Rehber XiaomiTool v2 ile Tüm Xiaomi Cihazlara Zahmetsiz Bootloader Unlock, TWRP, EU Rom, Global Rom ve Magisk Root Yükleme En Detaylı Resimli Anlatım

Atakan kkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi 6
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
Güzel yorumunuz için teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mutlaka işinize yarayacaktır. Denediğim cihazları belirttim sizde kullanıp olumlu yada olumsuz durumu bildirirseniz birilerinin işine yarayacaktır.

Sağolun hocam teşekkürler.

Elbette sadece twrp sadece magisk sadece root için kullanılabilir.
En güzel özelliği de sizin driver, sürücü imzalamasını kapatma, 64bit uyumlu yazılım indirme vs işlerle uğraşmamanız.
merhaba hocam procedure error hatası veriyor yanlışmı yapıyorum acaba mi6 cihazım bkilidi açık

Mofaa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 6
Konular
0
Hocam mi6 kullanıyorum 10 ay garantili var, pil performansı düştüğü için MIUI 9u geri yüklemek istiyorum. Ben bu uygulamayı kullandigimda garanti gider mi

alper38k

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mi 8 Dipper
Konular
7
Hocam mi6 kullanıyorum 10 ay garantili var, pil performansı düştüğü için MIUI 9u geri yüklemek istiyorum. Ben bu uygulamayı kullandigimda garanti gider mi

Program sadece güncel işletim sistemlerini yüklüyor. Cihazınıza eurom yüklemenizi tavsiye ederim.

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Program sadece güncel işletim sistemlerini yüklüyor. Cihazınıza eurom yüklemenizi tavsiye ederim.

Hocam tekrar merhaba,

Şu an hala custom recovery ve root ile birlikte global stabil rom kullanıyorum. EU stabil roma geçmeyi tavsiyeniz üzerine istiyorum. Ancak bir kaç konuda anti rollback diye bir mevzu okudum. Benim cihazımda aktif midir? (aktifliğini kontrol etmek için yine bir kaç konuda fastboot üzerinde komut vererek sonuca bakılabileceği söylenmiş. Ancak verilen komutu yazıp enter'ladığımda benim cihazım direk kapanıyor ve çıktıyı göremiyorum.) Aktif ise eksisi var mıdır? Var ise nedir? gibi kafamda deli sorular :)

Şu an direk bu tool ile EU stabil romu yüklersem Android'in hangi sürümünü almış olacağım?

alper38k

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mi 8 Dipper
Konular
7
Rom seçme ekranına geldiğinizde alttaki resimde de görüldüğü gibi hangi versiyonun indirileceği yazıyor o anda görebilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bülentb

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Redmi note 5
Konular
8
Merhabalar
Redmi 5 global beta 9.6.27 kullanıyorum malum son güncelleme. Şuan için kararli sürüme geçmek istiyorum ama resmi rom sitesinde Oreo rom henüz yok. Mi community de yayınlanan kararlı Oreo rom indirip guncelleyici ile kurmaya çalıştığımda ekteki hatayı alıyorum.
Sorum şu, indirdiğim romu bu program ile sorunsuz kurabilir miyim.
bl kilidi kapalı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-06-15-17-38-45-116_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2019-06-15-17-38-45-116_com.android.updater.jpg
    128 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2019-06-28-22-42-22-287_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2019-06-28-22-42-22-287_com.android.chrome.jpg
    173,5 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2019-06-28-22-30-52-950_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2019-06-28-22-30-52-950_com.android.chrome.jpg
    251,2 KB · Görüntüleme: 43

Paljevic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2

alper38k

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mi 8 Dipper
Konular
7
Merhabalar
Redmi 5 global beta 9.6.27 kullanıyorum malum son güncelleme. Şuan için kararli sürüme geçmek istiyorum ama resmi rom sitesinde Oreo rom henüz yok. Mi community de yayınlanan kararlı Oreo rom indirip guncelleyici ile kurmaya çalıştığımda ekteki hatayı alıyorum.
Sorum şu, indirdiğim romu bu program ile sorunsuz kurabilir miyim.
bl kilidi kapalı
arkadaşlar bu sorun bende de var. Tecrübeli arkadaşlara soruna bi el atabilir mi? Sanırım birçok kişi bu hatayı almış.

Program farklı bir işlem yapmıyor zaten. Süreç aynı bl kilidini açıyor (Bl kilidi açma başvurusu yapmalı ve verecekleri sürenini dolmasını beklemelisiniz) ve twrp yükleme işlemini gerçekleştiriyor. Zaten twrp yükleme işlemi bittikten sonra aslında programa gerek kalmıyor istediğiniz romu twrp üzerinden de yüklersiniz zaten.
Program menülerinden custom rom menüsünü deneyebilirsiniz olup olmadığını. Sorun yaşasanız bile twrp kalıcı olduğu için twrp menülerinden gerekli işlemleri tekrar programa ihtiyaç duymadan yaparsınız.

arkadaşlar bu sorun bende de var. Tecrübeli arkadaşlara soruna bi el atabilir mi? Sanırım birçok kişi bu hatayı almış.

Bootloader kilidinin açık olduğundan emin olun ayrıca Farklı usb portlarını denemek çözüm olabilir kendimden biliyorum usb 3.0'lı pcde hata verdi, hatta usb çoklayıcı kullanımında da hata verebiliyor. Her bilgisayarda hata verecek diye birşey de yok. Sorun yaşayan kişiler tekrar tekrar denemelerinde başarılı olduklarınıda yazmış hatta 5. denemede oldu diyen biri de var. Tekrar tekrar deneyin telefonunuza zarar vermeyecektir.

aurk8369

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Merhaba benim birkaç sorum olacak
1 ) Redmi 5 plus kullanıyorum. Global stabil 10.2 sürüm yüklü. Çin sürüme geçmek istiyorum BL kapalı iken problem yaşar mıyım ?
2 ) Çin roma geçiş yaptığımda ilk kurulumda mi hesabı kilitlenip benden şifre isteyecek mi ?

2. sorumdan kastım şu : Hani telefonu sıfırladığımızda "this device locked" yazısı çıkıp xiaomi hesabı id ve şifresi istiyor ya benim telefonumda ben bu id ve şifreyi bilmiyorum. Serviste telefona anakart değiştirdiler, o günden beri telefonumu sıfırlamaya bile yeltenemiyorum. Hesabın kaldırılması için servise gönderdim. Telefonda şuan hiçbir xiaomi hesabı ile giriş yapılmadı. Eğer telefonu sıfırladığımda yine bu kilit mevzusu olursa telefonum servise gidip çözülene kadar takoz durumuna düşer yani anlayacağınız. Bu durumla karşılaşır mıyım onu sormak istedim yani.

Paljevic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
Program farklı bir işlem yapmıyor zaten. Süreç aynı bl kilidini açıyor (Bl kilidi açma başvurusu yapmalı ve verecekleri sürenini dolmasını beklemelisiniz) ve twrp yükleme işlemini gerçekleştiriyor. Zaten twrp yükleme işlemi bittikten sonra aslında programa gerek kalmıyor istediğiniz romu twrp üzerinden de yüklersiniz zaten.
Program menülerinden custom rom menüsünü deneyebilirsiniz olup olmadığını. Sorun yaşasanız bile twrp kalıcı olduğu için twrp menülerinden gerekli işlemleri tekrar programa ihtiyaç duymadan yaparsınız.

Bootloader kilidinin açık olduğundan emin olun ayrıca Farklı usb portlarını denemek çözüm olabilir kendimden biliyorum usb 3.0'lı pcde hata verdi, hatta usb çoklayıcı kullanımında da hata verebiliyor. Her bilgisayarda hata verecek diye birşey de yok. Sorun yaşayan kişiler tekrar tekrar denemelerinde başarılı olduklarınıda yazmış hatta 5. denemede oldu diyen biri de var. Tekrar tekrar deneyin telefonunuza zarar vermeyecektir.

Bu hatadan sonra cihazım brick oluyor (Mi giriş ekranında kalıyor) ve xiaomitool'da cihazımı brick durumundan kurtar seçeneği bende çalışmıyor. Sizde de o şekilde mi? Bu yüzden miflash ile global (stock) rom atmak zorunda kalıyorum

Üst Alt