Yardım Yabanci telefon cihazi/Yabanci sim kart. TR'de kayit gerekir mi?

Erkan2019

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Samsung A50
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
NA
Telefon Modeli
Samsung A50
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba arkadaslar. Bilgisi olan var mi acaba?
Portekizdeki cebim yanimda. TR'deyim. Yabanci telefon, icinde yabanci sim var. Bunu wi-fi ile whatsup vs. kullaniyorum. TR telim (cihaz/sim) ayri.
1. Portekiz telimi burada kayit ettirmeye gerek var mi? 1500 TL oldugu icin, kayit soz konusu degil (sifir tel orada zaten nerdeyse o kadar).
2. Kapanirsa, (kapatma demek: "IMEI TR'de kitleniyor, baska yerde acik" mi demek?) Portekize dondugumde kullanmaya devam eder miyim?
3. Kapanirsa, whatsup vs. wi-fi uzerinden calismaya devam eder mi? Bildigim kadariyla sim sadece aktivasyon onay sms icin gerekli, sonra reset atmadan devam ediyor. IMEI kitliyse sadece sim mi kitleniyor, tum tel mi?
Saygilar.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Siz yabancı bir Ülkenin Vatandaşı gibi Türkiye ye gelmişsiniz, yabancı hatlı cihazınız niye kapansn ki...öyle olsa, memleketimize gelen her yabancının sim i kapatılması gerekiyor, olacak iş mi bu?

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Portekizdeki cebim yanimda. TR'deyim. Yabanci telefon, icinde yabanci sim var. Bunu wi-fi ile whatsup vs. kullaniyorum. TR telim (cihaz/sim) ayri.
1. Portekiz telimi burada kayit ettirmeye gerek var mi? 1500 TL oldugu icin, kayit soz konusu degil (sifir tel orada zaten nerdeyse o kadar).
2. Kapanirsa, (kapatma demek: "IMEI TR'de kitleniyor, baska yerde acik" mi demek?) Portekize dondugumde kullanmaya devam eder miyim?
3. Kapanirsa, whatsup vs. wi-fi uzerinden calismaya devam eder mi? Bildigim kadariyla sim sadece aktivasyon onay sms icin gerekli, sonra reset atmadan devam ediyor. IMEI kitliyse sadece sim mi kitleniyor, tum tel mi?
Saygilar.

Merhaba ,

1.Kayıt Tr de kullanmak için şarttır, ilk aktif olduk dan sonra 4 ay süresi vardır sonra kapanacaktır.
2.Sadece Tr de şebekeye bağlanamaz dışarıda çalışacaktır.
3.Sadece şebeke bağlantısı kapanacaktır.Telefon çalışmaya devam eder ve kullana bilirsiniz , whatsap için sms şebekeden geleceğinden gelmeyecektir. Aktivasyon yapamazsınız.

Kapanma imei Türkiye'de Kayıtlı olmadığından Gsm şebekesinin çalışmasını engeller sadece telefonun , bunun dışında her şey çalışacaktır.Kullana bilirsiniz ,

Bu işlemler Tr sim kart ile kullanırsanız olacak senaryodur.Yabancı sim kartlar için Türkiye'de ki operatörlerle olan anlaşmalarına göre çalışacaktır.

Oyla:

sercan19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
unlock
Cihazım
mi 5x
Konular
9
Saygilar.
Sim kartınız portekız kartıysa 4 ay danda gun yemez.Telefon kapansa bile portekiz kartını takdınız anda calısmaya devam eder.
Ben 4 ay dolduktan sonra telefon kapandı sonra rusya hattımı taktım sıkıntısız calıstı.

Oyla:

Erkan2019

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Samsung A50
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgi icin tesekkurler arkadaslar, tam olarak anlatmissiniz.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Arkadaslar anlatmis zaten olayi. Tarifenize dikkat edin. Geri donunce yuklu bir fatura ile karsilasabilirsiniz

Oyla:

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
225
internette şimdi araştırma yapıyordum. Bu konuya denk geldim. Yazim bakim bir bilen çıkar belki.
Önümüzdeki ay ingiltereye gideceğim. Telefonuma ordan alacağım bir hattı takınca ordada burdaki gibi imei kaydı falan varmıdır acaba?

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
internette şimdi araştırma yapıyordum. Bu konuya denk geldim. Yazim bakim bir bilen çıkar belki.
Önümüzdeki ay ingiltereye gideceğim. Telefonuma ordan alacağım bir hattı takınca ordada burdaki gibi imei kaydı falan varmıdır acaba?
Zannetmiyorum. Bu tarz enteresan olaylar sadece bizde vardir muhtemelen

Oyla:

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13

Varsa bile cüzii bir miktardır, bizdeki gibi 1500 kitlemezler..

Oyla:

OGSKY

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Lavender & 9S
Konular
8
Hayır yok. IMEI kaydı biz Türkiye cumhuriyetine özgüdür. Vergi ülkesiyiz ya hani..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt