Yardım Yabanci telefon cihazi/Yabanci sim kart. TR'de kayit gerekir mi?

Erkan2019

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Samsung A50
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
NA
Telefon Modeli
Samsung A50
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba arkadaslar. Bilgisi olan var mi acaba?
Portekizdeki cebim yanimda. TR'deyim. Yabanci telefon, icinde yabanci sim var. Bunu wi-fi ile whatsup vs. kullaniyorum. TR telim (cihaz/sim) ayri.
1. Portekiz telimi burada kayit ettirmeye gerek var mi? 1500 TL oldugu icin, kayit soz konusu degil (sifir tel orada zaten nerdeyse o kadar).
2. Kapanirsa, (kapatma demek: "IMEI TR'de kitleniyor, baska yerde acik" mi demek?) Portekize dondugumde kullanmaya devam eder miyim?
3. Kapanirsa, whatsup vs. wi-fi uzerinden calismaya devam eder mi? Bildigim kadariyla sim sadece aktivasyon onay sms icin gerekli, sonra reset atmadan devam ediyor. IMEI kitliyse sadece sim mi kitleniyor, tum tel mi?
Saygilar.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
şu anda yurt dışında hollanda da gezmeye giden arkadaşım söyledi. Avrupada birçok ülkede çıkmış bu kanun ve 200 euro alınıyor dedi de ondan sordum.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
şu anda yurt dışında hollanda da gezmeye giden arkadaşım söyledi. Avrupada birçok ülkede çıkmış bu kanun ve 200 euro alınıyor dedi de ondan sordum.
Avrupada yurt disindan telefon alinca gumruge takilir buyuk ihtimalle. (Bu Turkiyede de var. Malin degerine ve cesidine gore gumruk vergisi odenir) Arkadasiniz ondan bahsediyor olabilir mi? Yurt disindan getirilen bir telefonu kayit ettirmek gerekiyor mu? Kayit olmayinca kapaniyor mu? Kapaniyorsa suresi ne kadar diye sorabilir misiniz arkadasiniza?

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Tahmin olarak yazıyorum ,

hiç bir ülke turist olarak gelen kişilerin telefonunu kapatmaz bunu da operatör ile belirler , siz Türkiye hattı ile İngiltere de herhangi bir telefonu kullana bilirsiniz kısıtlama olmaz , ama İngiltere de İngiltere operatörü bir hat takarsanız sizi ülkedeki şartlar karşılar kayıt gerekiyorsa kayıt v.s gibi ,

bu durum Türkiye içinde geçerlidir , daha önceki yazan arkadaş gibi oda Türkiye de kapanmış bir telefona Rusya'ya ait hattı takın çalışacaktır.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Tahmin olarak yazıyorum ,

hiç bir ülke turist olarak gelen kişilerin telefonunu kapatmaz bunu da operatör ile belirler , siz Türkiye hattı ile İngiltere de herhangi bir telefonu kullana bilirsiniz kısıtlama olmaz , ama İngiltere de İngiltere operatörü bir hat takarsanız sizi ülkedeki şartlar karşılar kayıt gerekiyorsa kayıt v.s gibi ,

bu durum Türkiye içinde geçerlidir , daha önceki yazan arkadaş gibi oda Türkiye de kapanmış bir telefona Rusya'ya ait hattı takın çalışacaktır.
Ben burda kullandığım telefonumu götüreceğim ve orda ingilterede çalışan Virgin hat alıp kullanacağım.

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Ben burda kullandığım telefonumu götüreceğim ve orda ingilterede çalışan Virgin hat alıp kullanacağım.

Eğer kayıt yapılıyor olursa , kayıt gereke bilir ama bizim gibi ek kayıt var mı ? yok mu bilmiyorum , orada alırken bir vergi veriliyor sanırım gümrük için bizim gibi her şeyden vergi almazlar.

Oyla:
Üst Alt