Sohbet Yeni özellik sayesinde ne kadar çok zengin var gördük

Skorpi34

Yaşlı ve yorgun :-(
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Sık sık telefon yenilemek iPhone cular gibi Xiaomi cilerde de trend oldu galiba.
O zaman ben size basit bir soru sorayım Skorpi hocam. Misal siz 11tpro ile yada H.kadioglu hocam 9t pro ile ne yapamıyorsunuz da daha yeni ve daha üst model ile yapacaksınız? Belki kamera ve biraz da yazılımın güncel olması dışında ne gibi artıları olacak?
Değerli hocam, bu soruyu bende kendime defalarca sordum, hatta size bile soruyorum, daha üst model amiral cihazınızla benim yapamadığım ne yapıyorsunuz diye?
Hatta bir zamanlar bununla ilgili bir konu da açmıştım Sohbet - Orta segment ile Amiral gemisi cihazlar arasındaki bariz fark nelerdir?
Ama sanırım bizler garibanız, emekliyiz...Sayın H.kadioglu hocam da vakit bulamadığından yada eskisi gibi kazanamadığından belki de yenisini almıyordur.
Parası olan arkadaşlar gördüğüm kadarıyla da sık cihaz değişitiriyorlar, bazılarında ise yeni cihaza terfi etmek bir hastalık sanırım..
Mesela Sayın HiddeNKinG hocam bu temmuz maaş zammından sonra kesin cihazını değiştirir.

Mi 11T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi34

Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Yeni cihazın farkı sadece kamera veya biraz daha güncel yazılım değildir. Asıl fark işlem gücü, enerji verimliliği ve yazılım desteğinin süresidir. Eski cihazlar aynı işleri yapar ama sınırlarına daha hızlı ulaşır, ısınır ve performans düşürür. Yeni modeller aynı işleri daha stabil, daha hızlı ve daha uzun süre güncel kalarak yapar.
Sevgili hocam, siz bakmayın biz Moruqlara, siz haklısınız...ki forumun tüm yükünü çekiyorsunuz, yepyeni herkesi heyecanlandıran konular açıyor, paylaşımlarda bulunuyorsunuz...siz de her zaman mümkün olduğunca en üst amiral gemisi cihaz bulunmalıdır.
Bize, bizimkiler yeter de artar bile..

baran452432

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın Üyesi
Adım
anda
Cihazım
17 pro max
Konular
92
Masak raporu çıkınca savunmam ektedir 😀
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sık sık telefon yenilemek iPhone cular gibi Xiaomi cilerde de trend oldu galiba.
O zaman ben size basit bir soru sorayım Skorpi hocam. Misal siz 11tpro ile yada H.kadioglu hocam 9t pro ile ne yapamıyorsunuz da daha yeni ve daha üst model ile yapacaksınız? Belki kamera ve biraz da yazılımın güncel olması dışında ne gibi artıları olacak?
Hocam yeni nesil cihazlarda bilgisayar oyunu oynayabiliyoruz denedim GTA 5 ve RDR 2 OYNADİM 😀 clouddan falan değil direk cihazın işlemcisi ile PC oyunları oynayabiliyoruz pcdeki ekran cozunurluklerini birebir alamasakda oynanıyor 😀 bu sadece bir örnek bir misal daha veriyim eski cihazlarda veriyi işlemede çok yavas mesela bir dosyayı sıkıştırmak ziplemek rarlamak eski cihazlarda zulumken yeni cihazlarda dakikalık hale geldi uzun uzu. Anlatsam birçok + si var ama günün sonunda bunu kimler kullanıyor işte önemli olan o sadece Alo dedi. Diyen kullanmaz mesela kayincoma 15 ultra aldım daha 1 kere foto çektiğini görmedim veya işlemci gücü isteyen bir işlem yaptığına denk gelemdim 😀 sonra 17 pro Max aldım ona yine aynı eskiden mi note 10 vardı onla ne yapıyorsa aynısını yapıyor 😀😀

Son düzenleme:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
56
Bende sualimi sizin gibi emekli bir moruğa sormuştum Skorpi hocam.giggle~~ Mesajınızda bahsettiğiniz konuda çok doğru ve isabetli cevaplar verilmişti aslında.
O yüzden ben halâ tek farkın kamera ve yazılımın güncel olması diye düşünüyorum. Yoksa bu mevzularda ahkâm kesmek ve parası olan birini sürekli telefon değiştiriyor diye sorgulamak haddimiz değildir.
Bizim gibi moruklara elimizdeki antikalar yeter de artar bile. 8=)

Masak raporu çıkınca savunmam ektedir 😀
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Hocam yeni nesil cihazlarda bilgisayar oyunu oynayabiliyoruz denedim GTA 5 ve RDR 2 OYNADİM 😀 clouddan falan değil direk cihazın işlemcisi ile PC oyunları oynayabiliyoruz pcdeki ekran cozunurluklerini birebir alamasakda oynanıyor 😀 bu sadece bir örnek bir misal daha veriyim eski cihazlarda veriyi işlemede çok yavas mesela bir dosyayı sıkıştırmak ziplemek rarlamak eski cihazlarda zulumken yeni cihazlarda dakikalık hale geldi uzun uzu. Anlatsam birçok + si var ama günün sonunda bunu kimler kullanıyor işte önemli olan o sadece Alo dedi. Diyen kullanmaz mesela kayincoma 15 ultra aldım daha 1 kere foto çektiğini görmedim veya işlemci gücü isteyen bir işlem yaptığına denk gelemdim 😀 sonra 17 pro Max aldım ona yine aynı eskiden mi note 10 vardı onla ne yapıyorsa aynısını yapıyor 😀😀
Ben bahsettiğiniz işlemleri telefon üzerinden yapmam ve oyun oynamam hocam. 2017 senesinde aldığım Mi 6 yı beş yıl kullandım. Cihazın kamera ve ses performansının kötü olması dışında bir eksiği yoktu. Google kamera ve ses modülü için bir yıllık kvk garantisini bile bozdum. Bugün kilit açmayı bile düşünmediğim yurt dışı menșeili 13 pro kullanıyorum. Kamerasının bir tık daha iyi, yazılımının ise hyperos 3.1 olması ( bir de tasarımı) dışında mutlaka yeni bir cihaz almalıyım diyebileceğim bir fark yok.

Son düzenleme:

baran452432

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın Üyesi
Adım
anda
Cihazım
17 pro max
Konular
92
Bende sualimi sizin gibi emekli bir moruğa sormuştum Skorpi hocam.giggle~~ Mesajınızda bahsettiğiniz konuda çok doğru ve isabetli cevaplar verilmişti aslında.
O yüzden ben halâ tek farkın kamera ve yazılımın güncel olması diye düşünüyorum. Yoksa bu mevzularda ahkâm kesmek ve parası olan birini sürekli telefon değiştiriyor diye sorgulamak haddimiz değildir.
Bizim gibi moruklara elimizdeki antikalar yeter de artar bile. 8=)

Ben bahsettiğiniz işlemleri telefon üzerinden yapmam ve oyun oynamam hocam. 2017 senesinde aldığım Mi 6 yı beş yıl kullandım. Cihazın kamera ve ses performansının kötü olması dışında bir eksiği yoktu. Google kamera ve ses modülü için bir yıllık kvk garantisini bile bozdum. Bugün kilit açmayı bile düşünmediğim yurt dışı menșeili 13 pro kullanıyorum. Kamerasının bir tık daha iyi, yazılımının ise hyperos 3.1 olması ( bir de tasarımı) dışında mutlaka yeni bir cihaz almalıyım diyebileceğim bir fark yok.
Hocam eski cihazların en büyük sorunu ısınma kamera işlemci çok iyi olmasada olabilir ama ısınma sorunu malesef başa bela ısınmada benim icin sorun değil demessiniz heralde hocam 😀😀

Skorpi34

Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Yeni cihazın farkı sadece kamera veya biraz daha güncel yazılım değildir. Asıl fark işlem gücü, enerji verimliliği ve yazılım desteğinin süresidir. Eski cihazlar aynı işleri yapar ama sınırlarına daha hızlı ulaşır, ısınır ve performans düşürür. Yeni modeller aynı işleri daha stabil, daha hızlı ve daha uzun süre güncel kalarak yapar.
Hocam benim asıl merak ettiğim husus, bu YD amiral gemisi cihazlara daha eski bir cihazın atılan IMEİ'si sonrası, orijinal cihaz gibi aynı performans alınıyor mu yada tuşlu telefon İMEİ'ile 5G ye bağlanabiliniyor mu mesela? (gerçi 5G nin şu an bir işlevselliği bana göre yok)

HiddeNKinG34

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 15
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.395
Hocam benim asıl merak ettiğim husus, bu YD amiral gemisi cihazlara daha eski bir cihazın atılan IMEİ'si sonrası, orijinal cihaz gibi aynı performans alınıyor mu yada tuşlu telefon İMEİ'ile 5G ye bağlanabiliniyor mu mesela? (gerçi 5G nin şu an bir işlevselliği bana göre yok)

Kaç yıldır forumdasınız ve kaç yıl yöneticilik yaptınız bunu hala bilmiyorsanız bizim ayıbımız değildir bence ;(

Skorpi34

Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Hocam eski cihazların en büyük sorunu ısınma kamera işlemci çok iyi olmasada olabilir ama ısınma sorunu malesef başa bela ısınmada benim icin sorun değil demessiniz heralde hocam 😀😀
Valla ben diyorum hocam...Max3 kullanıyordum ana cihaz olarak, bizim burada çarşı içinde Mi Store vardı, sahibi tanıdık, bir gün uğradığımda, Cumhur abi, hanıma yeni bir cihaz ayırdım ama beğenmedi, illaki iPhone istiyormuş, bi bak dedi...baktım Mi11T Pro, tertemiz 2.nci el, hala da 1 senelik garantisi var, yani resmi kayıtlı cihaz...o an hemen hatırladım, bu cihazı kim kullanmıştı? Sayın adminimiz casibao hocam, hemen aradım kendisini, konuyu bahsettim, abi hemen al, tereddüt etme dedi ve aldım.O zaman yönetimde olan sevgili kafeinsiz hocam ve halen mevcut modumuz Sayın Ironsides hocalarım bu cihazın 5 para etmeyeceğini, aşırı ısındıklarını falan söylediler, ki her ikiside her türlü cihazlar konusunda uzmanlar...
Onlara dedim ki, sayın casibao hocamı dinledim ve aldım, ben zaten oyun vs oynamıyorum ki...

kusura bakmayın, biraz uzun oldu

Skorpi34

Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
298
Kaç yıldır forumdasınız ve kaç yıl yöneticilik yaptınız bunu hala bilmiyorsanız bizim ayıbımız değildir bence ;(
Sizde bu forumu kaç yıllar önce kuransınız ve bana laf çakacağınıza, soruma cevap verme zahmetinde bulunun da, bilmeyenler öğrensin...bilmiyorsanız da, bilmiyorum deyin...

Ben demekki boşu boşuna yıllarca bu forumdayım ve yöneticilik yaptım...bunu bilmiyor olmamdan dolayı forumda bulunmam da size zulüm geliyorsa, buradan da ayrılabilrim, hiç sorun değil

HiddeNKinG34

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 15
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.395
Sizde bu forumu kaç yıllar önce kuransınız ve bana laf çakacağınıza, soruma cevap verme zahmetinde bulunun da, bilmeyenler öğrensin...bilmiyorsanız da, bilmiyorum deyin...

Ben demekki boşu boşuna yıllarca bu forumdayım ve yöneticilik yaptım...bunu bilmiyor olmamdan dolayı forumda bulunmam da size zulüm geliyorsa, buradan da ayrılabilrim, hiç sorun değil

Laf çakmadım ama kibarca söyledim. Bu sorduğunuz soruyu bilmeyen kalmadı artık.

Üst Alt