Yardım Yazılımdan anlayan?

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu 9.6.15 miui 10
Telefon Modeli
Pocophone F1
Bootloader Kilidi
Açık
Birisi varsa yardımcı olabilir mi?
Ben disk yüklerken dual boot ile linux kuracaktım, Windowsun recovery partisyonlarını sildim yanlışlıkla, şimdi boot manager sayfasında kalıyorum. Önemli değil direk linux da kullanabilirim, İstanbul avrupa yakasında bana yardımcı olabilecek birisi var mı?

colins

Sch
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Colins
Cihazım
Mi 9se
Konular
4
Ben Ubuntu kullanıyordum eskiden de port hesabından silindi yenilemek için yeniden kurmak istedim sistem değişmiş herhalde yapamadım ve çöktü pc yanlış dosyayı sildim, şindi windows kuruyorum yeniden yarın da linux olarak deneyeceğim, çok kod anlamam ama arayüz ve sadelik hoşuma gidiyor linuxda o yüzden seviyorum.
Yarın numaramı göndereceğim hocam teşekkür ederim

Hocam linux icim ayrı bir bölüm birak.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Dual boot icin, Kurulum ekraninda bu gibi seçenekler çıkacaktır karşına.
- En temizi en alttaki seçenekten kirmaktir. Başka bir şey

Böyle bir ekrana seni yönlendirecek. Daha önceden bıraktığın alanin bir bölümünü istersen swap alani ( orayı ram gibi kullanır, ram in yüksekse buna gerek bile yok.) Olarak ataman lazim. 4-8 gb arasi yeterli olur.

Nasil kullanılacağı bölümü takas alanı olarak seç , bağlanma noktasi resimdeki gibi bos olacak.

Ubuntu kuracagin diski de;

Oluştur dedikten sonra ext4 günlüklu dosya ve bağlanma noktasi olarak / olarak belirtmen lazim.

Bunları yaptıktan sonra, ilk resimdeki gibi ext4 olarka belirttigin bölümün icindeki bicimlendirilsin mi tiki olmali, bu şekilde devam edip kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Bu yöntemi kullanıyorum, bios tan boot seçeneklerinden eger istersen hangi isletim sisteminin direk açılmasını istiyorsan, onu belirtip direk o şekilde açılmasini saglayabilirsin. Mesela ubuntu seçtin bilgisayari açınca direk Ubuntu boot eder. Ya da boot tusu ile istedigin isletim sistemini seçip boot edebilirsin.

Telden yazıyorum, yanlışım varsa kusura bakmayin.

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Hocam linux icim ayrı bir bölüm birak.

Dual boot icin, Kurulum ekraninda bu gibi seçenekler çıkacaktır karşına.
- En temizi en alttaki seçenekten kirmaktir. Başka bir şey

Böyle bir ekrana seni yönlendirecek. Daha önceden bıraktığın alanin bir bölümünü istersen swap alani ( orayı ram gibi kullanır, ram in yüksekse buna gerek bile yok.) Olarak ataman lazim. 4-8 gb arasi yeterli olur.

Nasil kullanılacağı bölümü takas alanı olarak seç , bağlanma noktasi resimdeki gibi bos olacak.

Ubuntu kuracagin diski de;

Oluştur dedikten sonra ext4 günlüklu dosya ve bağlanma noktasi olarak / olarak belirtmen lazim.

Bunları yaptıktan sonra, ilk resimdeki gibi ext4 olarka belirttigin bölümün icindeki bicimlendirilsin mi tiki olmali, bu şekilde devam edip kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Bu yöntemi kullanıyorum, bios tan boot seçeneklerinden eger istersen hangi isletim sisteminin direk açılmasını istiyorsan, onu belirtip direk o şekilde açılmasini saglayabilirsin. Mesela ubuntu seçtin bilgisayari açınca direk Ubuntu boot eder. Ya da boot tusu ile istedigin isletim sistemini seçip boot edebilirsin.

Telden yazıyorum, yanlışım varsa kusura bakmayin.
Hocam laptopu boot modundan çıkardım Windows kurdum şimdi işe gidiyorum, telefon numaramı özelden atıyorum, yarın da yapamayacağım muhtemelen geceye iş var yine, diğer gün net yapıp uğraşacağım. Çok sağol :)

Oyla:
Üst Alt