Sohbet Yaşadığım Mağduriyet

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Benim anlamadığım türkiye garantili cihaz model kodu global rom global kararlı fakat rom kodunda EU var neden böyle?
Keşke garantisiz cihaz alsaydınız pahalıya gelmiş baya işin trajikomik kısmı ise garantili olsun kafam rahat olsun diye alıyo insanlar fakat garantiye göndermeye korkuyo bi çok kişi :) o zaman bu garanti neden var? benim aklım rom kodunda EU kısmına takıldı.

cruelnerd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batu
Cihazım
Mi9
Konular
18
Benim anlamadığım türkiye garantili cihaz model kodu global rom global kararlı fakat rom kodunda EU var neden böyle?
Keşke garantisiz cihaz alsaydınız pahalıya gelmiş baya işin trajikomik kısmı ise garantili olsun kafam rahat olsun diye alıyo insanlar fakat garantiye göndermeye korkuyo bi çok kişi :) o zaman bu garanti neden var? benim aklım rom kodunda EU kısmına takıldı.
Herkesin cihazında ortada EU yerine MI yaziyor benim de kafam burada , bir de hocam babamlarla beraberim bu işlere biraz fazla karisiyorlar büyük bir kısmını ödedikleri için klasik Anadolu insanı güvenli yerden alalım dediler , sesimi cikaramadim. Parasını ben verseydin durum farklı olurdu emin olabilirsin , garanti fotoğrafları görünce içim ciz etti babam konuşuyor bana bunu aldirdin , al işte başına gelenler 1.5 aylık telefonu actiracaksin bilmemne. Haklı da yani ne diyeyim bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herkesin cihazında ortada EU yerine MI yaziyor benim de kafam burada , bir de hocam babamlarla beraberim bu işlere biraz fazla karisiyorlar büyük bir kısmını ödedikleri için klasik Anadolu insanı güvenli yerden alalım dediler , sesimi cikaramadim. Parasını ben verseydin durum farklı olurdu emin olabilirsin , garanti fotoğrafları görünce içim ciz etti babam konuşuyor bana bunu aldirdin , al işte başına gelenler 1.5 aylık telefonu actiracaksin bilmemne. Haklı da yani ne diyeyim bilmiyorum
Ayrıca ekleyeyim sanırım bu EU kısmı resmi saticilarda oluyormuş , Vatan , Media Markt , Teknosa vs..

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Dostum belki bi umut cihazda sorun yoktur romda yazılımsal bi sıkıntı vardır burdaki arkadaşlar garantiyi bozmadan MI kodlu romu yükleme yolu varmıdır cevaplarsa sevinirim gerçi bootloader açıp mi tool ile rom atınca garanti bozulur mu onuda bilmiyorum.

cruelnerd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batu
Cihazım
Mi9
Konular
18
Dostum belki bi umut cihazda sorun yoktur romda yazılımsal bi sıkıntı vardır burdaki arkadaşlar garantiyi bozmadan MI kodlu romu yükleme yolu varmıdır cevaplarsa sevinirim gerçi bootloader açıp mi tool ile rom atınca garanti bozulur mu onuda bilmiyorum.
Vallahi böyle bir yol varsa çok müteşekkir olurum . En azından garantiye gitmeden o yolu da denemiş olurum..

Dirsehan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Dirsehantr
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
10
bootloader açılırsa garantiden çıkar.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Şimdi bu arkadaş ilk sayfada attığı ekran görüntüsündeki global stabil EU kodlu romdan MI kodlu global stabil roma twrpsiz ve bootloader kilidi açmadan geçemez mi onu merak ediyorum?

Zaferksc78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sporcu
Konular
37
Öncelikle konuda ki mesajları ve mesajlarınızı iyice okudum..
Bootloader kilidini açıp Eu veya başka bir Rom yükleyip cihazı gözlemleniz daha doğru olur.
Bootloader kilidini açınca garanti durumunu sorun etmeyin, bootloader kilidi tekrardan kapatılabiliyor.
(ve cihazın ömrü, uzun vade için GÜVENİLİR bir Custom Rom'la kullanmanızı öneririm.)
Orjinal Rom yükleyip, Bootloader kilidini kapatıp garantiye gönderebilirsiniz.
Söylediğim gibi Bootloader kilidini açıp sonra da EU Rom (Custom Rom [China Rom'u baz Alan]) yükleyip cihazı gözlemleniz daha doğru olur, baktınız sorun devam ediyor... sonrasında Orijinal Rom yükleyip Bootloader kilidini kapatıp servise gönderebilirsiniz.

Ve kendi şahsi fikrim şu...
(Tabi forumda ki daha bilgili arkadaşlar nasıl düşünürler fikirleri nasıl olur bilmiyorum)..
Sorunun %85 yazılımsal veya telefona yüklediğiniz bir uygulamadan ya da Ayarlardan değiştirdiğiniz bir ayarla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

cruelnerd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batu
Cihazım
Mi9
Konular
18
Öncelikle konuda ki mesajları ve mesajlarınızı iyice okudum..
Bootloader kilidini açıp Eu veya başka bir Rom yükleyip cihazı gözlemleniz daha doğru olur.
Bootloader kilidini açınca garanti durumunu sorun etmeyin, bootloader kilidi tekrardan kapatılabiliyor.
(ve cihazın ömrü, uzun vade için GÜVENİLİR bir Custom Rom'la kullanmanızı öneririm.)
Orjinal Rom yükleyip, Bootloader kilidini kapatıp garantiye gönderebilirsiniz.
Söylediğim gibi Bootloader kilidini açıp sonra da EU Rom (Custom Rom [China Rom'u baz Alan]) yükleyip cihazı gözlemleniz daha doğru olur, baktınız sorun devam ediyor... sonrasında Orijinal Rom yükleyip Bootloader kilidini kapatıp servise gönderebilirsiniz.

Ve kendi şahsi fikrim şu...
(Tabi forumda ki daha bilgili arkadaşlar nasıl düşünürler fikirleri nasıl olur bilmiyorum)..
Sorunun %85 yazılımsal veya telefona yüklediğiniz bir uygulamadan ya da Ayarlardan değiştirdiğiniz bir ayarla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu konularda çok çok yeniyim dediğiniz romun herhangi bir linki var mıdır acaba

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Garantiye göndermeniz tabiki daha iyi olur ancak custom romlara da geçiş sağlayabilirsiniz cihazınız için daha stabil olan. Bu garanti endişesi hepimizde var aslında çünkü bizim gözümüz gibi baktığımız, uzun uğraşlar sonucu aldığımız bu cihazlara servis çokda özen göstermiyor haklısınız ne diyelim.

Sırasıyla;

Bu arada bende Mi8 Lite cihazımda Xiaomi.eu nun Eu beta haftalığını kullanmaktayım son derece stabil geldi bana ve memnunum deneyebilirsiniz. Bl kilidinin açıldığı bu arada tespit edilebiliyor çoğu servis tarafından acı bir deneyimi var bir tanıdığımın bu konuda ama garanti çokta önemli değil derseniz işlemlere başlayın bu arada garantiyi sunan servis nedir onuda paylaşmanız mümkün mü ?

cruelnerd

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Batu
Cihazım
Mi9
Konular
18
Garantiye göndermeniz tabiki daha iyi olur ancak custom romlara da geçiş sağlayabilirsiniz cihazınız için daha stabil olan.

Sırasıyla;

Bu arada bende Mi8 Lite cihazımda Xiaomi.eu nun Eu beta haftalığını kullanmaktayım son derece stabil geldi bana ve memnunum deneyebilirsiniz. Bl kilidinin açıldığı bu arada tespit edilebiliyor çoğu servis tarafından acı bir deneyimi var bir tanıdığımın bu konuda ama garanti çokta önemli değil derseniz işlemlere başlayın bu arada garantiyi sunan servis nedir onuda paylaşmanız mümkün mü ?
Xiaomi Türkiye Garantili sitesine girdiğimde de GENPA ya ait bir yeri gösteriyor hocam . BL garantiyi GENPA kapsamında nasıl etkiliyor tecrübeli arkadaşlar yazarsa çok müteşekkir olurum..

Üst Alt