Haber Xiaomi’nin Büyük Firmalara Örnek Olacak Güncelleme Politikası!

Gönlümüzün efendisi Çinli Xiaomi diğer firmalara ders olacak nitelikte bir güncelleme politikası izliyor. Xiaomi, Mi 5S modeli başta olmak üzere bir çok eski cihazına Miui 10 Güncellemesini veriyor ve vermeye devam ediyor.

Xiaomi-Mi5s.jpg

Ultrasonik Parmak izi okuyucusu fırçalanmış metal arka kapağı ve çağı yakalayan donanımı ile zamanında ülkemizde de sevilen bir cihaz olmuştu Xiaomi Mi 5s modeli ve 2018 yılının sonlarını yaşadığımız şu günlerde Miui 10 Güncellemesine kavuştu.

Mi 5S dışında diğer eski orta seviye modeller de Miui 10 Güncellemesine kavuşmaya devam ediyor. Bugünlerde Redmi 6 modellerini konuşuyorken Xiaomi 2 yıl önce piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı cihazı Redmi 4A VE 4x gibi modellere de Miui 10 Güncellemesini verecek.

Okumaya devam et...

sahdalaman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Doğan Can
Cihazım
Mi 5
Konular
5
Bu karar bence hatalı bir seçim. Bunda ıvır zıvır tarzında veya amiral gemisi modelinde olmak üzere çokça cihaz çıkarmış olmanın etkisi var bence. Yetişemiyorum diyor veya iş yükünü atıp kurtulmak istiyor gibi. Ama en azından MIUI 11 ve pie güncellemesi almalı bence mi5

kanas28

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gökhan
Cihazım
lg g2
Konular
0
neden yazılım desteğini kesiyor mi 8 alacaktım almıcam sırf bu yuzden 2. el ıphone 8 alacam ne guzel destek verıyor dıye xıaomi düşünüyordum anlaşılan paraya doymuşlar

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
neden yazılım desteğini kesiyor mi 8 alacaktım almıcam sırf bu yuzden 2. el ıphone 8 alacam ne guzel destek verıyor dıye xıaomi düşünüyordum anlaşılan paraya doymuşlar
Hangi paraya??haha--

Alacağım dediğin ikinci el telefon parası ile sıfır üst segment telefon alınıyor... :)

Redmi559

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Redmi 6a
Konular
28
Redmi note 5a yeni çıktı ama hala stabil miui 10 yok ortada

bigbobcat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ercan
Cihazım
Mi Mix 3
Meslek
bilgi işlem
Konular
22
Güncelleme politikası güzel ama mi 8 se ye global sürümün gelmemesi de ayrı bir handikap , eu rom olmasaydı zaten ben telefonu satardım. Ama bir umut belki gelir global sürümü

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Xiaomi yazılım konusunda rezalet bir sonra ki cihazım param el verişe tekrar Nokia veya Huawei olmadı Oneplus olacak

kanas28

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gökhan
Cihazım
lg g2
Konular
0
şimdi bir xioami telefon bir telefona kaç sene güncelleme veriyor şimdi ? diğer android teelfonlar gibi 2 sene mi veriyor neden böyle yaptıklarına dair resmi bir acıklama var mı günceleme desteğini kestiklerine dair ?

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
şimdi bir xioami telefon bir telefona kaç sene güncelleme veriyor şimdi ? diğer android teelfonlar gibi 2 sene mi veriyor neden böyle yaptıklarına dair resmi bir acıklama var mı günceleme desteğini kestiklerine dair ?

2 sene hatta ilginç olan şu Snapdragon 625 li Redmi Note 4 büyük ihtimalle Android Pie almayacak ama Aynı işlemcili Redmi 5+ alacak veya A2 Lite A1 ...

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Malum ki, global tüketim ekonomisinde firmaların en büyük kozu ve görünmeyen yüzü bence güncelleme adı altında telefonları çöpe çevirme operasyonudur. Belki yanlış bir düşünce ama benim bakış açım bu...

Şöyle ki;

Bir önceki telefonumu hiç güncellemeden Kit Kat 4.4.4 ile 3 yıl kullandım, hiç sorun sıkıntı yaşamadım. Aynı telefonu güncelleyenler, takılma, donma ve şarj problemleri ile baş başa kalmışlardı... Hatta aynı telefonu eşim sorunsuz kullanıyor...

Güncelleme ile bize verilen nedir? Ancak, şekil şukul... Telefon daha hızlı olmuyor, daha efektif olmuyor, daha iyi şarjı gitmiyor... Yeni gelen güncellemeler ile çoğu zaman kasma, donma, şarjı sömürme gibi sorunlar olabiliyor...

Güncelleme alarak, donma kasma şişme yaparak telefonu çöpe atmaktansa, şahsen güncelleme almayan bir telefon ile kullanım ömrünü tamamlamak isterim...

emrahakkaya22

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah Akkaya
Cihazım
XiaomiMi Note 3
Konular
19
Bir yerde okumuştum nerde olduğunu hatırlamıyorum. Apple yetkililerine sorulan soru neden eski telefonlarınıza da güncelleme veriyırsunuz bu sizin için uğraştırıcı bir durum değilmi dendiğinde apple yetkilisinin verdiği cvp yeni güncellemeleri veriyoruz telefon kaldıramıyor kasmaya başlıyor kullanıcımozda sinir olup telefonu u yükseltmek zırunda kalıyor tarzında bir cvp vermiş. Yani o yetkili haklı. Telefonun kaldıramayacağı güncellemeyi verirsen telefon kasmaya başlar ve insan ister istemez telefonunu yükseltme ihtiyacı doğar.

Üst Alt