İpucu Yazım denetimini kapatma

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu bahsedilen şeyi yapabilmek için telefonun root'lu mu olması gerekiyor Çetin abi? Başka yolu yok mudur? Dünya üzerinde kimse bundan dolayı şikayetçi değil mi de koskoca Xiaomi buna çözüm bulamıyor?
Sistem dosyalarını değiştirmek için Root şarttır.
Resim ancak upload oldu.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

onurgokce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur Gökçe
Cihazım
MI 5S 4/128
Konular
4
Bu bahsedilen şeyi yapabilmek için telefonun root'lu mu olması gerekiyor Çetin abi? Başka yolu yok mudur? Dünya üzerinde kimse bundan dolayı şikayetçi değil mi de koskoca Xiaomi buna çözüm bulamıyor?

Selamlar,

Eğer swiftkey değil de google keyboard kullanıyorsan bir çözüm var aslında, neden kimse şikayetçi değil anlamadım global forumda kuytu köşelerde buldum.

1) Yüklü uygulamalardan Google Keyboard'ın güncelleştirmesini kaldır.
2) Ek ayarlar>Dil ve giriş kısmından Google Klavye ayarlarına girip, diller menüsü altında olan Sistemin Dilini Kullan butonunu kapalı konuma getir. Alt menüde gözüken Alfabe (QWERTY) butonunu aktif et, başka diller de açıksa kapat.
3) Yine Google Klavye menüsü altında Metin Düzeltme menüsü altında kapatabildiğin her şeyi kapalı konuma getir.
4) Geçerli klavyeyi Google Keyboard yap ve tercihlerden isteğine göre rengi vs. değiştirebilirsin.

Not: Bu işlemden sonra Google Keyboard için otomatik güncelleştirmeyi kapatın.
Not: Ben denemedim ama Swiftkey'de de çalışıyormuş.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Muhtemelen root izni verilmediği içindir. Adb shell komutundan sonra "su" (tırnaklar olmadan) komutunu verin. Telefondan izin isterse onaylayın. $ işareti # işaretine dönüşecektir. ondan sonra diğer komutu verin.
$ işaretini silemezsiniz. O adb shell 'in prompt'udur.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Çetin abi, SU komutuna izin vermedi.

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Selamlar,

Eğer swiftkey değil de google keyboard kullanıyorsan bir çözüm var aslında, neden kimse şikayetçi değil anlamadım global forumda kuytu köşelerde buldum.

2) Ek ayarlar>Dil ve giriş kısmından Google Klavye ayarlarına girip, diller menüsü altında olan Sistemin Dilini Kullan butonunu kapalı konuma getir. Alt menüde gözüken Alfabe (QWERTY) butonunu aktif et, başka diller de açıksa kapat.
3) Yine Google Klavye menüsü altında Metin Düzeltme menüsü altında kapatabildiğin her şeyi kapalı konuma getir.
4) Geçerli klavyeyi Google Keyboard yap ve tercihlerden isteğine göre rengi vs. değiştirebilirsin.

bu şekilde şu anda oldu gibi gözüküyor. umarım ilerleyen zamanlarda tekrar aynı hatayı almayız :| teşekkür ederim.

onurgokce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur Gökçe
Cihazım
MI 5S 4/128
Konular
4
bu şekilde şu anda oldu gibi gözüküyor. umarım ilerleyen zamanlarda tekrar aynı hatayı almayız :| teşekkür ederim.

uzerine defalarca kapayip actim hatta unlock ettim ama bir sorun olmadi, sadece klavye ustundeki sesli komut barini kapatmama ragmen eger telefonu kapatip acarsam o sesli komut bari cikiyor tekrardan

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
uzerine defalarca kapayip actim hatta unlock ettim ama bir sorun olmadi, sadece klavye ustundeki sesli komut barini kapatmama ragmen eger telefonu kapatip acarsam o sesli komut bari cikiyor tekrardan

şu durum var, sanırım hiç güncelleme yapmamak gerekiyor artık değil mi google klavyeye?

gungorTaha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Taha
Cihazım
SM910CQ &Mi5
Konular
0
Selamlar,

Hocam denemediğim şekil kalmamıştı ta ki bu senin yazdığını es kaza görene kadar. Ayrıca senin söylediğin bu ayarları SwiftKey'i deaktif edip yaptıktan sonra tekrar SwiftKey'i aktif edersen onda da hiçbir sıkıntı kalmıyor. Bu sorunu dert edinen arkadaşlara inşallah bir çözüm olur..

mlkarf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
arif
Cihazım
mi5
Konular
0
Root yaptiktan sonra bence son sürüm sw33tking isimli arkadaşimizin paylastigi gorsel modu flaslayin twrp ile daha kullanışlı olucaktir direk kapatabiliyorsunuz ozaman menüden

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurgokce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur Gökçe
Cihazım
MI 5S 4/128
Konular
4
şu durum var, sanırım hiç güncelleme yapmamak gerekiyor artık değil mi google klavyeye?

Evet onu eklemeyi unuttum, google keyboard için otomatik güncellemeyi de kapatmak gerek tabi. Kendi mesajımı da editleyeyim, teşekkürler.

Üst Alt