Mod Xioami Mi4 4 Çekirdek Aktif Etme [TR]

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Konunun yararı dokunduysa rica ederim hocam cihazı değiştirdiğim için artık pek yardımcı olamıyorum.
Sağolun yararı oldu . Benim 4 çekirdeğin çalışmadığından ve böyle bir düzeltmenin olduğundan haberim yoktu . Xiaomi'nin stockta buna izin vermemesi ilginç. Acaba neden bu kadar yararı olduğu halde yazılımda 2 çekirdekli şekilde sundular?

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
FatalRhymer
Pil yalanı başka bişey yok cihaz sanki s400 seviyesinde gibi kasmaktan başka bir işe yaramıyor 5h+ ekran süresi vermesi yeterli zaten...
Performans olarakta custom rom kullandın mı bilmiyorum ama aralarında dağlar kadar fark var hız olarak custom romlar çok daha hızlı ...

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
FatalRhymer
Pil yalanı başka bişey yok cihaz sanki s400 seviyesinde gibi kasmaktan başka bir işe yaramıyor 5h+ ekran süresi vermesi yeterli zaten...
Performans olarakta custom rom kullandın mı bilmiyorum ama aralarında dağlar kadar fark var hız olarak custom romlar çok daha hızlı ...

Evet custom romda kullandım ancak MIUI 9 daha performanslı gibi geldi bana . Ancak MIUI 8'de de kasma sorunu yaşamadım. Birde custom romlar stabil değil , stabil hale geçince custom roma geçebilirim sonuçta cihaz Android 6'da kaldı.

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Evet custom romda kullandım ancak MIUI 9 daha performanslı gibi geldi bana . Ancak MIUI 8'de de kasma sorunu yaşamadım. Birde custom romlar stabil değil , stabil hale geçince custom roma geçebilirim sonuçta cihaz Android 6'da kaldı.
Miui 9 performanslı değil arayüz çok iyi optimize edilmiş o kadar hocam başka bir mevzu değil ..

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Miui 9 performanslı değil arayüz çok iyi optimize edilmiş o kadar hocam başka bir mevzu değil ..
Zaten performans iyileştirmesinden daha çok açılış animasyonlarını kısaltmışlar gibi geldi ama MIUI arayüzü hatasız olduğu için çok iyi ve custom romlarda ekstra bir performans almadım. Maalesef custom romlarda şuanda çok fazla hata var .

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Bayadır bende cpu modunu güncellemiyordum(ekimden bu yana).Bazen uygulamaların açılmasında sorun oluyordu.Yeni çıkan sürümde bunu çözmüşler sanırım.@FatalRhymer tavsiyesi üzerine "batarya" modunu yükledim.Benim pil mefta olmak üzere.Hoş 2 yıldır pilin performansını kaybetmesi normal

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Bayadır bende cpu modunu güncellemiyordum(ekimden bu yana).Bazen uygulamaların açılmasında sorun oluyordu.Yeni çıkan sürümde bunu çözmüşler sanırım.@FatalRhymer tavsiyesi üzerine "batarya" modunu yükledim.Benim pil mefta olmak üzere.Hoş 2 yıldır pilin performansını kaybetmesi normal
Ben de 1.5 senedir kullanıyorum henüz pilde bir eksilme hissetmedim.

alisaka1903

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Sakaoglu
Cihazım
Mİ4LTE
Konular
6
Kendi sitesinden son sürüm "Bateria" profilini indirdim ve 4 çekirdekte çalışmaya başladı . Cihazın ısınma sorunu ortadan kalktı hem oyun oynarken hemde şarj olurken eskisine göre çok daha az ısınıyor . Ekran süreside ciddi bir şekilde beklentimden fazla arttı . 1 saatin üstünde daha fazla ekran süresi alıyorum . Mi4'te 7-8 saat arası bir ekran süresi görmek cidden çok zor bir şey bu düzeltmeyi yapan kişiye helal olsun . "Bateria" profilini kullandığım için performansta bir artma ya da azalma olmadı. Kendi sitesinde kurulum kısmında belirttiği gibi "Geliştirici Seçenekleri"ne girip "Bellek Optimizasyonu"nu kapatmayı unutmayın. "MIUI Global 9.2 Kararlı" sürümde kullanıyorum.
Link verebilirmisin

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
alisaka1903
Konunun başında htcmania sitesi var ana konu oradan bateri indirebilirsin.En güncel link her zaman orada zaten bildiğim kadarıyla daha da güncellenmeyecek...

Üst Alt