Çözüldü Xiaomi Türkiye Garanti Yalanı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alabanda

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Note 4
Konular
1
Yaklaşık 10 gün once gittigidiyor.com aracılığı ile ( BLACK FRIDAY'DE ANASAYFASINA REKLAM KOYACAK KADAR GUVENDIGI BIR MAGAZA) almış olduğum Redmi Note 8 PRO cihazın xiaomi türkiye garantili olduğu yaziyordu.Satıcı firma tarafindan SİM kart takılmasından 48 saat icerisinde genpa dan sorgulatabilirsiniz denilmişti.Teyit amaçlı evofone ve genpa ile 48 saat sonra iletişime geçtim. Cihaz tr garantili degildir bilgisini aldım. Saticiyi aradim.Üçkagıtçı Satıcı yetkilisi yoğunluktan dolayı garanti nin genpanın sistemine yansımasının 15 günü bulabileceğini yalanini söyledi.Sözde Genpa bunlara mail atmış yoğunluk varmış..Sım kart takılı 7 gün boyunca hergün teyit amaçlı genpa ve evofone ile görüştüm. Kandırıldığımı net olarak anlayınca 8.gün iade süreci başlattım ve cihazı satıciya kargoladım. Bu süre zarfında gittigidiyor.com ile yaptigim görüşme kısaca şöyle ; Sayın müşterimiz Sim karti taktiysaniz wifiye baglandiysaniz iade hakkiniz bulunmamaktadır..Durumu detaylı anlattım ve sonunda haklı olduğumu söylediler.Elimdeki faturayı ve çakma garanti belgesini (üzerinde xiaomi türkiye garantili yaziyor bide :)) gittigidiyor.coma mail yoluyla gönderdim. 9.gün satıcı cihazi teslim aldı. Henüz iade için onay vermedi.Beklemekteyim. Bu durumda olan tahminim binlerce kullanıcı vardır.Herkesin dikkatli olmasını öneriyorum.Gelişmeleri paylaşıcam.

Edit;

Gittigidiyor.com sayesinde paramı geri aldım. 10.gün sonra cihaz TR garantili çıktı. Yinede inat ederek cayma hakkımı kullanarak iademi tamamladım.Sim kart takıldıktan sonra cayma hakkı yokmuş. Buna rağmen gittigidiyor.com iademi kabul etmiştir.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Edit;

Gittigidiyor.com sayesinde paramı geri aldım. 10.gün sonra cihaz TR garantili çıktı. Yinede inat ederek cayma hakkımı kullanarak iademi tamamladım.Sim kart takıldıktan sonra cayma hakkı yokmuş. Buna rağmen gittigidiyor.com iademi kabul etmiştir.
Bu durum mevzuatta yazılı mı? Yoksa, iade şartları; satıcıların insafına göre mi şekilleniyor, bilginiz var mı?

Geçmiş olsun.

alabanda

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Note 4
Konular
1
Bu durum mevzuatta yazılı mı? Yoksa, iade şartları; satıcıların insafına göre mi şekilleniyor, bilginiz var mı?

Geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum öncelikle. Tüketici haklarını aradığımda Net bir bilgi vermediler. Tüketici Hakem Heyeti karar veriyor diyorlar. Avukat arkadaşıma sorduğumda iki tarafta haklı diyor. Aslında iş şurada bitiyor. Sim Kart takınca bir telefon 2.el mi oluyor ?
Kullanıcılar Sim kart takmadan bir telefonu nasıl deneyebilir?
Ürün bana 12 günde geldi . 10 günde garanti yüzünden uğraştım. Ortalama 20 gün bunlarla uğraştım. 20 gün boyunca heder olduk :D Gittigidiyor.com'un beni haklı görme sebebi bu olabilir :)

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Teşekkür ediyorum öncelikle. Tüketici haklarını aradığımda Net bir bilgi vermediler. Tüketici Hakem Heyeti karar veriyor diyorlar. Avukat arkadaşıma sorduğumda iki tarafta haklı diyor. Aslında iş şurada bitiyor. Sim Kart takınca bir telefon 2.el mi oluyor ?
Kullanıcılar Sim kart takmadan bir telefonu nasıl deneyebilir?
Ürün bana 12 günde geldi . 10 günde garanti yüzünden uğraştım. Ortalama 20 gün bunlarla uğraştım. 20 gün boyunca heder olduk :D Gittigidiyor.com'un beni haklı görme sebebi bu olabilir :)
Tahmin ediyorum ki; sim kart takılmazsa iade kabul görüyor, sim kart takılırsa da, iade sebebi (arızası) teknik servis raporu ile tespit edilirse mümkün... wasntme~~

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Bu romda tam ekran hareketleri var mı?(mi 6 için)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu romda tam ekran hareketleri var mı?(mi 6 için)
Evet var. buradan özelliklerini kontrol edebilirsiniz.

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
MiuiTR rom linkleri nereden ,indiriyorsunuz? Forumun miui-tr bölümünde MiuiTR 9.12.5 romu yok? MIUI TR
MiuiTR yapımcısı XDA forumunda paylaşıyor.
Ayrıca aşağıdaki sayfadan indirebilirsiniz.

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
MiuiTR yapımcısı XDA forumunda paylaşıyor.
Ayrıca aşağıdaki sayfadan indirebilirsiniz.

Teşekkürler

LORDBONZ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MEHMET
Cihazım
POCO F3 250Gb
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Konu ile ilgi şunu şöylemeliyim hocam benim arkadaşımda 8 pro aldı carrefoursa dan garantili imei sorgulama yaptık telefon spot çıktı arkadaş tekrardan carrefoursa gittiginde telefonları toplu olarak aldıklarını ve bir kaç gün içerisinde toplu kayıt ve garanti yaptıklarını söyledirler ama bende Nurullah6547 hocamında söyledigi gibi 700 tl yada daha fazla miktar ödeyerek garantili telefon alma traftarı degilim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt