Haber Xiaomi’nin Katlanabilir Ekranlı Telefonu Geliyor!

Dünyanın en iyi ekran üreticilerinden birisi olarak kabul edilen Samsung Display bir süredir katlanabilir Oled paneller üzerinde çalışıyordu ve öyle ki 2019 yılında Samsung’un Galaxy X adını taşıyan Katlanabilir Ekranlı ilk telefonunu piyasaya süreceği konuşuluyor. Sektörden gelen son haberlere göre Xiaomi ve OPPO da Katalanabilir telefonunu tanıtmak için gün sayıyor. Kore medyasında çıkan haberlere göre […]

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sözüm meclisten dışarı, 2011 yılından beri her sene bu katlanır ekranlar bir türlü ortaya çıkamadı :D

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
İşlemcisini, kamerasını, hoparlörünü, mikrofonunu, açma kapama tuşunu nereye koyacaklar? Olsa olsa kasa gibi birşey olur cebimizde taşırız o da o ufak katlanabilir ekrana wifi ile görüntü aktarır sadece. Masaüstü bilgisayar gibi olur. Cepte kasa, elde mönitör.

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
Sözüm meclisten dışarı, 2011 yılından beri her sene bu katlanır ekranlar bir türlü ortaya çıkamadı :D

İşlemcisini, kamerasını, hoparlörünü, mikrofonunu, açma kapama tuşunu nereye koyacaklar? Olsa olsa kasa gibi birşey olur cebimizde taşırız o da o ufak katlanabilir ekrana wifi ile görüntü aktarır sadece. Masaüstü bilgisayar gibi olur. Cepte kasa, elde mönitör.

Bazen bir teknolojinin tamamen kullanılabilir olması uzun zaman alıyor. Veya yeni geliştirmeler vs yapılabiliyor. O yüzden bence artık sonuna gelindi ve bu sene bu cihazı göreceğiz. Cihazın şusunu busunu nereye koyacaklar göreceğiz hep beraber

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
2006 yılında Siemens EF81 tanıtılmıştı. Bu cihazın tasarımcısı bir Türk'tü ve kapağı açıldığında dönebilen kamerası ile sefie çekmeye izin veriyordu. İlk selfie telefonu dahi olabilir. Kullanılan malzeme, çift ekran, tuş tasarımı vs. neredeyse devrimsel bir tasarıma sahipti. Tasarımcısı verdiği bir röportajda aslında dokunmatik ekran kullanarak kullanışlı bir telefon yaratmak istediğini ancak henüz bu teknolojinin kullanılabilmesi için bir süre daha beklenmesi gerektiğini belirtmişti. (O dönemde henüz iphone dahi olmadığını dikkate alınız ve ismini maalesef ki hatırlayamadığım tasarımcının ileri görüşlülüğüne hayran olunuz!) 2007 yılında ülkemizde satışa sunulduğunda hemen almıştım o telefonu ve şu katlanabilen ekranları o zamandan beri bekliyorum. 12 yıl olmuş ve hala beklemeye devam. Yani bizim gençliğimiz bu ekranları bekleyerek geçti umarım sizinkiler de bu şekilde geçmez :D

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
2006 yılında Siemens EF81 tanıtılmıştı. Bu cihazın tasarımcısı bir Türk'tü ve kapağı açıldığında dönebilen kamerası ile sefie çekmeye izin veriyordu. İlk selfie telefonu dahi olabilir. Kullanılan malzeme, çift ekran, tuş tasarımı vs. neredeyse devrimsel bir tasarıma sahipti. Tasarımcısı verdiği bir röportajda aslında dokunmatik ekran kullanarak kullanışlı bir telefon yaratmak istediğini ancak henüz bu teknolojinin kullanılabilmesi için bir süre daha beklenmesi gerektiğini belirtmişti. (O dönemde henüz iphone dahi olmadığını dikkate alınız ve ismini maalesef ki hatırlayamadığım tasarımcının ileri görüşlülüğüne hayran olunuz!) 2007 yılında ülkemizde satışa sunulduğunda hemen almıştım o telefonu ve şu katlanabilen ekranları o zamandan beri bekliyorum. 12 yıl olmuş ve hala beklemeye devam. Yani bizim gençliğimiz bu ekranları bekleyerek geçti umarım sizinkiler de bu şekilde geçmez :D
Hocam ben 60 ımda hala beklemekteyim, inşallah görürüm diye ümit ediyorum

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bir süre daha ekrandan parmak izi, çentikli tasarım, katlanır (ya da inip çıkan mı diyeyim bilemedim) kamera, gibi tasarımlara sahip cihazlar bizleri idare edecektir. Üreticiler de bu katlanır ekranların kullanılabilirliği, erişilebilirliği gibi konularda biraz daha araştırma yapacak zaman bulacaklardır. Bunun son kullanıcıya makul bir fiyatla ulaşması bana göre en az 3-5 sene gerektiriyor.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Bir süre daha ekrandan parmak izi, çentikli tasarım, katlanır (ya da inip çıkan mı diyeyim bilemedim) kamera, gibi tasarımlara sahip cihazlar bizleri idare edecektir. Üreticiler de bu katlanır ekranların kullanılabilirliği, erişilebilirliği gibi konularda biraz daha araştırma yapacak zaman bulacaklardır. Bunun son kullanıcıya makul bir fiyatla ulaşması bana göre en az 3-5 sene gerektiriyor.

Hocam, mesele ne zaman son kullanıcıya ulaşması değil, BEN görebilirmiyim meselesi benim içinhaha--haha--

Üst Alt