 diye yazardım. Demek ki böylesini uygun görüyorum. Kafamdaki rakam bir asgarî ücretlinin bir aylık maaşından fazlası değil. O rakamın üzerine de mecbur kalmadıkça çıkmak da istemiyorum. Ondan dolayı size 3 farklı öneri sunup bunlardan hangisi daha iyidir diye soruyorum. Yoksa zaten beklerim Mi9 çıksın kullanayım ancak her şey öyle ilerlemiyor maalesef. Sizin de elinizden geldiğince yardımcı olduğunuzu düşünüyorum ancak o rakamın üzerine çıkmak gibi bir derdim yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü bu işin sınırı yok. 3000 lira veren 1000 lira daha verir 4000 liraya Mı Mix 3 alır. Ama ondan daha iyisi var niye para biriktirip onu almamalıyım derken araba parasına telefon buluyorsun. Bazen nerede durmak gerektiğini bilmek gerekir. Ben kendime kota olarak onu belirledim :)
Yanlis anlayacak bir sey yok. Ben de yardimci olmaya calisiyorum. Ben yeni almayi dusundugunuz bu seceneklerin mevcut telefonunuzun uzerine bir sey katmayacagini, hatta bazisi model olarak yuksek olsada seviye olarak daha dusuk olacagini ve paranin bosa gidecegini dusunuyorum.
Yani aslinda zaten kisitli olan paranizin kendimce bosa gitmemesi icin tavsiye veriyorum. Para sizin tabi. İlla degistirecegim diyorsaniz alin mi 8 lite veya digerlerini. Ama yarin öbur gun guncellemesi gelmiyor. Rom cikmiyor bu telefona demeyin

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Zaten son 2 senedir telefonlar doyum noktasına ulaştı. Artık her biri birbirinin aynısı sayılır. Benim özellikle aradığım bir şey yok ki, işlemci fark ediyor tasarım farkı oluyor, biri biraz parmak izini öne alıyor diğeri arkaya koyuyor falan. Yani amiral gemisiyle yapıp da ucuz bir Android telefonla yapılamayan çok bir şey yok ki. Sadece güncel Miui arayüzünden ve geliştirmelerinden kopmak istemiyorum hepsi bu.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Zaten son 2 senedir telefonlar doyum noktasına ulaştı. Artık her biri birbirinin aynısı sayılır. Benim özellikle aradığım bir şey yok ki, işlemci fark ediyor tasarım farkı oluyor, biri biraz parmak izini öne alıyor diğeri arkaya koyuyor falan. Yani amiral gemisiyle yapıp da ucuz bir Android telefonla yapılamayan çok bir şey yok ki. Sadece güncel Miui arayüzünden ve geliştirmelerinden kopmak istemiyorum hepsi bu.
Tamam o zaman. Sadece android surumu yukselsin ve biraz daha yeni ozellik icin degistirmek istiyosunuz ve miui tercih ediyorsunuz. En fazla 2sene falan guncellemeye razisiniz. O zaman mi8 lite alin gecin.
Yine dayanamadim, sormadan duramayacagim: mi5 icin guncel miui tabanli rom yok mu? :)
Yeni telefonlar konusunda haklisiniz bu arada. Ozellikle normal kullanicinin farki hissetmesi zor. Anca oyunlarda belli ediyor o donanim kendini. Ben mesela oneplus one kullaniyorum hala. Dusuk cozunurlukte akici bir sekilde pubg bile oyunuyorum. Mi5 de oynatiyordur sanirim. Beni de yeni telefon alma kasintisi tutuyor ama hep vazgeciyorum. Cunku yeni telefon bana pek yeni bir sey sunmuyor.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Mi5 için Miui geliştiricileri desteğini kestiler. Aralık ayından beri haftalık güncelleme yok. Son bir stabil rom yayınladılar hepsi o. Bundan sonra başımızın çaresine bakmamızı istiyorlar. Tavsiyen için teşekkür ederim cemee :)

Üst Alt