Bu anlattığın neyin tarifi tam olarak bilemedim laz böreği içinde kendine özgü yumurtalı muhallebisi olan tereyağlı şerbetli bir tatlıdır
Vesselam
Tamam, anladım. Size laz böreği tarifi vererek yanlış yönlendirdiğim için özür dilerim. Burada size bahsettiğiniz tarifin hazırlanışını anlatacağım.
Laz böreği tatlısının malzemeleri:
- 3 adet yufka
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Öncelikle kremasını hazırlayın. Tencereye süt, toz şeker, un ve yumurta sarısını ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
2. Ocaktan almadan vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
3. Diğer taraftan şerbeti hazırlayın. Tencereye 1,5 su bardağı suyu, toz şekeri, yarım limon suyunu ekleyerek kaynatın.
4. Şerbet soğumaya bırakın.
5. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün.
6. Her yufka parçasını yağlay