Sohbet Yeni özellik sayesinde ne kadar çok zengin var gördük

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
56
Yazılımsal kayıt yapıp 86 lı imei atılırsa bilinmez. Misal obsidian gibi cihazlar. Zircon emerald vs. Vs. Ama bu olay uygulamaya dökülebiliyor. Patch varsa cihazda okuyup söyleyebilir.
Hocam cehaletimi mazur görün ama benim aklıma takılan bir şey var. Diyelim ki ben yurt dışı bir 17 ultra aldım. Resmi kayıtlı eski Mi 6 mın 86 ile başlayan imeilerini size verdim, siz de Server kayıt yaptınız. Bu imeiler ömürlük mü? Yani ileride bu imeilerin btk tarafından farklı bir cihaza ait olduğu tespit edilirse, yada klona düşerse iptal edilmesi söz konusu mu?
Bir de GSM operatörlerinin durumu var. Cihazdaki imeilerin 5G destekli bir cihaza ait olmadığı operatör tarafından tespit edilirse bir kısıtlamaya gitmesi ve akabinde şebeke problemlerinin olması siz konusu mu?
Sizden ricam Bilal 'e anlatır gibi anlatın lütfen...

H.kadioglu33

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Hocam cehaletimi mazur görün ama benim aklıma takılan bir şey var. Diyelim ki ben yurt dışı bir 17 ultra aldım. Resmi kayıtlı eski Mi 6 mın 86 ile başlayan imeilerini size verdim, siz de Server kayıt yaptınız. Bu imeiler ömürlük mü? Yani ileride bu imeilerin btk tarafından farklı bir cihaza ait olduğu tespit edilirse, yada klona düşerse iptal edilmesi söz konusu mu?
Bir de GSM operatörlerinin durumu var. Cihazdaki imeilerin 5G destekli bir cihaza ait olmadığı operatör tarafından tespit edilirse bir kısıtlamaya gitmesi ve akabinde şebeke problemlerinin olması siz konusu mu?
Sizden ricam Bilal 'e anlatır gibi anlatın lütfen...
Öncelikle 5g sorunsuz çalışır. Imei numarası araçlardaki plaka gibidir sadece trafiğe çıkmaya izin verir, motorun hızına, çekişine etki etmez. Bütün imeiler vericiden aynı sinyali alır.
Diğer konuda eğer verdiğiniz imei sizin ise zaten btk o imeiyi sizin numaranız ile eşleştiriyor. İmei klon olsa bile sizin numaranız ile eşleştiği için şebeke vermeye devam eder. Verdiğim linkten bunu sorgulayabilirsiniz. Bunun haricinde imei sizin değil ve btk yakalarsa yapacak bir şey yok. Çözüm mümkünse yeniden imei attırmaktır.

Not: verdiğim linkten yapılan sorguda eşleşme çıkarsa klon olsada sizin numara ile şebeke vermeye devam edip kapatılmayacaktır. Bu işlerle uğraşanlar bu bilgiyi çok bilmez, paylaşmak istemez 😉

activex06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
A32
Konular
0
Cebinde tuşlu telefon olupta yüzlerce dairesi olanı bu gözler gördü.Tek serveti cebindeki iphone 16 olan gençlerde gördüm.Ortalamaya vurursak hangi taraf ağır basar bilemiyorum.Ayrıca bir kamyon yazısı vardı onunla bitirmek isterim mülk Allahındır insanın kalbinin güzelliği olması en önemli zenginlik bence.

Mami198534

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Teknisyen
Konular
17
Yazılımsal kayıt yapıp 86 lı imei atılırsa bilinmez. Misal obsidian gibi cihazlar. Zircon emerald vs. Vs. Ama bu olay uygulamaya dökülebiliyor. Patch varsa cihazda okuyup söyleyebilir.
Doğrudur hocam ondan dolayı genellikle dedim zaten maalesef öyle yapıp server diyip daha fazla alan dolandırıcılarda var

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Doğrudur hocam ondan dolayı genellikle dedim zaten maalesef öyle yapıp server diyip daha fazla alan dolandırıcılarda var
Hocam benim anlamadığım türk imeileri 35 ile başlamıyor mu neden 86 ile başlayan imei veriyoruz 86 yurt dışına ait imei değil mi?

Lucas.Rintaro33

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
25

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15

H.kadioglu33

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
86 bizim cihazın imesi oluyor yani anladığım kadarıyla o zaman yeni imeiyi kendisi mi giriyor atan kişi bilmediğim için soruyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hayır ya olur mu öyle şey. Atan kişi girmiyor. Siz veriyorsunuz. Sizde yoksa atan kişide varsa o girer. Atılacak imei 86 ile başlamalı ve e-devlette kayıtlı olmalı. Marka model önemli değil. Neden 86 lı imei olmalı sorusuna çok takılmayın. Bu servis çinlilerin verdiği bir servis ve bu şartı koymuşlar vardır mutlaka gerekli bir sebebi.

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Hayır ya olur mu öyle şey. Atan kişi girmiyor. Siz veriyorsunuz. Sizde yoksa atan kişide varsa o girer. Atılacak imei 86 ile başlamalı ve e-devlette kayıtlı olmalı. Marka model önemli değil. Neden 86 lı imei olmalı sorusuna çok takılmayın. Bu servis çinlilerin verdiği bir servis ve bu şartı koymuşlar vardır mutlaka gerekli bir sebebi.
86 lı kayıtlı imeileri nasıl buluyoruz peki hocam 86 yurt dışı imeisi değil mi

Üst Alt