- Adım
- Sercan
- Cihazım
- Poco X3 NFC
- Konular
- 129
Telefonu ikinci el mi aldınız? Dediğiniz şey için tekrar rom kurmaya gerek yok hard reset yapın sıfırdan başlamış olursunuzarkadaşlar selamlar apple ekosisteminden yeni xiaomi pocophone alarak android sistemine giriş yaptım. şimdi iphone da firmware indirip dfu moda alıp itunes üzerinden sıfırdan temiz kurulum yapıyordum.aynı şeyi pocophone android 9 mıui 10 için yapmak istiyorum. cihazım global kvk garantili bootloader kilitlidir. araştırmalarım sonucu anlamadığım şudur. cihaz bootloader kilidi var ise mı flash tool uygulaması ile fastbot moda alıp kilidi açmadan global romu gösterip cihaza sıfırdan kurulum yapılabileceği. konu hakkında karışıklık var kimi diyor ki global ise zaten stock rom yüklenecekse bootloader kilidi açmaya gerek olmadan sıfırdan kurulum yapabilirsiniz. kimi diyor ki stock rom yüklesende bootloader kilidini açıp silmen gerekir. bunun doğru olanı hangisidir.ayrıca benim cihazım bl kilitli global stock rom yüklerken bl kilidi açıp temiz kurulum yaptıktan sonra otomatik olarak bl kilidi kendi mi kapanacaktır yoksa ayrı farklı bir işlemmi yapacağız. benim istediğim fabrikadan sıfır olarak android 9 pie güncel versiyonu çıkmış gibi olmasıdır.şimdiden teşekkürler.